Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Луѓе, би ми препорачале да го клокнам E8400 со матична P5Q и кулер Hyper 212 на 3.6 GHz без да мењам волтажа и брзина на рам меморија и некои други заебанции? Чисто онака да биде 9x400.![]()
Луѓе, би ми препорачале да го клокнам E8400 со матична P5Q и кулер Hyper 212 на 3.6 GHz без да мењам волтажа и брзина на рам меморија и некои други заебанции? Чисто онака да биде 9x400.![]()
Епа проблем е тоа што не разбирам многу во оверклок, а пошто имам читано дека баш поради волтажите горат процесорите, не се нафаќам да ги мењам нив.Маинава ти пука за клокање, иде многу над 3.6 и тоа без проблем, само малку и волтажа ќе чепнеш.
Епа проблем е тоа што не разбирам многу во оверклок, а пошто имам читано дека баш поради волтажите горат процесорите, не се нафаќам да ги мењам нив.
АЈДЕ БЕ ЛУЃЕ ПОМАГАЈТЕ ВЕ МОЛАМ ...2 дена чекам никој ништо нема пишано
Мене ми е исклучено едното јадро кај можит да го уклучам пак??велат во биос ама цел го пречепкав ненајдов и се наместив на default и пак истото ај ако можи некој нека ми објасни како тоа се прави.
Симни Prime95, инсталирај .... стартувај .... намести на smallFFT
Отвори task manager, после 5-10 секунди види дали двете јадра ќе отидат на 100%
Ако едното само се качи на 100%, а другото е 0% или блиску до 0% ... имаш некој проблем со матичната или процесорот ...
Ама во task manager во perfromance му кажвит дека имат едно јадро.![]()
Дај тури еден screenshot од cpu-z