Патриотизам!?

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Не е темата за ПАТРИОТИЗМОТ на политичарите:smir:

Во оваа држава никој друг освен политичарите нема право на патриотизам,уствари има,ама никој не го зема во обзир.:toe:

Инаку, патриотизмот е јасен поим.

Секој кој својата татковина ја става пред себе, како нешто свето, тој е патриот, се друго е ќелешаана.

Патриот е оној кој замина во 2001 да ја брани татковината и е спремен ако е потребно пак да го стори истото.
Патриотизам во стилот, Македонија блиску до срцето, а јас да те фалам оддалеку не е потребен.

Патриотизам ти е кога националната стратегија на Македонија оставаш да ти ја модулираат Шкариќ и Саркањац,со повремено инволвирање на Мухиќ или Керим.:toe:

Прилепе, аман бе.

Па Саркањац е ДПМНЕ.

Чиле бе, не ти текиња. Чиле го викаа! Како мал.

1. Се шегував кога наведов дека можеби за мене пишуваш.
2. Елементите на гебелсовската пропаганда и миење мозок на обичниот народец со цел пупмање на сопствен рејтинг и хитлеровските пилот пробни балони за предвремени избори со цел доутврдување на власта без никакви скурпули и обзири, како и носење непотребни или недоволно обмислени закони кои се противни на самото време во кое постоиме и битисуваме и недозволување на спротивен став од неговиот.......итн.

Адуле...има позитивни работи во неговата работа, ама има и некои негативни...!

На пример: се сложувам да не се мокри на улица, ама нема јавни ќенефи; се слоѓувам дане се фрлаат цигари и опушоци на улица, аманема соодветни канти; не се сложувам да не се продава алкохол по 19 часот, ама се сложувам дека не треба да се дозволува пристап до истиот за малолетниците никогаш; се сложувам дека не треба да с еима секс на јавни места, ама не и казнувања ако некој потопло ја бакнува девојката или сопругата; се сложувам дека законот важи за сите, ама имплементацијата треба да му биде насекаде, не само таму каде е меко.....итн.

Фашизмот ќе то го доловам со една работа: Пропаганда без подлога, закони без обмисла, политка без идеја!

П.С. Конечно и ДПМНЕ стави бели ракавици, ама тоа не ги прави поарни, само исто гомно во поукрасна хартија.

А не ми реплицирајте сега како јас ако сум против овој начин на водење држава дека сум за оние комуњарите. не сум.

Јас сум за строго национално и принципиелно водење на држава, ама со план, идеја, доктрина и обмисла.

Или грешам?
За да не се полни темава со партиски дискусии, нема да реплицирам на наводите за евентуалниот фашизам на владата.
Покорисно би било да отворам тема во која ќе ги наведам точките според кои одредени структури се означуваат како про-фашистички (и тие точки нема да бидат измислени од мене, туку превземни од светски авторитети кои се занимаваат со оваа проблематика).
Сепак, во последно време се повеќе се манипулира со овој поим, без притоа концизно да бидат наведени аргументите за истото.

он:
Патриотизмот НЕ смее да зависи од конкретна власт и велеможи.

Баш напротив, патриотизмот треба да биде она преку кое народот ќе ги контролира нивните акции, односно ќе ги сузбива и повикува на одговорност ако одат против интересите на заедничкото, било да е тоа во контекст на држава, економија, социјала итд.

патриот може да се кажува тој што не и мисли лошо на својата држава,нема германски,бугарски,грчки пасош,не сака да се смени името за да може да скита по европа како голо-куче,сака да се врати знамето,и многу друго...верувам знаете на што циљам...
-НЕШТО МНОГУ ВАЖНО!:абе луѓе,ако не можете да и помогнете на државава,барем не и одмагајте,не се продавајте за кола од 3000 евра,(вадење на татарски пасош)за тука да се правите мангупи.нема да бидете мангупи,сите ве знаат колку пари вредите...како што кажал еден МК писател "јас знам каде ќе се живее,незнам каде ќе се умре"...мислите и на идните генерации што идат....малце ли ни ја делеа Македонија,па уште да ни ја цепкат душманите???

tocno taka..no i da pridonesuva na koj i da bilo nacin i da ja pomaga svojata drzava NA KOJ I DA E NACIN

Јебига.

Туку, рековме сите што е патриотизам.

јасно е.

Но дали се придржуваме и на дело или само декларативно? (Ова се однесува до ставањето на татковината пред се како најважно)!

Имаше време и место каде и кога де се покажи и докажи патриотизмот,во вистинска смисла на зборот,а одзивот беше 4%(овој податок за Скопје).
Мило ми е што една девојка (k8tie)го сфати тоа.
А додуша кај нас е традиција да ,,од баџа ура се вика",така да...

Ќелеш, не е тоа патриотизам!

А каде се криеше ти бе мочко еден смрдлив од цицка неодбиен во 1991-та и 2001-та???

Та сега најде да јадеш она што ни гладно татарско пциште со сол нема да го јаде?

АјТ у играчница да не те гледам, траур еден.

Јебига.

Туку, рековме сите што е патриотизам.

јасно е.

Но дали се придржуваме и на дело или само декларативно? (Ова се однесува до ставањето на татковината пред се како најважно)!

Ова е ПАТРИОТИЗАМ на дело,

Мислам на дечкото што ги има ставено песните на YOU TUBE...

Секоја чест , капа доле мајсторе...

Eeee :)) ete odma se fatija, oci da istrebat makedoncive da dokazat koj e pogolem patriot makedonec hahaha:pos2::tapp:

Vladava bila so fashisticki maniri :) pa sega i jas neznam kogo da slusam macorov nas ili frlenono nedonoseno frle koj veli se stremime kon fidel kastro:):tapp: AJ ZABEGAVME OD TEMAVA:kesa:

Да те снајди истото она шо ги снајде децата шо беа на прва борбена линија !

Поздрав

PS.да од Прилеп сум и сум тро постар од тебе,гледам 35 си пишал
Не се нервирај бе па и ти одма. Гарфилд е малку брз на збор ама добро мисли, а освен тоа и администратор е може да те кикне. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom