Парфеми

• Креатор на темата Креатор на темата Devilish Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Na se nadovzam na prasanjeto, za zima nesto polesno od arapskite preporaka ako moze?

@Ryan Giggs, мајсторе на арапските парфеми, може ли да препорачаш нешто за зимава? Afnan 9pm мислам да го земам, ама ајде можда ќе ме предомислиш. Трајноста ми е многу битна и да можам на работа да го носам, на затворено, и да не ги угушам колегите.
Многу зависи од какви ноти преферираш, ама еве една кратка препорака (сите набројани се врв и долготрајни):

цениве на жирафа се дури и смешни и штета е не се нарачаат :)

Уште два нови члена во колекцијата
Rasasi Hawas Tropical - идентичен клон (100%) на JPG Paradise Garden меѓутоа многу подобар во трајност и проекција. Наменет за потопли денови !!!
rasasi.jpg
Lattafa Teriaq Intense, ова пак не е директен клон на ни еден друг парфем а дизјаниран е од Квентин Биш главниот дизајнер на JPG Le Male Elixir. Одличен со долга проекција и трајност. Наменет за поладни денови !!!
lattafa.jpg
Не дека нешто изненадува, но и двата имаат предобра презентација од пакување до шише. Арапите се неприкосновени и земаат се поголем замав во парфемската индустрија.

Aj sega malce seriozen muabet, si gi postovam arapite i gi koristam, ama vredi 4000 denari za kopija na dizajnerski sto vredi 6000?

Aj sega malce seriozen muabet, si gi postovam arapite i gi koristam, ama vredi 4000 denari za kopija na dizajnerski sto vredi 6000?
За таа цена можеби не ама кога разликата e 15-20k вреди поготово за клонови кои се 95% итентични а подолготрајни и со подобра проекција. Сигурно нема да те вратат ако не покажеш фискална дали си купил angel's share by kilian или lattafa khamra. На крајот сепак е лична одлука од секој поединец посебно, а тврдам дека многу повеќе вложуваат арапите во парфемите од ниче или дизајнерските парфеи, од шишиња до масла итн.

Листа од над 200 арабски парфеми и нивните оригинали.
Интересно,има некој што ги носи кај нас за нарачка?
Не вреди дефинитивно

Мене некако брзо ми здосадија арапскиве.
Да, добра копија се. Да, траат долго. Ама некако преагресивни.

Инаку последно што додадов во колекцијата е Antonio Banderas Essence of success.
Од оние аеродромските за 20 евра, купен за секој ден.
Немав план периодов за купување парфем, бајаги имам што треба да се дотрошат, ама ми се допадна мирисот и цената.
Како за ефтин EDT и перформанси солидни покажа.

Здраво на сите, немам некоја конкретна колекција, Eros Energy го имам добиено на поклон и Khamrah Qahwa си ја купив пред некоја недела.

Моментално сум во потрага по нешто посвежо и секојдневно (за школо…) за периодов што следи, па препорачајте нешто со попристапна цена.

Некои инфо: имам скоро 18 години и парфеми кои ми се допаѓаат и ми се во “wish-list” се следниве: Versace Eros EDT, Dylan Blue, Davidoff Cool Water, Armaf CDNI EDP, odyssey Mandarin sky, Odyssey Mega, Afnan Supremacy Collectors Edition, 9PM, Lattafa the kingdom.

Здраво на сите, немам некоја конкретна колекција, Eros Energy го имам добиено на поклон и Khamrah Qahwa си ја купив пред некоја недела.

Моментално сум во потрага по нешто посвежо и секојдневно (за школо…) за периодов што следи, па препорачајте нешто со попристапна цена.

Некои инфо: имам скоро 18 години и парфеми кои ми се допаѓаат и ми се во “wish-list” се следниве: Versace Eros EDT, Dylan Blue, Davidoff Cool Water, Armaf CDNI EDP, odyssey Mandarin sky, Odyssey Mega, Afnan Supremacy Collectors Edition, 9PM, Lattafa the kingdom.
Вреди овој за парите? Безбеден за купување на слепо? Одговара на тоа што го барам?

Attachments

• IMG_5743.png
    IMG_5743.png
    1,3 MB · Прегледи: 19

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom