Рудници и
ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
И послем зошто сите ја преферират Грчка, па што е ова бе Монте Карло цена. Цените од Скопје до Охрид се два пати поскапи, а да не зборам за од другите наши градови каде што е до пет пати поскапо. Да ги споредиш Дубровник со останатите градови од Хрватска нема да добиеш волкава разлика во цени.
Сега некој може ќе рече дека не е така дека и дека цениве не се вистинити. Може во другите локали не е до волку скапо, ама лани летото и сега за велигденските празници кога бев приближно вакви во скоро сите локали. Пица си платив 290 ден, точено пиво си плаќав по 130ден, нес кафе 120ден, палачинка над 200ден. Вакви цени кај нас може има само во Тренд, а во Охрид во секој можен локал.
![]()
Коза Ностра? Се малку посолени со цени, ама...
... цените на Амстел-от, Далвина 0,75, (не)газирана вода 0,7, пиците до негде...се истите шо ги плаќаме цела година, по ресторани (Далга, Чун), Куба Либре (и поскапи се), Дак, Ликвид, Ноа, најголем дел ресторани по кејот итн.И Даб/Скопско е 130-40 во некои места, уште од зимата, да не дека специјално од инат за луѓето дојдени од страна се кренале цените.Да не се разбериме погрешно, не ми се и мене по мерак, ама нас ни се секојдневие лето и зима.
Еве и од една пицерија во близина

Само за палачинките од 200 ми остана мисла...
Последно уредено: