Здраво дечки..
Имам проблем при правење на PayPal...
Да ми објасните како да се регистрирам на друга држава не ми се јасни тие : Address Line , State , ZipCode , City , Phone numberWhy is this needed? И Каков телефон да направам леле боже со ме снајде. :baeh:
Е сега како да написам Град ко нема дрзава да селектирам...
не е воопшто тешко, јас би ви ја препорачал виза електрон од про кредит (дебитна) и јас со нејзе имам плаќано на интернет без никаков проблем:smir:Аии Внуче токму така, значи не губи време со тоа, нема шанси да направиш, во нашата држава уште не е развиено тоа и мноу тешко оди само да земеш картичка за онлајн плаќање, а камо ли па PayPal
Не сме ставени на црна листа, туку...Јас како шо знам не бива да се направи пеј пал акаунт од нашава земја... На црна листа сме ставени .... (сооО мааакии суууум се роооодилааа)
А што се однесува до...затоа што нашите банки тука немаат склучено договор и стандарди за купување преку Интернет со ПајПал.
Нема да се среди наскоро. Од сигурни банкарски извори. Не само што нема да се среди, туку засега не ни помислуваат да се среди. Сериозно. Банките во Македонија кур ги боли за електронската трговија. Дури, според мислење на многумина, како во интерес да им е да не се развива.Ќе се среди тоа наскоро се надевам.....
Логички заклучок ... Диктатура маме им е**мСигурно во прашање се и двете (немарност + штитење на нечии интереси) а и нешто трето кое ние не го знаеме.
Земи ситуација по претпоставка на пример, некој голем клиент на некоја од банкиве, кој врти огромни суми, а и банката од него провизии од самиот платен промет и банкарски услуги, пример фирма увозник за некоја марка техничка роба. Мислиш ќе дозволи производите кои тој ги продава, цела Македонија да може да ги купува преку интернет за 40-50% поефтино од надвор, наместо од него? Нормално не. Ќе направи се што е можно да кочи.
Пример, сакам Nikon D80 за 800 долари од Амазон да си нарачам. Нејќу од кај нас некој постар модел за поскапа цена. Ама, пошто не можам да си нарачам, затоа кај нас аздисуваат со цена. И тоа е тоа. А кај нас познато е функционирањето на групите на интерес кои си ги штитат интересите.
Абе никој овде од институцииве не се интересираат за овој проблем, ги боли онаквото... после сакаме да одеме во ЕУ и НАТО, абе ајде... 1 сервис каков што е пејпал, да не биде достапен еј:uvo:Некаде читав за човек од Македонија кој им испратил имејл на PayPal со барање за објаснение зошто услугата не е достапна тука. Му одговориле дека проблемот бил со некои законски регулативи и дека се надеваат дека нашите власти ќе го решат тој проблем за да ни станат достапни нивните сервиси.
:uvo:
Ако имате потреба да платите некому online тука е www.moneybookers.comАбе никој овде од институцииве не се интересираат за овој проблем, ги боли онаквото... после сакаме да одеме во ЕУ и НАТО, абе ајде... 1 сервис каков што е пејпал, да не биде достапен еј:uvo: