Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам шо се буните околу лежалките , како не сфатите дека и 1 минута и 10 сати ви е фиксна цена пр.100 денари , а тој шо си го замолил сигурно не сака да има проблеми со шефот после кога му е наложено така . Стави се ти во негова ситуација , па да видиш како е , не е работата сите ствари да ги гледаш само од твоја перспектива ,нели ?

Иначе иако не сум некој што љубит лежење на плажа дали на лежалка или на песок , сепак и според мене ја претераа со тоа што ги преполнија сите плажи со лежалки.

И тоа што ги преполнаја со лежалки пак не е до Охриѓани..

Абе брат 8 години седев Скопје, и ако пишев на форумов што се' ми се случено таму, од некултура, со смуртени фаци на продавница, во маркет, до земање на пијачката уште не допијана, до ваѓање на мразот од коњакот со голи раце, до салфетка на виното ако ви дадам вас, ќе треба и на другана маса да им дам кај ќе беше крајот. Едноставно се помируваш со работите и имаш избор, ќе одам на друго место. Не се сегде исти. Ме пратиш? Не можеш да генерализираш. Девојка ми е скопјанка, беше 2 недели летово па не се пожали за ништо, затоа што едноставно не е таква личност ,МРЧАТОР ;) Не и недостига ако не и дадат без пари лежалка пошто имаат цени лежалките, затоа плаќаат концесија за плажите за ти да не седиш на камчиња за после да не те боли газот, туку да седниш културно, на столчиња. Едноставно ти се случиле олку работи за краток период треба ти да се преиспиташ: ДА НЕ ПРЕБИРАМ ЈАС ВО ЦЕЛАВА СИТУАЦИЈА, ДА НЕ Е ДО МЕНЕ НЕШТО?(ова ти е одговор и на последното прашање).

В година оди кај гејците , таму се пољубезни, уствари и да не се, тоа е, таму не можеш да мрчиш на нивниот форум едноставно не одиш пак :)

п.с. друг пат кога ќе одиш да бараш стан (не знам шо бараш пак во охрид ама ај :p) побарај на гуглето нешто сместување слики, ова она, не оди директно на автобуска (ова важи само ако си "уштекан" на интернет) :)
имај добар помин ако одиш на зимување негде и варди чајот да не ти го дадат ладен
Прво не ме интересира кај ти си седел 8 години и како си ги поминал, темата за тоа не е. Друго, МРЧАТОР не сум, а кога плаќам за нешто очекувам да ме услужат како муштерија, а не да се помирам со тоа дека се кретени на куб.
Трета работа, ја кај ќе одам другата година или во текот на привршувањето на ова лето, е мој проблем ама у Охридон нема да биде повторно, тоа ти го гарантирам.
И за крај препрочитај го убаво мојот пост кај шо има наведено дека имав договорено стан у Охрид од тука, само за да коа стигнав тамо момакот ми рече дека не сме се разбрале и заборавил да ми напомене дека унапред се плаќало ( читај - да ме бричи на суво ).

П.С. "Уштекан" сум на интернет. Не сум од Конче, Подареш или Волковија во тетовско, да носам вода со стомни дома, па прв пут сум излегол и сум неинформиран, а оттаму мрчатор. И јебига и на скопски кеј се бунам коа со Несот шо го плаќам 100 или 120 денари нема да ми донесат шеќер.

Прво не ме интересира кај ти си седел 8 години и како си ги поминал, темата за тоа не е. Друго, МРЧАТОР не сум, а кога плаќам за нешто очекувам да ме услужат како муштерија, а не да се помирам со тоа дека се кретени на куб.
Трета работа, ја кај ќе одам другата година или во текот на привршувањето на ова лето, е мој проблем ама у Охридон нема да биде повторно, тоа ти го гарантирам.
И за крај препрочитај го убаво мојот пост кај шо има наведено дека имав договорено стан у Охрид од тука, само за да коа стигнав тамо момакот ми рече дека не сме се разбрале и заборавил да ми напомене дека унапред се плаќало ( читај - да ме бричи на суво ).

П.С. "Уштекан" сум на интернет. Не сум од Конче, Подареш или Волковија во тетовско, да носам вода со стомни дома, па прв пут сум излегол и сум неинформиран, а оттаму мрчатор. И јебига и на скопски кеј се бунам коа со Несот шо го плаќам 100 или 120 денари нема да ми донесат шеќер.

Абе ајде со тој несот, скопје бев пред три дена, нес нарачав. пена ми дадоја да пијам. Пена буквално. Замисли, ко побарав да ми го сменет нес кафето, ми рече дека така ги праеле во тој кафич, демек претпознатлив знак им бил. И видов не видов, си платив 150......

Џабе си уштекан на Интернет. Се кладам дека тие од Конче, Подареш или Волковија од тетовско, шо носет вода со стомни дома, се сто пати покултурни од тебе. По ова како се понашаш на форумов, не ми е тешко да заклучам дека овие 10 ситуации се уствари иницирани од тебе.

1.Не ја преувеличувам, се враќав од куба либре и застанав со луѓето да ги прашам како оди бидејќи ме интересира риболов. Да ти цитирам:
Јас: Добровечер, како оди? Гризе?
Тие: Добро е.
Јас: Ок
Тие: Кај тебе ако не гризе фрли коска. (девојка ми беше со мене)
Ахахахаха. Господ здравје да ти даде како си ме изнасмеал со ова.
И чисто брат да те прашам, што ќе ти е да правиш муабет со рибари дур си со женска? :) Не знам што очекуваше ама пола од тие што одат во 2-3 сабајле да ловат на кеј претходно ќе се здрват со литар ракија. Иначе како... тежок спорт е риболовот. :D

Абе ајде со тој несот, скопје бев пред три дена, нес нарачав. пена ми дадоја да пијам. Пена буквално. Замисли, ко побарав да ми го сменет нес кафето, ми рече дека така ги праеле во тој кафич, демек претпознатлив знак им бил. И видов не видов, си платив 150......

Џабе си уштекан на Интернет. Се кладам дека тие од Конче, Подареш или Волковија од тетовско, шо носет вода со стомни дома, се сто пати покултурни од тебе. По ова како се понашаш на форумов, не ми е тешко да заклучам дека овие 10 ситуации се уствари иницирани од тебе.
емкааааааа ај прочитај ги и кажи ми како е возможно да се иницирани од мене?

у контекст на болдираното, ја не се помирувам коа некој се обидува да ме поебе. Јебига, од карактер до карактер. Ако ти се помируваш...

П.С. Очекувано ми беше да добијам колективен напад од све охридско на форумов.

емкааааааа ај прочитај ги и кажи ми како е возможно да се иницирани од мене?

у контекст на болдираното, ја не се помирувам коа некој се обидува да ме поебе. Јебига, од карактер до карактер. Ако ти се помируваш...

П.С. Очекувано ми беше да добијам колективен напад од све охридско на форумов.

Реков уште вчера,генерализација е лоша работа...

Реков уште вчера,генерализација е лоша работа...
Апсолутно точно. Поготово коа сите што беа со негативна реплика кон моите мислења и ми велеа дека лажам и дека им е јасно се зошто пишувам, само на основа на тоа дека сум од Скопје, би се согласил дека генерализација е лоша работа.

и после јас сум фаќал сеир ма ајт ,живео Охрид

Jas da sum Ohridjanec nikako ne bi puscil Skopjanista a zgodni Skopjanki moze i gratis pijacka da im daam.hahaha

Ја стварно не знам каде си пиела нес кафе 150 али ете нека биде.Ја не се жалам ради цената туку ради услугата:) И не е темава Охрид вс Скопје што сте запнале со скопски искуство па не е скопје туристички центар -.-

Ај малку да се потсетиме што може да се види покрај к'пењето, пивото и ѓомлезето
За почеток, нешто малку...колку да не го гледаме охридскиот регион (кога веќе знаеме) исклучиво низ криглата и лежалките

Охрид-промотивно видео

За Храмот на Изида
Храмот на егитепската божица Изида бил храм во Охрид (тогашен Лихнидос) во денешниот центар на градот. Лоциран е подземно, на просторот меѓу месноста Карабегомала и Градското собрание.
Во мај 1967 год. при изградба на станбена зграда, овој археолошки локалитет го откриле стручњаци од Охридскиот завод и музеј. Меѓутоа, поради специфичноста на просторот на кој има повеќе станбени објекти, а најмногу поради недостиг од средства, не се продолжило со пообемни истражувања. Најголеми археолошки зафати, биле извршени во северозападниот дел од локацијата - крајниот северен темел на зградата. Бил откриен дел од градбата, кој се состоел од две простории. Најинтересно е што на овој простор биле пронајдени и две статуи на египетската божица Изида. Тие сега се чуваат во витрините на куќата на Робевци.

Куќата на Робевци (чие име патем се споменувало уште 1300-тите години)

Плаошник

Во охридско Лакочереј откриени вредни уникатни икони
малку е вон Охрид ;)

Залив на коските, музеј на вода (Градиште)

линкови
http://uzkn.gov.mk/otkritie_ohrid.html
http://www.travel2ohrid.com/all_places.php
http://www.dke.org.mk/crkvi/manastiri.asp
http://ohridnews.com/index.php?mod=13&kat=18

Ме интересира дали може да се пристапи на местото каде се најдени просториите на тој храм на Изида? И каде се наоѓа Карабегомала односно каде се наоѓа тој локалитет кај што е најден храмот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom