Парфеми

• Креатор на темата Креатор на темата Devilish Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Е па евтин - нека земе La Rive Aqua - dupe на Aqua di Gio, од 300 денари. :pos:
Ја преклани добив на поклон La Rive тој златниот на one milion демек што е копија.. :rolleyes:

Аууу какво трауматично искуство ми беше, со оглед дека ни оригиналот не го сакам :ROFLMAO:

Еднаш и никад више...
После на стариот му го дадов, и погоди што!?
Ни он не го сакаше :ROFLMAO:
Се манкаше низ дома, и на крај у ѓубре отиде...
Автоматски споено мислење:

Ги запратив твоиве објави вистински манијак за парфеми си. Секоја чест.
Он ги барата тоа арапските...
Можеби знае нивна добра копија на некој од познативе...

Ја преклани добив на поклон La Rive тој златниот на one milion демек што е копија.. :rolleyes:

Аууу какво трауматично искуство ми беше, со оглед дека ни оригиналот не го сакам :ROFLMAO:

Еднаш и никад више...
Непопуларно мислење веројатно, ама јас One Million не би ставил на мене ни оригинал, а не па La Rive. Буквално ми се повраќа од тој парфем, нагони добивам.

И уште едно непопуларно мислење, ама - сум имал неколку La Rive парфеми, најмногу дека екстремно евтини и кога сум сакал да пробам dupe на некој парфем што сум го сакал, сум ги земал: La Rive >>> Refan и останати наливни срања. Според мене многу поверно мирисаат на оригиналите, ако не сите, барем некои од нив.

Еднаш и никад више...
Автоматски споено мислење:

Он ги барата тоа арапските...
Можеби знае нивна добра копија на некој од познативе...
Клон на Creed Aventus Absolu, парфем кој којшта стотици долари, со трајност 10+ часа на кожа и проекција од добри 6+ часа ...нуклеарен.
Клон на Nishane Hacivat, парфем кој којшта стотици долари, со трајност 10+ часа на кожа и проекција од добри 6+ часа ...нуклеарен. (многу е маслен)
Клон на LV Imagination, парфем кој којшта стотици долари, со трајност 10+ часа на кожа и проекција од добри 8+ часа ...нуклеарен.
Клон на Bulgari Tiger, трајност 8+ часа на кожа и проекција од 6+ часа ... нуклеарен

Сите овие се летни цитрусни парфеми, хајпани помеѓу fragrance-инфлуенсерите за кои ќе добиваш загарантирано комплименти. Мој совет е да пробаш нешто поевтино, пред да се префрлиш на ниш / дизајнерски парфеми кои се секако добри но ако имаш пари за горење па да фрлаш на нешто скапо. Се погоре што ти наведов вреди секој денар + се 100мл и 100% ти гарантирам дека ќе те прашуваат девојките што носиш.

Последно уредено:
Непопуларно мислење веројатно, ама јас One Million не би ставил на мене ни оригинал, а не па La Rive. Буквално ми се повраќа од тој парфем, нагони добивам.

И уште едно непопуларно мислење, ама - сум имал неколку La Rive парфеми, најмногу дека екстремно евтини и кога сум сакал да пробам dupe на некој парфем што сум го сакал, сум ги земал: La Rive >>> Refan и останати наливни срања. Според мене многу поверно мирисаат на оригиналите, ако не сите, барем некои од нив.
Па искрено, не си единствен на кој one milion (и тоа неговите варијации) му е одвратен.

Чисто како препорака, ако веќе сакаш ефтина копија, да не речам наливен.. оди на Сансиро или Зара.

Господ само знае што токсини и хемикалии има во тие Ла Риве!

Орифлејм спрема нив се Алкалоид-Скопје!

Нема баш цитрусен мирис.

Добра bugdet опција Zara Vibrant Leather EDP обичниот.
Скоро го земав за секој ден и позитивно ме изненади и со мирис и со перформанси.

Последно го земав и Paco Rabanne BlackXS, исто цитрусен мирис, пријатен, ама трае додека го вратиш капачето на парфемот.
*стариот BlackXS беше подобар
Добро може и во право си, ама свеж е и најблиску до тоа што бара за малку пари, ќе му се допадне.

Чисто како препорака, ако веќе сакаш ефтина копија, да не речам наливен.. оди на Сансиро или Зара.

Господ само знае што токсини и хемикалии има во тие Ла Риве!
Сум земал и Зара. За Сансиро прв пат слушам. Не дека сакам евтини, ама за 300 денари водичка да е...

А инаку, на Fragrantica пишува дека La Rive биле водечки производител на парфеми во Полска и некои од нив имаат навистина позитивни коментари. Знам дека е неспоредливо, ете ни со Зара, рецимо. Ама 300 денари упм, пари ли се! Повеќето од тие што сум ги земал се зафрлени некаде, секако не ги ни користам, ама ете.

Сум земал и Зара. За Сансиро прв пат слушам. Не дека сакам евтини, ама за 300 денари водичка да е...

А инаку, на Fragrantica пишува дека La Rive биле водечки производител на парфеми во Полска и некои од нив имаат навистина позитивни коментари. Знам дека е неспоредливо, ете ни со Зара, рецимо. Ама 300 денари упм, пари ли се! Повеќето од тие што сум ги земал се зафрлени некаде, секако не ги ни користам, ама ете.
La Rive траат 10-15 минути некои од нив мирисаат на средство за чистење тоалети, или на отров за глувци. Подобро нека земе Полирапид, бар тоа ќе му трае саат време =))

La Rive е најголемо срање од парфем, подобро на пот ќе мирисам. Ми донесоа на поклон еден ваков и го фрлив. За тие пари само некои од str8.

La Rive траат 10-15 минути некои од нив мирисаат на средство за чистење тоалети, или на отров за глувци,
Некои не ни траат, сега не се сеќавам кој беше, знам дека го фрлив одма по купувањето, немаше никаков мирис, буквално ракија повеќе мириса на парфем од тоа.

Да надополнам имаше порано стрејт ребел тој им беше најјак парфем, ама го прекинаа... Немаше девојче што не ми рекла дека убаво мирисам.

La Rive траат 10-15 минути некои од нив мирисаат на средство за чистење тоалети, или на отров за глувци. Подобро нека земе Полирапид, бар тоа ќе му трае саат време =))
Како тргнаа препоракиве.. на крај со глифосат ќе завршиме :pos:

Safety Glove GIF by Ansell

Шала на страна, Арапските парфеми се повеќе земаат замав пример скоро сите fragrance инфлуенсери попрво ќе ти препорачаат арапски парфем отколку дизајнерски / ниш парфем кој кошта 10 пати поскапо (освен Даниел Шутц познат како Џереми кој ќе ти препорача Office For Men)

Клон на Creed Aventus Absolu, парфем кој којшта стотици долари, со трајност 10+ часа на кожа и проекција од добри 6+ часа ...нуклеарен.
Клон на Nishane Hacivat, парфем кој којшта стотици долари, со трајност 10+ часа на кожа и проекција од добри 6+ часа ...нуклеарен. (многу е маслен)
Клон на LV Imagination, парфем кој којшта стотици долари, со трајност 10+ часа на кожа и проекција од добри 8+ часа ...нуклеарен.
Клон на Bulgari Tiger, трајност 8+ часа на кожа и проекција од 6+ часа ... нуклеарен

Сите овие се летни цитрусни парфеми, хајпани помеѓу fragrance-инфлуенсерите за кои ќе добиваш загарантирано комплименти. Мој совет е да пробаш нешто поевтино, пред да се префрлиш на ниш / дизајнерски парфеми кои се секако добри но ако имаш пари за горење па да фрлаш на нешто скапо. Се погоре што ти наведов вреди секој денар + се 100мл и 100% ти гарантирам дека ќе те прашуваат девојките што носиш.
Лее види го човеков, да ти бил дар-мар за парфеми.

Како тргнаа препоракиве.. на крај со глифосат ќе завршиме :pos:

Safety Glove GIF by Ansell
Па убаво си почнав јас, Aqua di Gio и не е така многу скап, EDT може да најде за 2000 денари. :D Ама ти - да не било скапо. :pos:

Лее види го човеков, да ти бил дар-мар за парфеми.
Човекот е дар-мар ама... парфем најубаво се купува со мирисање, а не на ќоро!
Цитрус нота има во скоро сите парфеми.
А разлика во мирисот небо и земја!

Плус ти рече "аква" ноти, што се сосем посебна хемикалија, и сосем подруг краен мирис!

Ама ќе научиш на грешките како и сите ние..

едит: оди во парфимерија и пробај D&G Blue (било која варијанта)! Тие имаат баш тежок акцент на таа хемикалија, па осигурај се дека ти се допаѓа. (оти многу луѓе реално и не ја сакаат, специфична е)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom