Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Си се зезнал за пивото.
Во Мк 2 евра пиво може да е во Св.Николе, Пробиштип и тоа во кебапчилница.. 1.5 јок, немаТ.
Скопје уште одамна Гет го цепа 3. Не верувам дека во Охрид е помалку.
Охрид цело време е изместен со цените, чисто профитерска политика, откако памтам, а памтам баагимити.
И така ќе си остане, они ќе ги мразат туристите, туристите ќе ги пцујат нив, од век било, зошто би се мењало.
Си прочитал некој да пишува лошо за кафани во Грчка? Јок. Јасно, ќе ти наплати, ама на цупала ти стои околу тебе. А овие, ако не ти се бендисват не идај.

Точно така . Таа е филозофијата на повеќето охриџани - Ако не ти чини не иди . Ко шо реков одамна живеам во Охрид и факт е тоа . Башка шо услугата во многу објекти не е ич на ниво , посебно за цените кои ги имаат . Има и добра услуга во дел од објектите ама во глобала не е на ниво ко шо треба да е . Ме мрзи да пишувам за еден куп примери на лоша услуга и куроболие на персоналот кои лично сум ги видел . И тоа во објекти во центарот кои држат до некој рејтинг а не негде во Косел или Лескоец .

Druze koga gledash deka site ti se kontra, ili priznaj deka si greshka, ili barem kjuti si.

Sporeduvaj skap kafikj so skap kafikj, ne skap vo eden grad so eftin vo drug ili so paket internet.

Na krajot na denot, tvoja odluka e dali kje kupish 3 kafinja od po 200 ili eden mesec za internet za 600, a postovite i sporedbite ti se krsh.

Cenite imaat logika, supply n demand law, dodeka lugje piat kafe za 200den i go polnat kafikjot cenata kje odi nagore a so toa i marzata na profit na sopstvenikot.

Prosechna plata vo Shvedska e nekoi 3000-3500 evra mislam, cenite na sekoj produkt se formira na razlicen nacin.
Primer pivo vo Makedonija (vo kafikj kafana restoran e 1.5-2 evra, vo Shvedska e 8-10 evra, nekoi 5 pati razlika, sho e blisku do proporcijata na platite. Vo nekoi produkti i uslugi se proporcionalni cenite, vo nekoi ne se.

I pred da se preselam Shvedska, nikogash ne sum shtedel pari za kafe so ubav pogled na priroda, i vo Makedonija i niz svetot.
Кафе за 1.5 еур нема ни во маркет шо се вика не пак во кафич :)
Автоматски споено мислење:

jas mislam deka e duri i evtino... mu uzurpiras masa so edno kafe so saati a dobra lokacija znaci poskapa kirija i propisteni sansi da mu sednat nekoj sto ke potrosat pari.

u italija ekspresoto e evtino ama se pie na noga i maks 2-3 min si u lokalot. ovoj analizira dali e do ezero ili ne i ceni... ne e isto...

ps. u thailand na mnogu mesta ti nosat pijacka automatski sekoj 10 min. ne mora da ja ispiesh ama ke ja platis ako si sednal.
Ако викаш еКспресо за еспресо тогаш и пет евра малце се :)

Последно уредено:
Кафе за 1.5 еур нема ни во маркет шо се вика не пак во кафич :)
За пиво беше муабетот. Ама и кафето исто, руши рекорди.

Точно така . Таа е филозофијата на повеќето охриџани - Ако не ти чини не иди . Ко шо реков одамна живеам во Охрид и факт е тоа . Башка шо услугата во многу објекти не е ич на ниво , посебно за цените кои ги имаат . Има и добра услуга во дел од објектите ама во глобала не е на ниво ко шо треба да е . Ме мрзи да пишувам за еден куп примери на лоша услуга и куроболие на персоналот кои лично сум ги видел . И тоа во објекти во центарот кои држат до некој рејтинг а не негде во Косел или Лескоец .
Ќерка ми студираше таму, па имавме деца што ги знаеме по кафаните. Плус од Тино ги знаевме сите. Една година отидовме, група 10-12 души, од убаво поубаво. Следната година летото, катастрофа.

Инаку не е сегде скапо бе, ресторани кај што сум јадела а имало добра услуга и храна се Ди Анголо, Леонардо, Мече, Минами, Велестово ...
Во Минами имаш врв поглед, храна зготвена со мерак, онака баш да се најадиш и традиционални јадења, услугата како дома да се осеќаш ама патот до таму да ти се збоктиса, а и ако пиеш алкохол тро поќе поарно преспиј во куќарките таму :) затоа и се прифатливи цените, успич е ресторанот.

Овие популарните ресторани Чун Мун, Далга се места кои се испопуларизирани за туристи се и спрема локацијата очекувано е да е така.
Секаде низ Европа на ударни места во градот цените се нереални и до плафон.
Во Минхен на Мариенплац пивото е 7 евра, едно 100 метра позади е градскиот пазар со класични баварски закуски и пива и таму е 5 евра пивото голема кригла, секаде е така.

За пиво беше муабетот. Ама и кафето исто, руши рекорди.

Ќерка ми студираше таму, па имавме деца што ги знаеме по кафаните. Плус од Тино ги знаевме сите. Една година отидовме, група 10-12 души, од убаво поубаво. Следната година летото, катастрофа.
Пиво мислев не знам зошто кафе сум напишала :)

можеби треба да се види и од друга страна ситуацијата,
пр. колку од: локалите, становите... низ охрид ги држат локалци а колку луѓе од страна, да не излезе дека не е до охриѓани (не дека и они се цвеќе за мирисање)

можеби треба да се види и од друга страна ситуацијата,
пр. колку од: локалите, становите... низ охрид ги држат локалци а колку луѓе од страна, да не излезе дека не е до охриѓани (не дека и они се цвеќе за мирисање)
Значи вака, за толку години сум имал три еееептен педерски постапки од ориѓани. Двете се за во Охрид и се сигурно од охриѓани, третата е од Пештани. Така да нема утка.

А зошто мислите дека заслужувате да пиете кафе од 40 денари во ресторан покрај вода со културни келнери и добри готвачи?

Нели малку забегувате? Кога одите во странство јадете паштета на плажа а во Охрид сакате за безпари да поминете?

Ако немате пари а сакате да се џапате има мал милион места во Охрид што се ефтини. На крај краева гответе дома. Не ја разбирам логиката. Седнуваш, гледаш мени, нарачуваш што сакаш јадеш пиеш и после се жалиш?

А зошто мислите дека заслужувате да пиете кафе од 40 денари во ресторан покрај вода со културни келнери и добри готвачи?

Нели малку забегувате? Кога одите во странство јадете паштета на плажа а во Охрид сакате за безпари да поминете?

Ако немате пари а сакате да се џапате има мал милион места во Охрид што се ефтини. На крај краева гответе дома. Не ја разбирам логиката. Седнуваш, гледаш мени, нарачуваш што сакаш јадеш пиеш и после се жалиш?
Ти прочита нешто над тебе што пишале или дојде да појасниш некои работи?
Еве јас никаде за цени не пишав дека ми сметаат во Охрид. Збориме за табиет, однос, гостопримливост, збор кој охриѓани за жал не го научија. Девизата е остај парите, ако не ти се допаѓа ој си, никој со сила не те држи.
Пишав зошто за Грција никој не се буни, ем поскапо е од Охрид реално. Оти се трудат, да биде свежо, вкусно, на време, па прашање како беше, па ракија на крај од нив. Во Охрид е ќутенката, НА, ДРЖ, шо ќе јајте.... кога ќе му речеш дека сирењето смрди корне на салатата, ами само такво имаме. Па мајчината, ако ви се расипало сирењето вие да си го јадете, не да се правите удрени.
Земи ете Дојран, ѓољ е по ѓољ нема, ретко сум чул некој да се жали на гостопримливоста во рестораните таму. Оти бе машко?

Се гледа дека од 2015 не си дојден овде. :icon_mrgr:
120 ден пиво е научна фанстастика, особено за Скопје. 3 евра веќе поминува.
Sega sum dojden be, pak sum redoven :ROFLMAO:
Ne sum stignal sk ushte, vo Negotino do 2-2.5 evra se kolku sho primetiv.

Tuku muabetot beshe za kafe od 200den Ohrid i argumentot deka ne e tolku ni vo Italija, sho padna vo voda, i site drugi nelogichni sporedbi od Ptolomej.

Си се зезнал за пивото.
Во Мк 2 евра пиво може да е во Св.Николе, Пробиштип и тоа во кебапчилница.. 1.5 јок, немаТ.
Скопје уште одамна Гет го цепа 3. Не верувам дека во Охрид е помалку.
Охрид цело време е изместен со цените, чисто профитерска политика, откако памтам, а памтам баагимити.
И така ќе си остане, они ќе ги мразат туристите, туристите ќе ги пцујат нив, од век било, зошто би се мењало.
Си прочитал некој да пишува лошо за кафани во Грчка? Јок. Јасно, ќе ти наплати, ама на цупала ти стои околу тебе. А овие, ако не ти се бендисват не идај.
Poshteno, i jas imav krsh iskustvo Ohrid (makedonska klasika, od prijatel smeshtaj, se zarekov moja noga ne stapnuva tamu 10 godini, pomina suspenzijata, vo petok odam odnovo :D )

Za pivoto, ne sum gi videl smetkite nedelava, bash kje vidam vo prva naredna prilika (ok se tvojot i na Ska komentarot, sekogash Skopje i Ohrid e poskapo, drugite gradovi drzat barem makedonski piva do 2-2.5 evra).

A pak, kako prethodniot primer za kafeto, ne e ok da go sporeduvash Ohrid so poeftinite mesta na kracite. Ako e Ohrid biserot na Makedonija, sporeduvaj go so top lokacii po Grcija, Santorini Mikonos i slichno, pa vidi go potrebniot budzet.

Poshteno, i jas imav krsh iskustvo Ohrid (makedonska klasika, od prijatel smeshtaj, se zarekov moja noga ne stapnuva tamu 10 godini, pomina suspenzijata, vo petok odam odnovo :D )

Za pivoto, ne sum gi videl smetkite nedelava, bash kje vidam vo prva naredna prilika (ok se tvojot i na Ska komentarot, sekogash Skopje i Ohrid e poskapo, drugite gradovi drzat barem makedonski piva do 2-2.5 evra).

A pak, kako prethodniot primer za kafeto, ne e ok da go sporeduvash Ohrid so poeftinite mesta na kracite. Ako e Ohrid biserot na Makedonija, sporeduvaj go so top lokacii po Grcija, Santorini Mikonos i slichno, pa vidi go potrebniot budzet.
Браво за потсетувањето, Охрид и само со Санторини и Миконос може да се спореди.
И тие се руглото на Грција, похлепни, ајдуци, некултурни и само евра им се во речникот и очите.
Отидете на Родос, на Крит, па ќе видите дека не ти ја наплаќаат водата што ја гледаш и воздухот што го дишеш.
Еве ти цени за со нозете во водата малтене, Келари, Кисамос, Крит, на 30 км од Ханија.
И ова е на бафтана избран ресторан, такви мал милион.

Последно уредено:
Браво за потсетувањето, Охрид и само со Санторини и Миконос може да се спореди.
И тие се руглото на Грција, похлепни, ајдуци, некултурни и само евра им се во речникот и очите.
Отидете на Родос, на Крит, па ќе видите дека не ти ја наплаќаат водата што ја гледаш и воздухот што го дишеш.
ripadvisor.com/Restaurant_Review-g1028265-d2208006-Reviews-The_Cellar_Restaurant-Kissamos_Chania_Prefecture_Crete.html#/media/2208006/?type=ALL_INCLUDING_RESTRICTED&albumid=-184&category=-184
Еве ти цени за со нозете во водата малтене, Келари, Кисамос, Крит, на 30 км од Ханија.
И ова е на бафтана избран ресторан, такви мал милион.
едитирај го мислењето ти фали T на почеток па така линкот е некликабилен

Back
На врв Bottom