Overclocking

• Креатор на темата Креатор на темата STOLE_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Никад немам клокано а не ни планирам да горам компјутерски компоненти.Самото зборче Overclocking укажува на нешто неприродно, надминато, над неговите можности..

Не е точно.

1 процесор имаш, еднојадрен. Кој те лажел дека е двојадрен.
и ти пишуе таму што процесор е.
Читаш некаде DUAL, DUO, или нешто слично?

Еден процесор, двојадрен. (некој вид на двојадрен, поточно кажано) :)

tehnologija @imperator
go klokna 3.6 i ok si e ko mojov procesor.I rece dual e.I plus imat 400w napojuvajne a jas 500w.Neka izgorit mene mi rabotat ubo komov.maka mi e da klam slika ama aj.Temp mi e 43 i vo igri 50 nekade.

Браво за император.

Абе уште не разбра дека нашиве процесори немат 2 јадра !!!! ти кажа и онај (конфликт рамот ти прет :pos2:) не бре брате никако да разбериш и шо ако го клокниш 3.6 шо к** пак истото ако земаш земиси нова матична и нов процесор.АКО САКАШ ПОЈАК

Читај горе.

Никад немам клокано а не ни планирам да горам компјутерски компоненти.Самото зборче Overclocking укажува на нешто неприродно, надминато, над неговите можности..

Нема логика ова.

Многу ми се интересни Јовче и Панкбастер кога пробуваат да клокнат процесор.....

Дечки, изоставате една многу важна работа! ТЕСТИРАЊЕ! Што фајде од висок оверклок ако процесорот прави еден куп грешки при неговите пресметки. Тогаш ке работи побавно или пак ке го крешува системот.:baeh:

Од кога сум дојден на форумов јовче само го клоквит процесорот ама морат нешто да му се заебит...И преку к ми е дојдено од коментари со другарон негов кои што се за на мсн....Замислете знам дека перката од графичката му ја украле и затоа не го носел на сервис...

Од кога сум дојден на форумов јовче само го клоквит процесорот ама морат нешто да му се заебит...И преку к ми е дојдено од коментари со другарон негов кои што се за на мсн....Замислете знам дека перката од графичката му ја украле и затоа не го носел на сервис...

да последниот пат перката ама следниот напојувањето..Ресенскиве сервисери гледаат само да ти украдат нешто!

Ако беше неприродно немаше да има опција за таа работа хахах..

Многу ми се интересни Јовче и Панкбастер кога пробуваат да клокнат процесор.....

Дечки, изоставате една многу важна работа! ТЕСТИРАЊЕ! Што фајде од висок оверклок ако процесорот прави еден куп грешки при неговите пресметки. Тогаш ке работи побавно или пак ке го крешува системот.:baeh:

А шо тестирање.Ако е ова тестирање нз.Јас пробав да играм игри неколку сати и ок си беше.Нз дали е тест ама важно гајле немат.КЕ пробам со ПРиме 95 како беше та програмата.:D:helou:

@punkbooster
Абе уште не разбра дека нашиве процесори немат 2 јадра !!!! ти кажа и онај (конфликт рамот ти прет :pos2:) не бре брате никако да разбериш и шо ако го клокниш 3.6 шо к** пак истото ако земаш земиси нова матична и нов процесор.АКО САКАШ ПОЈАК[/QUOTE]

Добро нека немат ке ти го дам мснот на император тој ке ти објаснит.А ако е исто шо идеше одма кај мене да видиш дека ми е клокнат и одма дома ојде и ти да го клокниш.:uvo:

@ imperator
-------------------------------------------------------

Еве јас со Pentium D 925 стигнав до 3600 MHZ...бутира и на 4,20 , ама температурите се безвеза, не можам да стигнам да земам слика

Инаку еве за 3,60 GHZ;

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=911969

Треба да има 2 кора остај што ти викаад дека е 1.

А стварно чудно многу клокате бе, има за вас други ведности некој , тестови итн, или само дигај фсб дур може.

Добро нека немат ке ти го дам мснот на император тој ке ти објаснит.А ако е исто шо идеше одма кај мене да видиш дека ми е клокнат и одма дома ојде и ти да го клокниш.:uvo:

не дојдов да видам дали ти е клокнат туку за програмата дам и ја дајш!

Деца имат една програма мсн се вика и затоа дај не спамирајте со маалски муабети...

Треба да има 2 кора остај што ти викаад дека е 1.

А стварно чудно многу клокате бе, има за вас други ведности некој , тестови итн, или само дигај фсб дур може.

Дуле има едно чудо махери овде :D туку дај прашај дал има V8 за 1156 некаде по Мkd или нешто сл. т.е. квалитетно ... сеуште компјутерон на stock ми е :P

Значи немора сега да е ноктуа:helou:

Чим мојот V8 го држи добро, на твојот ќе спие.

Сега незнам за тоа лежиште дали и каде има.

Дуле има едно чудо махери овде :D туку дај прашај дал има V8 за 1156 некаде по Мkd или нешто сл. т.е. квалитетно ... сеуште компјутерон на stock ми е :P

Можеш бе пак колку толку нешто да дигнеш и со сток кулер :)

Деца имат една програма мсн се вика и затоа дај не спамирајте со маалски муабети...

Цело друштво и кој им продава делови ги знам веќе и кој што како зошто го клока (со back story) или му украле кулер од графичка. Подобро е од Шехерезад ова бе! 2-3 пати на ден се емитува :pos2:

shifty Па во сет гледам само hyper 212+ го имаат за тоа лежиште, ама вика дека го нема на лагер.

Сегаа знаеш дека ја го зедов V8 иако го немаше на лагер, па најарно да се јавиш.

@dulemk

Јас тестирав со ОССТ и со Prime 95 по 7 саати, и системот е стабилен....само температурите одат до 90 степени

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom