ABC
“градител“
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 15.696
- Поени од реакции
- 193
Не е темата за ПАТРИОТИЗМОТ на политичарите:smir:
Во оваа држава никој друг освен политичарите нема право на патриотизам,уствари има,ама никој не го зема во обзир.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е темата за ПАТРИОТИЗМОТ на политичарите:smir:
За да не се полни темава со партиски дискусии, нема да реплицирам на наводите за евентуалниот фашизам на владата.1. Се шегував кога наведов дека можеби за мене пишуваш.
2. Елементите на гебелсовската пропаганда и миење мозок на обичниот народец со цел пупмање на сопствен рејтинг и хитлеровските пилот пробни балони за предвремени избори со цел доутврдување на власта без никакви скурпули и обзири, како и носење непотребни или недоволно обмислени закони кои се противни на самото време во кое постоиме и битисуваме и недозволување на спротивен став од неговиот.......итн.
Адуле...има позитивни работи во неговата работа, ама има и некои негативни...!
На пример: се сложувам да не се мокри на улица, ама нема јавни ќенефи; се слоѓувам дане се фрлаат цигари и опушоци на улица, аманема соодветни канти; не се сложувам да не се продава алкохол по 19 часот, ама се сложувам дека не треба да се дозволува пристап до истиот за малолетниците никогаш; се сложувам дека не треба да с еима секс на јавни места, ама не и казнувања ако некој потопло ја бакнува девојката или сопругата; се сложувам дека законот важи за сите, ама имплементацијата треба да му биде насекаде, не само таму каде е меко.....итн.
Фашизмот ќе то го доловам со една работа: Пропаганда без подлога, закони без обмисла, политка без идеја!
П.С. Конечно и ДПМНЕ стави бели ракавици, ама тоа не ги прави поарни, само исто гомно во поукрасна хартија.
А не ми реплицирајте сега како јас ако сум против овој начин на водење држава дека сум за оние комуњарите. не сум.
Јас сум за строго национално и принципиелно водење на држава, ама со план, идеја, доктрина и обмисла.
Или грешам?
Vo posledno vreme mnogu cesto se upotrebuva ovoj poim, a sekoj si go tolkuva na svoj nacin...
Sto e spored vas PATRIOTIZAM???
Прилепе, аман бе.
Па Саркањац е ДПМНЕ.
Чиле бе, не ти текиња. Чиле го викаа! Како мал.
патриот може да се кажува тој што не и мисли лошо на својата држава,нема германски,бугарски,грчки пасош,не сака да се смени името за да може да скита по европа како голо-куче,сака да се врати знамето,и многу друго...верувам знаете на што циљам...
-НЕШТО МНОГУ ВАЖНО!:абе луѓе,ако не можете да и помогнете на државава,барем не и одмагајте,не се продавајте за кола од 3000 евра,(вадење на татарски пасош)за тука да се правите мангупи.нема да бидете мангупи,сите ве знаат колку пари вредите...како што кажал еден МК писател "јас знам каде ќе се живее,незнам каде ќе се умре"...мислите и на идните генерации што идат....малце ли ни ја делеа Македонија,па уште да ни ја цепкат душманите???
Јебига.
Туку, рековме сите што е патриотизам.
јасно е.
Но дали се придржуваме и на дело или само декларативно? (Ова се однесува до ставањето на татковината пред се како најважно)!
Не се нервирај бе па и ти одма. Гарфилд е малку брз на збор ама добро мисли, а освен тоа и администратор е може да те кикне.Да те снајди истото она шо ги снајде децата шо беа на прва борбена линија !
Поздрав
PS.да од Прилеп сум и сум тро постар од тебе,гледам 35 си пишал