Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Пред неколку дена зедов две папагалчиња, машко и женско. Машкото сакам да го викам Конан, а за женското не можам да се решам за име. Помош!!!

imasproblem.jpg

еве го моето Тако се вика :)

Јас до сеа сум чувал накај 10 папагали од кои 5 ми беа изведени од еден пар. Добар миленик за чување

Имав 2-3 папагали, но брзо ми умираа.. Но тоа беше пред не знам колку години.. последното ми се викаше Касандра бидејќи тогаш играше филмот со Касандра :pos2:
Сега имам мачки и не можам да чувам папагал :)

Разможување папагали

Значи имам две папагалчиња, па сакам да ги размножам. Ако може некој да ми даде било каков совет и услови под кои би требало да се одвива овој процес.

Јас би те советувал да провериш прво дека се машко и женско пошто има многу што паѓаат на тоа:)

Кога ги земав баш внимавав на тоа. Ги гледам папагаливе секој ден се љубат, па не верувам дека се хомосексуалци. :)

Имаш во оваа тема се за папагалите. Имаш и тоа како се размножуваат. За подетално можиш тамо да прашаш.
:sakas_ust :icon_lol:

Pricekaj nekoe vreme pa vidi dali ednoto ke snese jajce , ako snese se e dobro ,a ako ne jebiga ...........:):toe:

Jas go imav najubavoto, najslatkoto, najpametnoto papagalce na svetot si go sakav mnogu zs na baba koga pletese i sedese na iglite i potskoknuvase, a na dedo sekogas mu stoese na glava, jas si go ranev i go ucev da zbori ama nikat nestignav da go naucam zs vujko mi go zema go stavi vo tegla i go odnese na nekoj drugar zosto mnogu pravelo gubre... toa bese za da se izvadat nemase vrska papagalceto bese umno i ne prlase gubre i za da mi ja popolnat prazninata mi kupija plasticen sto snima toa sto si rekol i go povtoruva. I po poveke od 12 god.ima od togas sea koga pocnav da pisuvam za mojot Koko mi se rastreperi dusickava i mi e tesko... mi se place.

Претходно имав 2....умреа
Последниов го имам 6-7 години и се вика Чико :)
Али пред 3 месеци, бев надвор и случајно налетав на уште еден папагал исто како што го имам. Не ни проба да лета го земав, накај дома и одма зема да јаде. Сега имам 2 али на овој новиов не му имам дадено име сеуште.

до сега сум чувал 7 папагали ....
моментално немам и не планирам да земам ...

:pipi:

Јас до сега сум чувал 2-3 папагалчиња ...

Ама со едно не се ни сеќавам што се случи (напомена: бев копиљ тогаш, си мислев папагал играчка е, јбг :tapp:), другото ми летна низ прозор, а третото ми умре :(

Ама сите ќе ги пуштев да ми летаат у соба и ги бркав цело време, скокав по нив ги замарав ...

Не знам зашто им правев така, и сега многу сакам да чувам папагал, си го чувствувам тоа како обврска, ај можда подоцна, сега баниран сум од папагали ...

имав 2 , едниот уште на почетокот ми избега. .. 2от го чував преку 4 години. .. и едно утрео го најдов мртов. .. (ајде пукајте сеир ама заплачав :)) ама нон стоп беше пуштен.. . по земјата се шеташе, на рамо ми стоеше.. . таков вид беше како на фликс понагоре што е сликата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom