Палачинки

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
кажи ми како ги направи солените палачинки, внатре ставаш шунка и кашкавал, ги вртиш во ролна и со што ги поросуваш од надворешната страна. После ги ставаш во релна или пак???
не ги напраив ЈАС тие на сликата ;) - но, се подготвуваат токму онака како што кажа
hard,

инаку палачинки често знам да си направам- од проста причина што имам една интересна стварчица за таа намена( ко измислена за машки свет:)) - која и на 4 -годишно дете да му ја дадеш цел ден ќе прави палачинки.:pos: Значи, не ми е потребно тавче, па да ја превртувам оттаде плафон , туку далеку е поедноставно и поинтересно(само смесата се прави и после се намакува во неа и палачинките сами си се прават ) .

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.954
Поени од реакции
7.067
Напрајв денеска, супер испаднаја :)

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Овака изгледат моите омилени палачинки:) Само благи сакам нејќам солени..и да имат чоколадо обавезно во нив
Малце лиги да ви потечат коа ги гледате:D

stock-photo-pancake-with-chocolate-cream-and-walnut-38566192.jpg stock-photo-pancakes-with-chocolate-sauce-55347205.jpg palacinka6.jpg indexLarge.jpg chocolate-pancake.jpg 4171819-pancakes-with-chocolate-glaze.jpg palacinke-punjene-mljevenim-mesom.jpg banana-pancakes-400.jpg chocolate-pancakes.jpg pancakes.jpg tumblr_leoyulzcbq1qcq6fno1_500.jpg

М

Мартин`

Гостин
Валидни се рецептиве на прва страна ? сам сум дома а ми се јаде па да направам (којзнае што ќе испадне) ..
и шлаг како се прави да бидат поарни малце ? :)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
инаку палачинки често знам да си направам- од проста причина што имам една интересна стварчица за таа намена( ко измислена за машки свет:)) - која и на 4 -годишно дете да му ја дадеш цел ден ќе прави палачинки.:pos: Значи, не ми е потребно тавче, па да ја превртувам оттаде плафон , туку далеку е поедноставно и поинтересно(само смесата се прави и после се намакува во неа и палачинките сами си се прават ) .
Ај објасни што е финтата, и мене ми се прават па ако е полесно уште подобро :D.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
voopshto ne se debeli, bash naprotiv- zavisi od smesata pred se, edina maana e shto velichinata e taa- pogolemi nemozhe da ispadnat:)(no , zatoa pak ke si naprajsh povekje )
Аха, мислев да не испаѓаат како американски палачинки или вафли. Имам такво за правење, ама баш ради таа причина никогаш не сум го употребила. Баш ќе пробам овие дена :)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
voopshto ne se debeli, bash naprotiv- zavisi od smesata pred se, edina maana e shto velichinata e taa- pogolemi nemozhe da ispadnat:)(no , zatoa pak ke si naprajsh povekje )
Тавчево е за жал од тефлон што го прави неупотребливо за мене а баш се израдував ќе правам палачинки на лесен начин :cautious:.

Сепак фала :).

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Аха, мислев да не испаѓаат како американски палачинки или вафли. Имам такво за правење, ама баш ради таа причина никогаш не сум го употребила. Баш ќе пробам овие дена :)
Имам дома такво и порано само со тоа праевме ја не ни знаев дека може палачинки во тавче да се прават :D И не ни знаев дека може малце подебели палачинки да има :D Не се многу тенки, како што рекоа погоре зависи од смесата ама пак не се како во тавче :)

H

HoT IcE

Гостин
Сум јадел секакви палачинки, уште со патлиџани внатре не сум пробал.
Али најдобри се оние стандард, со крем и банана.:icon_lol:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Порано најмногу јадев само со еурокрем, ама сега пробав некоја комбинација од еуреокрем и путер од кикирики и ептен ми се допадна.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Порано најмногу јадев само со еурокрем, ама сега пробав некоја комбинација од еуреокрем и путер од кикирики и ептен ми се допадна.
Истово го пробав пред некое време и се воодушевив :) (y) Ги сакам со мармалад од кајсии,со мед и со фета сирење.

O

Orion.

Гостин
Ultimate палачинка:sneaky:

Се зема овој крем
и се става накратко до камин за да стане топол и течен и магично да се претвори во прелив:)
Потоа се нанесува преливот на свежонаправената палачинка.
Откога ќе се нанесе преливот се зема банана, се сече на пола и се додава на палачинката. На крај се земаат плазма трошки, значи мелена плазма (има готови мелени се продаваат како храна за бебиња) и се додава на палачинката.

Кој не пробал вака не знае што пропушта...
:love:

Kajgana Shop

На врв Bottom