Overclocking

• Креатор на темата Креатор на темата STOLE_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Има Presler со 2 јадра ....

Ајде cpu-z ... !!!

Двојадрен е дефинитивно ...

Update на bios како што кажа дуле ....

Има Presler со 2 јадра ....

Ајде cpu-z ... !!!

Двојадрен е дефинитивно ...

Update на bios како што кажа дуле ....

Имаме исти марки на процесори со пунк бостер и евоти слики http://forum.kajgana.com/showpost.ph...&postcount=443

Првиот е мојот,вториот е негов.Мојот е све ок само кладов слика колку да видите за да му помогните на пункбостер.Иначе и јас сакам да го флешувам биосот само ми требит програма за флешување иначе го спуштив најновиот биос за мојата матична.АЈде поможи сега ЕЛф.ФАЛА/.

^Прочитај во упатството на матичната како се флешува bios.

^Прочитај во упатството на матичната како се флешува bios.

Абе бате тешко е да флешуваш:wink:.Најдов јас страна на македонски јазик се ти објасвит ама кој да ја читат,сто страни шо се велит зборот:wink:.Зато ми требит програма дека слушнав преку програма да го флешуваш полесно било.КАКО И ДА Е ФАЛА.

Абе бате тешко е да флешуваш:wink:.Најдов јас страна на македонски јазик се ти објасвит ама кој да ја читат,сто страни шо се велит зборот:wink:.Зато ми требит програма дека слушнав преку програма да го флешуваш полесно било.КАКО И ДА Е ФАЛА.

А бе каква програма, во самиот биос има опција за да направиш upgrade.
ПРОЧИТАЈ ГО УПАТСТВОТО НА МАТИЧНАТА.

Aман не ги комплицирај работите....симни BIOS фајл, копирај го на УСБ стик, оди во програмата за флеш која е инсталирана, лоцирај го фајлот, ЕНТЕР....тоа е...само пред да флешоваш уклучи UPS да не ти снема струја....

Aма кај мене порано кажуваше дека има две и во кпу-з и во таск менаџер од коа го извадив еднаш да го чистам и од тогаш не кажвит.

Епа акоси утнал пин, нема шанса воопшто да ти работи, сепак мислам дека биосот нешто е побркан, евентуално напрај му рестарт од плоча(извади ја батеријата, или ако има свиче сврти.)

Јовче ако немаш проблеми не прај флеш на биос, а пред тоаиди на официјална страна спореди ги биосите и види што добиваш со најновиот и тогаш реши дали ќе флешуваш или не.

Епа акоси утнал пин, нема шанса воопшто да ти работи, сепак мислам дека биосот нешто е побркан, евентуално напрај му рестарт од плоча(извади ја батеријата, или ако има свиче сврти.)

Јовче ако немаш проблеми не прај флеш на биос, а пред тоаиди на официјална страна спореди ги биосите и види што добиваш со најновиот и тогаш реши дали ќе флешуваш или не.

џабе не излегuва 100 пати имам пробано едноставно можам само да ја скршам матичната :(

Најди упатство за матичната, мора да кажува како се рестартира.

А проба софтверски да рестартираш??

Влези во BIOS - от >> F5 >> Y >> ENTER >> F10 >> Y >> ENTER

Tи да не го имаш заебано едното јадро ?

Дај тии велам пробај го во друг компјутер, кој сигурно поддржува 2 јадра и ќе кажи точно...

Ај ке го рпобам кај јовче па ке ви кажам ако остет.

Дај матична назив или поубоо линк од официјална страна ќе ти побарам упатство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom