Paypal во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
eve ti adresata inace ovoj proizvod go nema kako free shiping,, imas da si odberes preku sto sakas da ti go prati EMS ili DHL ali se plaka toa cenata e 36.69 plus transport.
http://www.aliexpress.com/product-fm/383964210-Free-shipping-10-11-Real-Madrid-away-Long-Sleeve-blue-soccer-jerseys-and-shorts-soccer-Uniforms-wholesalers.html
Окје, еве најдов и други слични производи што се со фри шипинг, а плаќање на каков начин?
или ова на пример?
http://www.alibaba.com/product-gs/376748043/10_11_Real_Madrid_Away_dark.html
а транспортот колку би се платил?

--- надополнето ---

Најдов еден прозивод со Фри Шипинг до Македонија со ЕМС, ама незнам каде да назначам колкава големина да биде дресот, напишав во тоа што е забелешка до сплаерот од коа ке стиснеш бај. И да не имаш искуство со ЕМС брзо стигнува или како? Да не се изгуби овде кај нас.
http://www.aliexpress.com/product-fm/356717593-Free-Shipping-soccer-jersey-Long-sleeved-shirt-real-madrid-away-20-Gonzalo-Higuain-wholesalers.html

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
dosega ne mi se izgubilo nisto iako preku china post air mail gi cekav do 25 dena pa stignale,, ke mu pises velicina, koga ke stisnes buy ke ti se otvori prozorce da se logiras ako ne si logiran i ispod narackata imas Message to supplier (Optional): tuka mu pisuvas za golemina ja koga naracav dukseri pisav L velicina toa e za 175-180 sm visoki luge ama drug pat koga ke naracuvam ke pisam XL,, plakanje imas preku karticki ili moneybookers

--- надополнето ---

Ваљда е фри?
da, freee e

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Ај нека сподели некој позитивно искутсво од оваа страна
http://www.aliexpress.com пошо глеам испорачуваат до Македонија па да знам дали е безбедно преку виза да си нарачам пар ствари :)

Член од
9 декември 2010
Мислења
59
Поени од реакции
1
Се плаќа некаква царина на производот што ќе го порачаш?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Се плаќа некаква царина на производот што ќе го порачаш?
веројатно важат истите правила за царинење т.е. не царинење до одредена сума.. незнам колку точно беше, нека каже некој.. порано беше 50 еура, т.е. до 49 не се царини... сега незнам колку е точно...

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
веројатно важат истите правила за царинење т.е. не царинење до одредена сума.. незнам колку точно беше, нека каже некој.. порано беше 50 еура, т.е. до 49 не се царини... сега незнам колку е точно...

45 евра, со вклучени поштенски трошоци.

Извор
, со детално објаснување.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Ај нека сподели некој позитивно искутсво од оваа страна
http://www.aliexpress.com пошо глеам испорачуваат до Македонија па да знам дали е безбедно преку виза да си нарачам пар ствари :)
jas imam naracano 10 tina proizvodi od ovaa strana i site stignale, carina ne plakas do 350 evra, ali ne se racuna ako naracas na primer 10 para patiki ili 10 hard diska, toa e veke za komercijalna upotreba i ke si platis toa sto treba, imam naracano hard diskovi, bluzi, GPS navigacija i red drugi raboti, bezbedno e i stigaat, se zavisi so sto ke odberes da ti pratat, pred poslednata [pratka sto ja naracav bese na 27 dekemvri 2010, na 28 dekemvri mi ja prati preku DHL i na 30 dekemvri mi stigna doma, koga e free oni si plakaat postarina.Ali ako odberes preku China Post Air Mail ke ti dojde za 20-25 dena, imas traking sistem na site naracki.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
jas imam naracano 10 tina proizvodi od ovaa strana i site stignale, carina ne plakas do 350 evra, ali ne se racuna ako naracas na primer 10 para patiki ili 10 hard diska, toa e veke za komercijalna upotreba i ke si platis toa sto treba, imam naracano hard diskovi, bluzi, GPS navigacija i red drugi raboti, bezbedno e i stigaat, se zavisi so sto ke odberes da ti pratat, pred poslednata [pratka sto ja naracav bese na 27 dekemvri 2010, na 28 dekemvri mi ja prati preku DHL i na 30 dekemvri mi stigna doma, koga e free oni si plakaat postarina.Ali ako odberes preku China Post Air Mail ke ti dojde za 20-25 dena, imas traking sistem na site naracki.
Океј фала многу ако сакам нешто дополнително да се информирам ке ти пратам пп :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Јас пробав сеа, али на крај ми вика дека на картичката нема пари, а има и тоа уште од сабајле се легнати, ама можно е ради што парите се во денарска против вредност, јас мислев сами тие ќе си ги конвертираат, во банка викаат дека не може да се стават други пари на картичкава.
Иначе се работи за Мастер Кадрд дебитна на стопанска банка.

Сега се јавив во стб ми рекоа дека овие картички биле заштитени за интернет користење, кој кур ми е картичка ко така.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom