Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
imav pred nekolku godini 2 papagali, par bea, edniot mi umre, a posle nedela dena i drugiot, imam sliki doma so niv, nikogas ne gi zaboraviv, mnogu si gi sakav

Леле ко дете имав 5/6 папагалчиња....сите си ги сакав ама или ми бегаа или умираа:nesum:
Највеќе ми беше жал за едно што беше скроз бело,го крстив Маја (:icon_lol:)ама кутрото умре зашто неќеше да јаде,а не ни мрдаше од кафез:(
А највеќе си го сакав едно шарено,мислам дека Коко се викаше(кој да памти) и кога седев на фотеља и ја потпирав главата долетуваше и ми кубеше влакна од коса:pos: ама избега будалата...другите не ги памтам...баш би чувала сега ама мајка ми ќе здиве зашто има трауми од порано

Martin$ напиша:
ИмаТ посебно за нив мааљо куќарче и сено ситно ситно во неа. И пред да имаТ бебенца ќе им даваш белка од јајце, повеќе се палат :wink: :smeshko: и за еден месец вуалааааа малецки ќе имаш (околу 6, тигриците раѓаат). А иначе ко ќе имат јајциња женското ќе е скоро цело време над нив а машкото ќе ја хранит и то...:) Најинтересни ми се... :) Малецки пилиња, без пердуви :poss:
Sum slushal neshto vo kontekst so ova, neshto vo temno se parele blabla ... drvo trebalo da ima se izdlabi kako gnezdo da im sluci .. ama za so belkata od jajce me zamisli ... seriozen si za toa ? :) :vozbud:

Ееееее........и јас имав папагалче кога бев помала.Ми се викаше Коко.Го чував една година и бидејќи во тој период имав и мачка,една вечер вратичката од кафезот не ја бев затворила и мачката рипнала и го задавила.Ми беше многу жал поради тоа и реков дека повеќе нема да чувам папагали.

Дајте предлог, сакам да си купам папагалче, ама сакам подолго да живее, да ми прајт друштво... :)

Pa papagalite se domashni milenici koi ziveat najdolgo taka da sho i da kupish od papagal nema da zgreshish ;)
BTW jas imav tigrica, si go vikav Miki i si ja prstenuvav i ja spremav za natprevar ali pred natprevarot on se samoubi (prstenot mu se zakachi na kukata na kafezot sho beshe za ljuljashka) .
Posle kupiv rozenkolis i toj dozivea do natprevarot i beshe 2ro mesto u Mk za papagali ali ne beshe naviknat na natprevar i guzvi i posle toa mn se smeni i jas si go pushtav da mi leta niz soba so otvoren prozor i on ne iskachashe prethodno ali posle natprevarot beshe skrenat i mi kidna . Sea sakam pak da si zeam rozenkolis deka posle sina ara i mashki Alexander toj mi e najubava ptica =)

Dali imate papagalce i od kakva rasa vi e.

P.S. Ako imate nimfa kazetemi nekoi karakteristiki!!!!!!!

Zosto nikoj ne mi odgovara na temata, zarem nikoj nema papagal.

Немат. Ама сакам да зеам плава тигрица, уствари пар сакам :).

jas si imam papagalce

Attachments

• budgee.jpg
    budgee.jpg
    1,6 KB · Прегледи: 96
ја имаф појче папагалчиња ко мал !!2
ама ми умреа сите јбг то е

Јас до сега имав 5 папагали,некои беа светло жолта боја а имав и неколку зелени и сите се викаа Кики но нив ги имав пред 8-9 години.Сите неславно завршија Кики1 знам дека го гаѓав со стрелчина од пиштол,Кики2 в кафез го заборави мајка ми на балкон и смрзна,Кики3 се пикна зад плахар,е за другите не се сеќавам

[FONT=&quot]Imam nimfa i se vika Egi
[/FONT]

Attachments

• Egi.jpg
    Egi.jpg
    14,1 KB · Прегледи: 77
imav mnogu papagali a posledniot sto uste go cuvam se vika Gugu i e tigrica.Mnogu e sladok ama neznam zosto sea stanuva po div.Porano celo vreme i na prst mi stoese ama sea neke.A i dosta ostaren e.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom