- Член од
- 23 јануари 2009
- Мислења
- 10.640
- Поени од реакции
- 2.504
Се ми е јасно.Скопје, born and raised

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се ми е јасно.Скопје, born and raised
1.Не ја преувеличувам, се враќав од куба либре и застанав со луѓето да ги прашам како оди бидејќи ме интересира риболов. Да ти цитирам:
Јас: Добровечер, како оди? Гризе?
Тие: Добро е.
Јас: Ок
Тие: Кај тебе ако не гризе фрли коска. (девојка ми беше со мене)
2.Тешко веројатно.
Не ме сфаќај лично, не те познавам и не сакам да те напаѓам само на основа на тоа шо си од Охрид, ама бачко сограѓаните ти се крш невиден.
Ако ти е јасно, просветли ме, пошо ја очебијно живеам во заблуда.Се ми е јасно.![]()
Тууууу значит вака ко ќе читам шо ви се дешават се чудам.Дали вие преувеличвите или мојве сограѓани вистина вака се понашет стварно не знам...Ако се' шо кажвите е точно им се чудам на умот :/......
Ама на еден рибар 20 пати и поќе ќе го праше денес „како ојт гризит?“, па скурчено му е се пошегувал чоекот.. И јас да бев ќе се налутев ама го разбирам и него ..Koj му е крив на овај погоре шо застанал муабет со рибари да прајт.......![]()
Чудо како издржува инфраструктурата на толку луѓе.Вистинската бројка на домашни гости е за 80 проценти поголема од таа што реално се евидентира, тврдат упатените во туристичкиот бизнис
Сликата на терен во Охрид, пак, е сосема поинаква. Тамошните туристички менаџери тврдат дека врие од домашни гости, кои нема кој да ги преброи. За Никола Малезановски, експерт за туризам и креатор на веб-порталот „Лихнидос“, постои огромна разлика во статистичките податоци за бројот на туристи во Охрид и вистинската слика на теренот.
- Има голем број станови што се купени во Охрид и им се издаваат на роднини или на пријатели и таа бројка е страшно голема. Според фреквенцијата на луѓе што шетаат низ чаршијата и бројот на автомобили со други регистарски таблички може да се забележи дека има многу домашни гости што не се регистрирани како туристи. Процените се дека за околу 80 проценти е повисока вистинската бројка на гости од реално пријавената - вели Малезановски.
арно не им кажале на рибарите -со среќа. Ќе трчале боси до домаЧудна работа ,мене никогаш не ми текнало да прам муабет со рибари.
Исто и јас, 18 години сум во Охрид и никогаш муабет со рибар не сум застанал да прамЧудна работа ,мене никогаш не ми текнало да прам муабет со рибари.Изгледа многу комуникативни туристи имаме.![]()
да не ве мултиквотирам, ќе си се пронајдете. Како е бе можно за 6 дена у Охрид на различни точки од градот, со луѓе од различни профили во угостителската дејност, 10 чуруци да ми се погодат? Шо сум ја? Магнет? Едини туриста шо привлекуе охридска сељачана да ми се понаша?
1. Качувам жена на автобуска да ми покаже смештај, ми вика кај Охридска Банка, ме носи 2 километра од ОБ! Не можам да се отарасам, ко крлеж.
2. Качувам друга жена, ми вика кај Охридска Банка, уште подалеку ме носи, не можам ни оваа од кола да ја избркам.
3. Идам кај трет тип, ми вика сепарирано студио од куќа, со сопствено купатило, ми ја покажуе плевната со кревети од Дедо Ное и со полско веце.
4. Наоѓам стан за 30 евра, све договорено од Скопје, идам кај типот ми вика: аааааа 75 евра унапред. Да не ве збуни редоследот, овој беше првиот кој со своето понашање ги иницираше горните 3 точки.
5. Седнувам у ресторан Острово - Свети Наум, со 15 празни маси, ми доаѓа конобарот ми вика зашо сум седнал тука, коа сме биле само двајца, таа за 6 луѓе маса била и иако немал нишо најавено можеби ќе дошол некој.
6. Седнувам у ресторан Куба Либре да јадам, у моето мени шопската 110 у на девојка ми 90 денари. Го прашувам конобарот шо е проблемот, он ми вика: "Тоа мени со 90 денари е на албански јазик!"
7. Искачам од паркинг на раскрсница кај полиција и ми добацуе охридска сељачина: УУУУ маму ви ибам!
8. Застанувам пред една од две гаражи и стојам до кола чекам човек, доаѓа сопственикот на гаражата до мене ми се напиња да ја тргнам колата и фино културно му објаснувам дека таа кола не е моја. МЕНЕ МЕ БЛОКИРА и цитирам: Од вас човек дома не може да си дојдИ". До тепање за малце ќе дојдовме нејкеше да ја тргне колата.
9. Седам на Лагадин доаѓа конобарот на празна плажа, заправо не празна туку имаше точно 6 луѓе на плажата и ми вика: Дечки лежалка 200 денари. Му викам човече ќе седнеме да јадеме кај вас на плажава, девојчињава ќе се избањаат и бегаме за саат време, да не даваме 800 денари за лежалки, не им ни требаат. НЕ! Нема седнување на плажа ако не си на лежалка.
10. Доаѓам на Корали, СКРОЗ празна плажа и му викам дали ќе може да седне девојчето на лежала, пиеме кафе и бегаме, ладно беше не беше за бањање. НЕ! Лежалка 100 денари, пиел ти кафе или не пиел! ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЈ празна плажа!
Па добро бе, маму им ебем неотесана, ја сум луд или они се кретен до кретен??????
Не се прајте луди, дека се работи за поедини случаии и поединци и дека вечином од Охриѓаните не се такви.
Оние инспекторине на чело со онај Танас не се мрднати цело лето, контрола во октомври ќе спроведвет......