Палачинки

The One

Оној шо ќутит а све знајт
Член од
16 март 2008
Мислења
189
Поени од реакции
39
Ako znae nekoj da mi go kaze receptot i nacinot na pravenje na onie amerikanskine palacinki po filmovi sto gi davaat :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
тууу кај ја прочитав темава ми се пријадоа палачинки... уше со банана шлаг и еуро крем.. мх мх.. прсти да излижеш!!!!

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
абе сакав да правам денеска ама нешто не ми излезе работата а истиот рецепт го правам секогаш, чаша млеко, чаша вода, чаша брашно 2 јајца лажиче сол и лажиче шеќер

T

tanja5

Гостин
Jas stavam 1 liter mleko, 8 jajca, zejtit okolu 1 fildjan. malku pecivo, shekjer, brashno. Seto ova so mikserot ke go razmatam(Ne go znam ovoj zbor po makedonski), taka da stane kako kasha, no ne mnogu gusta. Posle vo specijalna tavichka ke gi isprzjam. Za przjenje malku zejtin so cetkata vo tavichkata se stava. Tavata treba da e so teflon izolirana, za da ne se lepi testoto na nea.
Jas gi polnam so marmelad ili Nutella(Schokoladna krema). Koj saka deftig treba da ne stavi sheker vo testoto.:salut:

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
полужива без ништо :) такви 100 би изел :)

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Најубава ми е со џем од сливи ,па стандардната со еурокрем !Иначееееее што да ви кажам околу правењето,да не се фаламммммм ама ...хахахах :icon_cool

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Најубава ми е со џем од сливи ,па стандардната со еурокрем !Иначееееее што да ви кажам околу правењето,да не се фаламммммм ама ...хахахах :icon_cool
За мене 3 со сирење и 4 со мед и ореви.:wink:

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
Со рум си се нај! Ги сонувам тие палачинки. Последниот пат кога јадев не успеав да ја дојадам до крај и сега многу ми е мука :jaj:

Член од
23 јануари 2008
Мислења
79
Поени од реакции
1
леј има едни пред буњаковец, на љубов , кај тоа кафичите кладилниците една продавничка Неро . не се скапи а преубави се, идете!:vozbud:

Член од
24 март 2010
Мислења
12
Поени од реакции
0
Dal nekoj znajt kako se prajt Ohritska dembelj palachinka.
se jadit topla,se prajt vo relna [edna podebela] posle se vitkat ko rolna so sirenje,so med i melen oref, so marmalad ot shipinki i sirenje[blago soleno] i uste sho ne, a nakraj isechena.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
leeeee vkusnoooo nesves :nesvest:,mi se prijade so crn krem mjam mjam:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom