Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добро е само украдено од Ацид- Здраво црна боја мат имат?
- Мат немат, имат немат.
- Сеа шо имат, шо немат?
- Немат мат, имат немат!![]()
Убо ре, ево јас сум скопјанишче и ич не се бунам. З`ш ми се бендисвит охридскиов. Плус, убо е да се зборвит и од чисто практични причини. Пример налето ко купвам зајре напазар, секојпат ми давет најубај черешни и карпуз. Си опитвам ко шо требит „Мајче, черешниве колкупари се?“ Не ко скопскине момичина шо ги тегнет вокалине „Титкицаа куулку се цришниваа?“ Ти теквит? Скопско препичвење.Е арно де, јас онака колку да се запазит редот, дан се бунет после скопјанишчава ево овие сами не знает как се зборвит охридски дијалект.
Убо ре, ево јас сум скопјанишче и ич не се бунам. З`ш ми се бендисвит охридскиов. Плус, убо е да се зборвит и од чисто практични причини. Пример налето ко купвам зајре напазар, секојпат ми давет најубај черешни и карпуз. Си опитвам ко шо требит „Мајче, черешниве колкупари се?“ Не ко скопскине момичина шо ги тегнет вокалине „Титкицаа куулку се цришниваа?“ Ти теквит? Скопско препичвење.
Дељми, гледам си ги знајте убајве зборој, па ево дат`опитам, шо значит „се сашчисав“? Дали то е нешо во смисла „се насекирав“ или „ме фати уфунет“? Мислам ак не те мрзит да објасвиш, ак не ти се пишит, немат гајле.
Се вчудоневидив, запрепастив,ама во негативна ситуација. Спротивно чуство од оргазамДељми, гледам си ги знајте убајве зборој, па ево дат`опитам, шо значит „се сашчисав“? Дали то е нешо во смисла „се насекирав“ или „ме фати уфунет“? Мислам ак не те мрзит да објасвиш, ак не ти се пишит, немат гајле.
Од варош да не си? Или намерно си го кршиш јазикот со кјOhrigjanec si, znajsh deka ova e aktuelno kj nas, nemav namera da prevzemam od nikoj![]()
Шо зборвиш, а шо е то пемпере во правилна смисла на зборотЗборвите шо сакате, мене пемпере ми е најинтересно.![]()
Дељми, гледам си ги знајте убајве зборој, па ево дат`опитам, шо значит „се сашчисав“? Дали то е нешо во смисла „се насекирав“ или „ме фати уфунет“? Мислам ак не те мрзит да објасвиш, ак не ти се пишит, немат гајле.
Шо зборвиш, а шо е то пемпере во правилна смисла на зборот
Хаха Кољо заедно со вујко ми заврши Ниш, така и јас го знам зборотГледам колегиве веќе одгориле, исто ќе ти кажев и јас.
Ак си од Охрид и ак имаш учено во ЕМУЦ сигурно го знајш Кољо кифлана, е тој златниот имат завршено факултет во Ниш, и таму ко полагал некојси предмет објасвел и имало нешто на инструментот и овај бап пемперчич го крстил делот. Е за тој збор положил. Пемпере обично се користит за некоја работа шо не знајш как се викат. Пример: Дај го то пемперето, или види го пемперено.