Paypal vo Makedonija

• Креатор на темата Креатор на темата Cyb3rr005
  • Време на започнување Време на започнување
Значи човекот дојде ве истрола и си замина поштено.А има и такви кои сериозни одговори му дадоа:facepalm:

ако де, еден од многуте кај нас... нека е здрав и жив. :) али како и да е, ова што го напишаме ке остане како инфо Online и на некој што стварно некогаш му треба ке му се најде. оптимизам малку де.... :)

Zdravo, da li nekoj imal problem so visa electron kartickata za paypall, znaci koga idam add card popolnuvam sve sto e potrebno I na kraj mi vika this card is not accepted. Please try again later, znae nekoj do sto e problemot?

Da li nekoj znae zosto paypal ne mi gi refundirase 1.50e? Vekje 3 den..

купував доста преку Е-бај, ама ми дојде од ПауПал писулче дека од не знам кој мај 2018 почнуваат со наплата на фиксни и % провизи за нас од третите земји ( фактички мислам само за УС и УК нема провизии...)
од тогаш прекинав, а и онака одмори идеа па има проблем со достава бидејќи не сум во Скопје летно време... знам дека провизијата е за ПРИМАЊЕ пари, ама примање пари е и ако се врши РЕФУНДАЦИЈА па ЕПИ СИБИР ми е, имав еден куп рефундации

Има ли можност мк државјанин да има валиден paypal, да прима и вади пари? Дали со регистирање на друга адреса на живеење надвор од мк може некако да се среди ?

Има ли можност мк државјанин да има валиден paypal, да прима и вади пари? Дали со регистирање на друга адреса на живеење надвор од мк може некако да се среди ?
Порано можеше, веќе мислам не.
Во одреден момент Пејпал ќе ти побара да се верификуваш дека ти си навистина тој што тврдиш дека си, и ќе ти бара лични документи и Utility bills од фиктивната адреса која ја имаш наведено.
не си првиот што го пробал/интересира ова.

Добар ден на сите..

Има ли некаква новост во врска со PayPal во Македонија
(има ли , ќе има ли во догледно време ? )

Добар ден на сите..

Има ли некаква новост во врска со PayPal во Македонија
(има ли , ќе има ли во догледно време ? )

Нема :)
Меѓутоа од PayPal имаат некој нов сервис Xoom на кој не' има, меѓутоа не сум разгледал да видам како функционира и што во суштина е :)

Xoom е реплика на WesterUnion & MoneyGram. Со тоа што наместо парите во кеш да ги дадеш кога ќе уплаќаш во WU - тука ќе ги уплатеш со картичка. Никаква друга врска и поврзаност нема со Пејпал.
Се фура нешто околу пејпал ради тоа што е „подржан“ од нив.
Но немаат никаква интеграција со постоечки Пејпал акаунти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom