Парфеми

• Креатор на темата Креатор на темата Devilish Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Еве и ова го заборавив
Клон на JGP Scandal, за парите одличен за дневно секојдневно користење, за низ град, плажа итн. Траен но не влегува во ранк на пример Afnan Supremacy Collectors Edition, помалку трае, повеќе тинејџерски итн.
Автоматски споено мислење:

Човекот е дар-мар ама... парфем најубаво се купува со мирисање, а не на ќоро!
Цитрус нота има во скоро сите парфеми.
А разлика во мирисот небо и земја!

Плус ти рече "аква" ноти, што се сосем посебна хемикалија, и сосем подруг краен мирис!

Ама ќе научиш на грешките како и сите ние..
Сите што му ги набројав се Safe Blind Buy плус се евтини. гарантирам за нив 100%

Човекот е дар-мар ама... парфем најубаво се купува со мирисање, а не на ќоро!
Цитрус нота има во скоро сите парфеми.
А разлика во мирисот небо и земја!

Плус ти рече "аква" ноти, што се сосем посебна хемикалија, и сосем подруг краен мирис!

Ама ќе научиш на грешките како и сите ние..

едит: оди во парфимерија и пробај D&G Blue (било која варијанта)! Тие имаат баш тежок акцент на таа хемикалија, па осигурај се дека ти се допаѓа. (оти многу луѓе реално и не ја сакаат, специфична е)
Така е додека не мириснеш сам не можеш да знаеш. За овој некако сум заинтересиран

Al Haramain Amber Oud Aqua Dubai ...

@Ryan Giggs друже да не ме сфатиш погрешно... си имаш убаво хоби и вкус..

Јас лично не би дал 3000ден+ на арапски парфем кој во 99% е копија на некој дизајнерски со нула оригиналност.

Баш сега проверував D&G колку кошта.. и за исти пари имаш 50мл оригинал дизајнерски! И не е само ДГ туку и други дизајнерски куќи имаат "скромни" цени во споредба дека добиваш оригинал.

Да правиме муабет за 300€ парфем... ај јбг ќе размислам за копија...
ама до 100€ не се исплати! Бар не кај нас у Мк.

А тоа што инфлуенСериТе препорачуваат, е реално колку и Дејли телеграф да го читаш за војната во Украина :rolleyes:

@Ryan Giggs друже да не ме сфатиш погрешно... си имаш убаво хоби и вкус..

Јас лично не би дал 3000ден+ на арапски парфем кој во 99% е копија на некој дизајнерски со нула оригиналност.

Баш сега проверував D&G колку кошта.. и за исти пари имаш 50мл оригинал дизајнерски! И не е само ДГ туку и други дизајнерски куќи имаат "скромни" цени во споредба дека добиваш оригинал.

Да правиме муабет за 300€ парфем... ај јбг ќе размислам за копија...
ама до 100€ не се исплати! Бар не кај нас у Мк.

А тоа што инфлуенСериТе препорачуваат, е реално колку и Дејли телеграф да го читаш за војната во Украина :rolleyes:
Мене кај парфем ме интересира трајност, проекција и милилитража, а не дали е дизајнерски / ниш или арапски. Секако и цената игра улога ама јас да дадам 5000 на DOLCE & GABBANA The One for Men EDP кој трае 45 минути за да се пофалам дека користам Dolce & Gabbana кој е секако добар мирис за посериозни луѓе, нема да ме видиш да го користам и како се прскам со него на секои 45 минути. Уникатен да, убав да, сериозен да, но за парите не добиваш ништо !!!!
Единстевно нешто што би купил е Уд Маракуја на Мејсон Кривели, е за тоа би дали и 300 евра ама знам дека ќе трае на мене 24 часа во трајност и проекција.
Инаку умре оргиналноста, 90% од луѓето во град мирисаат на крид авентус, диор саваж и блу д шанел ретко да се најде некој со оргинален уникатен мирист. Така да ја не би лупал 300 евра на парфем на кој ќе мирисам идентично како сите во моја околина, ќе заштедам и ќе дадам 3000 денари а ќе го добијам истиот ефект :)

Последно уредено:
кој има пари да купи Авентус овде, сите го земаат оној Армаф Club De Nuit што е dupe на Авентус. Иначе кога сме кај Авентус, го фалат многу новиот Absolu. Тој бил неверојатен. Одувек сум сакал да ги пробам овие на Крид, има ли некоја парфимерија каде што има тестери на Крид да се прсне малце?

Brej sto ti pravi marketing. Miris e miris Ako ti se svigja kupuvaj Ako ne batali. Ovie sega sto se popularni I sto kostaat stotici dolari za 4-5 godini ke odat vo zaborav, nikoj nema da gi nosi. Ke se pojavat nekoj Novi koi sto ke kostaat pak stotici dolari haha I pak site ke gi kupuvaat.

Mene licno bi me interesiralo koi se najdobri parfemi vo istorijata, e tie se tie sto go izdrzale testot na vremeto I mozda imaat stvarno nekoj kvaliteti za koi vredi da se Dade 100ci dolari.

Pa kolegi forumdjii, koi se vasi top 5 parfemi na site vreminja (samo me Novi od poslednive 5-10 godini tuku postari)?

кој има пари да купи Авентус овде, сите го земаат оној Армаф Club De Nuit што е dupe на Авентус. Иначе кога сме кај Авентус, го фалат многу новиот Absolu. Тој бил неверојатен. Одувек сум сакал да ги пробам овие на Крид, има ли некоја парфимерија каде што има тестери на Крид да се прсне малце?
Купи си декант од кај @Psyside .

Brej sto ti pravi marketing. Miris e miris Ako ti se svigja kupuvaj Ako ne batali. Ovie sega sto se popularni I sto kostaat stotici dolari za 4-5 godini ke odat vo zaborav, nikoj nema da gi nosi. Ke se pojavat nekoj Novi koi sto ke kostaat pak stotici dolari haha I pak site ke gi kupuvaat.

Mene licno bi me interesiralo koi se najdobri parfemi vo istorijata, e tie se tie sto go izdrzale testot na vremeto I mozda imaat stvarno nekoj kvaliteti za koi vredi da se Dade 100ci dolari.

Pa kolegi forumdjii, koi se vasi top 5 parfemi na site vreminja (samo me Novi od poslednive 5-10 godini tuku postari)?
Мислам дека тешко може и да се споредуваат парфемите од минатото со сегашните. Она сега што се нуди на пазарот е многу покомплексно и сложено од да не кажам еднодимензионалните и едноставни мириси од минатото. Порано прскаш мириса на исто и толку, сега прскаш мириса на еден тон, па суши мириса на сосема нешто друго за на крај да премине во сосема нешто трето., а да не зборам за презентацијата, пакувањето и шишињата. Се вложува многу кеш само во презентацијата, самите шишенца се да паднеш на гз.
Инаку носталгија :

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom