Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Прво не ме интересира кај ти си седел 8 години и како си ги поминал, темата за тоа не е. Друго, МРЧАТОР не сум, а кога плаќам за нешто очекувам да ме услужат како муштерија, а не да се помирам со тоа дека се кретени на куб.
Трета работа, ја кај ќе одам другата година или во текот на привршувањето на ова лето, е мој проблем ама у Охридон нема да биде повторно, тоа ти го гарантирам.
И за крај препрочитај го убаво мојот пост кај шо има наведено дека имав договорено стан у Охрид од тука, само за да коа стигнав тамо момакот ми рече дека не сме се разбрале и заборавил да ми напомене дека унапред се плаќало ( читај - да ме бричи на суво ).

П.С. "Уштекан" сум на интернет. Не сум од Конче, Подареш или Волковија во тетовско, да носам вода со стомни дома, па прв пут сум излегол и сум неинформиран, а оттаму мрчатор. И јебига и на скопски кеј се бунам коа со Несот шо го плаќам 100 или 120 денари нема да ми донесат шеќер.

Баш ми е мило што нема да ги тормозиш охриѓани до година, туку ќе пишуваш на некоја друга тема на форумов или ќе се караш на некоја тема на некој грчки форум зошто си платил 5 евра нескафе, а на кеј во Скопје било само 120 ден :)

Второ немој да ги вреѓаш луѓето од Конче, Подареш или Волковија, тие се сигурно сто пати поработливи од тебе и од твојте нескафиња, немој да се навредиш и од мене се сигурно.

И јебига и на скопски кеј се бунам коа со Несот шо го плаќам 100 или 120 денари нема да ми донесат шеќер.
Овде дефинитивно докажуваш дека не си МРЧАТОР туку дека баш за парите си ја бараш услугата :)

Ај сега два вица баш за темава да ја ублажиме ситуацијава :)

Скопјанец го прашува Охриѓанец: абе што имате вие против скопјани?
Охриѓанец: па ништо ефикасно :)

Скопјанец се буни зошто топло пиво му носат, го викат келенерот, абе брат зошто топло пиво ми носиш.
Охриѓанец: абе брат логика море, логика употреби.
Скопјанец: шо бе логика, топло пивово тој логика?
Охриѓанец: логика море брат, да имаше ладно, ќе ти донесев топло?

Глеам карши луна паркот огромни зградишта праат ....Отиде градот у три лепе пичке материне .... За некоја година очекувам и до шумите кај Горица и Парк да стигнат .....

Ахххххх ....дебили.
--- надополнето: Aug 21, 2011 8:23 PM ---
Глеам карши луна паркот огромни зградишта праат ....Отиде градот у три лепе пичке материне .... За некоја година очекувам и до шумите кај Горица и Парк да стигнат .....

Ахххххх ....дебили.

Ахххххх ....дебили.
--- надополнето: Aug 21, 2011 8:23 PM ---

Ахххххх ....дебили.

За неколку години до Пештани ќе стигнат со зградиве! Немат да се дишит :)..

Знам , пред некоја година меѓу Лагадин и Елешец немаше жива куќа ....сеа хотелченца/апартмани врие ...

Која е позадината на ова ??? Можда Кадмо и Ликвид е потивко и покултурен народ ојт...Божееее Петрааа!!!До Џез им дојде?Па Кадмо се слушат до Далјан,алооо!!!

Продадено атрактивно земјиште на охридското крајбрежје од страна на власта за неверојатни 1 евро квадрат. И после БЦ бил крив што продаваше земја во центар на Скопје за 15 евра по квадрат. Муабетов: Слушај што зборам не глеј што правам.

Која е позадината на ова ??? Можда Кадмо и Ликвид е потивко и покултурен народ ојт...Божееее Петрааа!!!До Џез им дојде?Па Кадмо се слушат до Далјан,алооо!!!

Име: Nikola | Дата: 24.08.2011 18:03
Od bliski izvori: Protiv Jazz inn potkrevaat nelegalen protest samo dve semejstva koi so godini se bavat so iznajmuvanje na sobi, koi retko gi prijavuvaat gostite vo MVR, koi ja koristat javnata ulica Kosta Abras za sopstven parking i go blokiraat vlezot na Jazz Inn sekoja vecer. Ljupco Pop Stefanija najgolemiot inicijator ima uzurpirano nezakonski golem del od plazata saraishte, isto taka se bavi so gradenje na zgradi vo centarot na gradot bez dozvola, a i e ozloglasen za krazba na povekje edrilici od edrilicarskiot klub vo Ohrid!
Samite turisti koi se smesteni vo vilata Lucija koja e i golem neprijatel na sopstvenicite na Jazz Inn gi pominuvaat vecernite casovi vo Jazz Inn. Na listata za protest se staveni lazirani kopii od potpisi, potpisnici se javuvaat i lica koi izleguvaat vo Jazz Inn. Jazz inn nikogas nemalo tepacka, nikogas nadvor ne se toci alkohol,nikoj ne urinira nadvor. Nadvor izleguvaat ljugeto samo na cigare pauza i sekako deka samo 20 dena trae sezonata i nasekade ima narod na otvoreni javni mesta. Blagodaram

Ова со Џез Ин ми е како борба против едно од ретките нетурбофолк места летово во Охрид.Преку таквото ми е дојдено од Аца Лукас и такви други на тон шо се продавет на глупиов народ во стил ко Господ да слегол на земја и запеал!
До кога брееееее .!. ?

Ова со Џез Ин ми е како борба против едно од ретките нетурбофолк места летово во Охрид.Преку таквото ми е дојдено од Аца Лукас и такви други на тон шо се продавет на глупиов народ во стил ко Господ да слегол на земја и запеал!
До кога брееееее .!. ?
ете вечерва разбрав тепачка се случила ...

Али која провидност , 2 дена пред "протестот" во моменти кога газдите на џез ин се во куба либре на џез фестивал , се дешава тепачка .... "свашта ".

Ептен е глупо ако го затворат ,пошо беше едно од ретките места каде што одат лица што се отворени за стекнување нови пријателства и дружби а не лица кои ако ги чепнеш гледаат да се истепаат со тебе...

Продадено атрактивно земјиште на охридското крајбрежје од страна на власта за неверојатни 1 евро квадрат. И после БЦ бил крив што продаваше земја во центар на Скопје за 15 евра по квадрат. Муабетов: Слушај што зборам не глеј што правам.

Си играат играчки.
Тој вашиот мрднатиот Боже ми прости, дава јавно изјави и се заканува на луѓето кои гласале за актуелната власт, деновиве читам си ја префрлаат топката кој има ингеренции да ги руши дивоградибите што се изградени на НП Галичица.
Така да нишо чудно е ова, си праат сопки едни на други.

Туку друго ми е муабетов, не знам шо скокате коа некој ќе се пожали од нешто шо му се десило у Охрид. Нормално е, ако некој бил незадоволен да го искаже тоа. Па луѓе туристички град сте, мора да се трудите да оставите добар впечаток а не да правите споредби со Скопје. На скопјани им чуе, вака или така таму живеат над пола милион народ, се дешаваат настани преку цела година и градот не живее од една летна сезона до друга.

Си играат играчки.
Тој вашиот мрднатиот Боже ми прости, дава јавно изјави и се заканува на луѓето кои гласале за актуелната власт, деновиве читам си ја префрлаат топката кој има ингеренции да ги руши дивоградибите што се изградени на НП Галичица.

Туку друго ми е муабетов, не знам шо скокате коа некој ќе се пожали од нешто шо му се десило у Охрид. Нормално е, ако некој бил незадоволен да го искаже тоа. Па луѓе туристички град сте, мора да се трудите да оставите добар впечаток а не да правите споредби со Скопје. На скопјани им чуе, вака или така таму живеат над пола милион народ, се дешаваат настани преку цела година и градот не живее од една летна сезона до друга.

Пред нас и пред телевизија сопкии меѓусебни префрлања,а јавна тајна е цело време се по кафиња и ручеци заедно.Цел Охрид е свесен.Епа сега пазете дали ќе ги гласате и едните и другите на сл.избори...На здравје бричење!
--- надополнето: Aug 25, 2011 12:43 PM ---
Си играат играчки.

Пред нас и пред телевизија сопкии меѓусебни префрлања,а јавна тајна е цело време се по кафиња и ручеци заедно.Цел Охрид е свесен.Епа сега пазете дали ќе ги гласате и едните и другите на сл.избори...На здравје бричење!

Писмото објавено од Jazz Inn како одговор на планот за протест на Поп Стефанија:

Писмото кое е објавено до МВР и сите медиуми содржува:
Џез ин работел незаконски- тешка клевета без доказ
Џез ин крајно го нарушува јавниот ред и мир-нема никаква пријава од мвр
Џез ин точи пијалоци надвор од објектот- нема шанк пред Џез ин
Џез ин цела ноќ пушта прегласна музика-извршено е мерење на децибели во повеќе наврати и све било во дозволена мера!
од Џез ин се слушаат пискотници- Кочо Рацин
Џез ин оштетува возила - небулозна констатација без доказ
Во Џез ин има редовни тепачки - ниту една пријава во 17 години во МВР
Посетителите на Џез ин уринираат по зидовите на околните куќи - директна навреда за сите посетители и туристи.
Прекувремено работење - ниту една пријава во МВР

Во најавениот протест ке ви биде забрането да се движите слободно на јавен простор од потегот на црквата св.Софија и Сараиште, што и е кривично дело по уставот на РМ.

Во најавата стои дека посетителите на Џез ин се алкохолисани,непристојни криминогени љуге(директна клевета на сите посетители од Охрид,домашни и странски туристи)
Полицијата ке застанела на страната од протестантите кои тврдат дека ке бидат нападнати од посетителите и туристите!

На обвинението од страна на протестантската партија се лажирани повеќе потписи(сериозен законски прекршок) на кои се наоѓаат имиња на редовни посетители во Џез ин и љуге кои не живеат во близина на клубот Џез ин.

Собирање потписи за законска тужба против организаторот на протестите за директни сериозни лажни клевети од прв степен, попречување на работата на законско легитимен објект, агресивно однесување и попречување во движењето на слободните цивили на јавен простор и лажни неосновани медиумски клевети,јавно понижување од прв степен!

Ке ве молам на најкултурно однесување како и досега, и да не влегувате во вербални расправии и физички пресметки и покрај агресивноста на протестантите!

Ваше право е каде сакате да се движите!!

Благодарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom