PC или Console? Што е подобро?

• Креатор на темата Креатор на темата No1MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Јас зборувам за сега, во моментов.

Инаку, да, хардверот се мења и во 2017 или 2018 ќе може да игра на бољи хардвер, па можда ете ISSproEvo ќе биде тогаш иста како на ПиЕс4 сега.
Плус исто добро кај ПиСи е што апгрејдот на хардверот на ПиСи е бесплатен.

a dobroto na ps4 e piraterijata? :D
i vo dvata slucai imas trosok, ama ako mozes da si dozvolis i neli, zborevme za vizuelnost, uvek imas opcija da go badis najdobroto od pc za razlika od konzolata kade i nova da zemes isto mu ide. Za godina dena pomalku ke kosta pc koj ke vadi kvalitet od ps4.

i koj kupuva pc/ps4 i misli samo an sega, momentalno?
investicija e toa koja treba da te sluzi poveke godini.

Не ме зезај, кажи сега да седнеме на PS4 и да играме фудбал, на колку скап PC ќе можеме да го играме фудбалот за да изгледа/врви потполно исто ко на PS4?

Али, според мене има тука друга работа. Тоа е, што сака да игра. Ако сака моби, RTS-a, Воркрафтови, тогаш не треба да размислува. Ако сака JPN RPG, тепачки и спортови, тогаш на другата страна.

Имам и пц и пс4.
Едни наслови се бомбона на пс4 други на пц.
Небива да седна и пред пц со пријател фифа да играм или гта.
Од друга страна седнувам на пц и си плешам дота, цс го.

Не ме зезај, кажи сега да седнеме на PS4 и да играме фудбал, на колку скап PC ќе можеме да го играме фудбалот за да изгледа/врви потполно исто ко на PS4?

Али, според мене има тука друга работа. Тоа е, што сака да игра. Ако сака моби, RTS-a, Воркрафтови, тогаш не треба да размислува. Ако сака JPN RPG, тепачки и спортови, тогаш на другата страна.

toa e rabotata, nova e konzolata, edna godina ima prednost u odnis cena - performans. Slednite godini veke dobivas watered down verzii od igri koi na kompjuteri so cenata na konzolata ke izgledaat kako kompletno drugi i novi igri u sporedba. I ne mozes da dobies poubavo iako imas pari i sakas da singo dozvolis toa. Sea za takov fudbal kako momentalno ke treba da platis 35k konfiguracija, ali dobivas sloboda i ponatamu da ti izgleda taka.

i ja ke zeam konzola, ali poso sum casual vise.. i ako nekad sakam pak kvaliteten eftin gejming, sum ulozil koa trebalo.. dobra maticna i kvaliteten i5, stavam samo nova 200,evra graficka i pak sum u tek so najnovite na high.

Како може у 2015 уште да давате аргументи дека конзола вади подобра графика не ми е јасно.
компјутер од 30.000 болје ќе ги вози игрите него плеј стејшн. Џабе зборите глупости.
И ако е така на компјутеров шо го иам сеа ќе можам да играм игри и во 2020. Само што ќе треба да намалам графика.
а на конзолите нема да треба да намалиш графика дека графиката е намалена највише што може уште од почеток.
ОК ја излегувам.
значи вака.
ако сакаш да фрлаш пари на глупости(онлајн субскрипции), лоша графика, прескапи игри, земи конзола.
ако сакаш нешто што ќе врши милион работи, и плус ќе игра игри, кој во најмала рака ќе изгледаат исто како конзола земи пц.
Ако неќеш да играш на тестатура има милион контролери, иди у анхоч купи си 300 денари се...

еве ти лајк да не ти пропадне фората

ne be brat....so znaci hardcore gejmer? dali toa znaci da imas sve izigrano na celiot svet da ne izlagas od doma i da si retard? a ako zimas pari od toa ne si veke hardcore is pro? kao koj kur vi e so davanjeto tituli so ne znacat niso? hardkor gejmer WAOOW go praam istoto so go praat drugite samo so nekoi zimaat pari i nesmeat da se narecat hardkor hhehe

ne be brat....so znaci hardcore gejmer? dali toa znaci da imas sve izigrano na celiot svet da ne izlagas od doma i da si retard? a ako zimas pari od toa ne si veke hardcore is pro? kao koj kur vi e so davanjeto tituli so ne znacat niso? hardkor gejmer WAOOW go praam istoto so go praat drugite samo so nekoi zimaat pari i nesmeat da se narecat hardkor hhehe

а што ако ти кажам дека за да се сврти 1 игра у просек требаат 12 саати рецимо да играш секој ден по 3 саати тоа се 4 дена за 1 игра, рачунај за 4 години колку игри можеш да изиграш ( ке ти помогнам око 360), колку можеш да видиш ствари или за истото тоа време можеш да играш дото сука бљат со имбецили и само да мислиш дека си хардкор гејмер....

а што ако ти кажам дека за да се сврти 1 игра у просек требаат 12 саати рецимо да играш секој ден по 3 саати тоа се 4 дена за 1 игра, рачунај за 4 години колку игри можеш да изиграш ( ке ти помогнам око 360), колку можеш да видиш ствари или за истото тоа време можеш да играш дото сука бљат со имбецили и само да мислиш дека си хардкор гејмер....

Игри што траат 12 саати не се хардкор. Под 40-50 саати синглплеер игра не признавам.

И играње 3 саата на ден е далеку од хардкор гејминг.

Игри што траат 12 саати не се хардкор. Под 40-50 саати синглплеер игра не признавам.

И играње 3 саата на ден е далеку од хардкор гејминг.

у реду е пример давам од една страна ми викате обрвски кој има време за сите игри сега па малце биле 3 саати затоа пример па вие слободно заменете си со колку време одвојуате за гејминг и израчунајте си

Имам и пц и пс4.
Едни наслови се бомбона на пс4 други на пц.
Небива да седна и пред пц со пријател фифа да играм или гта.
Од друга страна седнувам на пц и си плешам дота, цс го.

За се' се сложувам, но за GTA не. Едноставно не можам :D . GTA е за ПЦ, родена е на ПЦ, и е таков тип на игра, што е полесно да се игра на ПЦ.
Додека кога се работи за конзоли, игри за фудбали, баскети, формули, коли, текени, стрит фајтови, и слични игри да, тие се за конзоли боље. Делумно и поради нив постојат џоистици, шо се вика.

Тебе GTA може ти е полесно и подобро зошто си се навикнал на џојстик, а мене обратно, односно на ПЦ.
Може е субјективно, но сепак мислам дека TPS, исто како FPS(очигледно), се игри кои се подобри на ПЦ.
Многу ме иритира, нервира, кога некој ќе каже, CoD или BF е боље на конзола(поседно daddy little boys & girls у Ју Ес оф Еј). Жими тасета е боље.

Просечните пц COD играчи се подобри од најдобрите пс4 играчи. Тоа е факт. А тпс ок, навика е. Ништо не сум скратен од пц.. така да тука е 50-50 :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

За се' се сложувам, но за GTA не. Едноставно не можам :D . GTA е за ПЦ, родена е на ПЦ, и е таков тип на игра, што е полесно да се игра на ПЦ.
Gta каква што ја знаеме сега е од GTA 3, а од тогаш прво излегува за конзолите па после за pc. И баш е игра што е полесно да се игра со џојстик.

Gta каква што ја знаеме сега е од GTA 3, а од тогаш прво излегува за конзолите па после за pc. И баш е игра што е полесно да се игра со џојстик.

Знаеш зошто е така? Затоа што за конзоли ставија auto-aim, стигни копче на џојстик, и директива у глава со нишан. Маусот дава поголема слобода, па и контрола.
Како што предност имаат PC наспроти PS/XB во FPS(CoD, BF, MoH итн) игрите без auto-aim, се кладам дека истото или би било кога би се направил еден пробен сервер, каде што би играле едни против други.
Како Мартин што пиша, просечен PC FPS играч, е боље од најдобрите PS/XB играчи.

Пишав погоре зошто останувам на тоа дека GTA, за мене е боље на ПЦ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom