Палачинки

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Ako znae nekoj da mi go kaze receptot i nacinot na pravenje na onie amerikanskine palacinki po filmovi sto gi davaat :)

тууу кај ја прочитав темава ми се пријадоа палачинки... уше со банана шлаг и еуро крем.. мх мх.. прсти да излижеш!!!!

абе сакав да правам денеска ама нешто не ми излезе работата а истиот рецепт го правам секогаш, чаша млеко, чаша вода, чаша брашно 2 јајца лажиче сол и лажиче шеќер

Jas stavam 1 liter mleko, 8 jajca, zejtit okolu 1 fildjan. malku pecivo, shekjer, brashno. Seto ova so mikserot ke go razmatam(Ne go znam ovoj zbor po makedonski), taka da stane kako kasha, no ne mnogu gusta. Posle vo specijalna tavichka ke gi isprzjam. Za przjenje malku zejtin so cetkata vo tavichkata se stava. Tavata treba da e so teflon izolirana, za da ne se lepi testoto na nea.
Jas gi polnam so marmelad ili Nutella(Schokoladna krema). Koj saka deftig treba da ne stavi sheker vo testoto.:salut:

Банана>Еурокрем>Ореви> ммммм :pipi:

полужива без ништо :) такви 100 би изел :)

Најубава ми е со џем од сливи ,па стандардната со еурокрем !Иначееееее што да ви кажам околу правењето,да не се фаламммммм ама ...хахахах :icon_cool

Најубава ми е со џем од сливи ,па стандардната со еурокрем !Иначееееее што да ви кажам околу правењето,да не се фаламммммм ама ...хахахах :icon_cool

За мене 3 со сирење и 4 со мед и ореви.:wink:

Со рум си се нај! Ги сонувам тие палачинки. Последниот пат кога јадев не успеав да ја дојадам до крај и сега многу ми е мука :jaj:

леј има едни пред буњаковец, на љубов , кај тоа кафичите кладилниците една продавничка Неро . не се скапи а преубави се, идете!:vozbud:

Dal nekoj znajt kako se prajt Ohritska dembelj palachinka.
se jadit topla,se prajt vo relna [edna podebela] posle se vitkat ko rolna so sirenje,so med i melen oref, so marmalad ot shipinki i sirenje[blago soleno] i uste sho ne, a nakraj isechena.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom