Overclocking

• Креатор на темата Креатор на темата STOLE_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
elf да не знаеш ти зошто гледам дека во помош,проблеми не знаат

Мене ми е исклучено едното јадро кај можит да го уклучам пак??велат во биос ама цел го пречепкав ненајдов и се наместив на default и пак истото ај ако можи некој нека ми објасни како тоа се прави...

Луѓе, би ми препорачале да го клокнам E8400 со матична P5Q и кулер Hyper 212 на 3.6 GHz без да мењам волтажа и брзина на рам меморија и некои други заебанции? Чисто онака да биде 9x400. :toe:

Ако ги помине тестовите, зошто да не. Иако тој процесор иде и до 4.2 гигахерци со малце мака, ама ако не се разбираш не го чепкај ни до 3.6.

Луѓе, би ми препорачале да го клокнам E8400 со матична P5Q и кулер Hyper 212 на 3.6 GHz без да мењам волтажа и брзина на рам меморија и некои други заебанции? Чисто онака да биде 9x400. :toe:

Маинава ти пука за клокање, иде многу над 3.6 и тоа без проблем, само малку и волтажа ќе чепнеш.

Маинава ти пука за клокање, иде многу над 3.6 и тоа без проблем, само малку и волтажа ќе чепнеш.
Епа проблем е тоа што не разбирам многу во оверклок, а пошто имам читано дека баш поради волтажите горат процесорите, не се нафаќам да ги мењам нив.

Епа проблем е тоа што не разбирам многу во оверклок, а пошто имам читано дека баш поради волтажите горат процесорите, не се нафаќам да ги мењам нив.

Друже, опушти се....ако не ја крениш на смешна вредност (на пример - 4 волти), ќе нема гајле....со ладење ќе немаш мака, само знај дека животниот век на процесорот ќе се скрати за 1-2 години, ама вреди....:pipi:

А инаку не верувам дека ќе мора да буткаш волтажа....

АЈДЕ БЕ ЛУЃЕ ПОМАГАЈТЕ ВЕ МОЛАМ ...2 дена чекам никој ништо нема пишано

Мене ми е исклучено едното јадро кај можит да го уклучам пак??велат во биос ама цел го пречепкав ненајдов и се наместив на default и пак истото ај ако можи некој нека ми објасни како тоа се прави.

А како заклучи дека ти е исклучено јадрото ?

Е нема опција да се исклучи јадрото...дај пробај го процесорот во друг компјутер.... :nesvest:

АЈДЕ БЕ ЛУЃЕ ПОМАГАЈТЕ ВЕ МОЛАМ ...2 дена чекам никој ништо нема пишано

Мене ми е исклучено едното јадро кај можит да го уклучам пак??велат во биос ама цел го пречепкав ненајдов и се наместив на default и пак истото ај ако можи некој нека ми објасни како тоа се прави.

Симни Prime95, инсталирај .... стартувај .... намести на smallFFT

Отвори task manager, после 5-10 секунди види дали двете јадра ќе отидат на 100%

Ако едното само се качи на 100%, а другото е 0% или блиску до 0% ... имаш некој проблем со матичната или процесорот ...

Симни Prime95, инсталирај .... стартувај .... намести на smallFFT

Отвори task manager, после 5-10 секунди види дали двете јадра ќе отидат на 100%

Ако едното само се качи на 100%, а другото е 0% или блиску до 0% ... имаш некој проблем со матичната или процесорот ...

Ама во task manager во perfromance му кажвит дека имат едно јадро.:D

Да не ти треба флеш на плочата со нов биос, најверојатно не ти го подржувало процесорот кога си го ставил, затоа 1 јадро познава.

Мене ми се дешавале слични работи кај различни компјутери, со флеш на биос се средувало.

Едно-јадрен е тој процесор.
ГО имав Истиот процесор, на истата матична. Да не речам истиот Дифолт ПЦ.
Едно Јадрен е.
и у Мај ПЦ, пишуеше Интел Пентиум Д 3.00
Дуал немаше.

еве ти Скрин од ЦПУ-з

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3238905&postcount=443

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom