Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Јас имав папагал само што не знам што раса беше знам дека беше сив со жолто на главата. Ептен беше добар го имав научено да извика по некои збор и беше многу питом. Дури го надживеа своето зошто папагалите знам 14 годни во просек живеат, а моот живееше скоро 18 уште месец му фалеше. Ај да дознаам што раса беше ќе постирам и слика.

И јас имам папагал. се вика Зоки и има плава боја со бели линии по целото тело. Многу си го сакам, само има една мана. Не сака да лета и не сака да искочи од кафез!!! Ако знае некој што да му правам, нека каже :cuc:

имав едно...се викаше Цоки...ама ми летна :( многу си го сакав..беше многу убаво-целото жолто...

Дали некој знае нешто за папагали (тигрици)

В Е М О Л А М ! ! !
:cuc:!!!

Имам папагал-тигрица. Џиџи се вика. Неможе да умре. Имаше и огромен тумор на вратот ЦРН катран колку него му падна сам од себе еве го пак пее цел ден.

Не сум знаел дека тигрициве може да имаат тумор

Инаку јас имам дома 2 тигрици некад се тепаат некад се лапаат хахахаха
Ако си упорен може да ги научиш да кажат нешто, да ги викнеш по име и да ти дојдат на рака и одма ќе ти се исерат :D

Мојо папагал беше тигрица по раса(мислам, а можда да беше и џукела)ама не е важно.Важно е дека многу си го сакав и кога умре многу ми беше жал.А иначе беше многу питом ама :pop::pop::pop::pop:

Имаме папагалче Мики се вика
еве го
DSC00796JPG1.jpg

Чував и тоа две (машко и женско), ама многу се окотија, па морав да ги дадам сите. :icon_mrgr

skopje e raj za tigrici..........
ja imam vtor papagal,znaci prviot sam dosol kaj moite na terase i go cuvaa nekoi 4,5 godini a ovoj sea so go imam e po malce divtar ama fintata so nego e so jade sve so kje mu dades (vosok jadel) ...........
koga kje punam ja 19 god,za 2,5 meseci,on kje puni 9..........

Јас имам еден папагал.И толку,толку толку!
(:(:(:(:(:(:(:(:(:

Знаете што ми се дешава многу често, т.е. на мојот папагал му се дешава? :) Коа свирам на гитара, се наежува цел, се смирува и почнува да цивка :) Му се има десено ова на некој xD?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom