Oscars 2010

Кој од следниве филмови ќе го добие Оскарот за најдобар филм?

• Вкупно гласачи
    161
  • Гласањето е завршено на .

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Не е све обид за интелигентен хумор, јбг.
Inglorious Basterds, Up in the Air па и сите остали номинирани како и Blind Side се над Serious Man.

Oбид за нешто. Резултат ништо. :toe:
Супер Глума, Целосни и доброизградени Карактери и дијалози, Визуелно иновативен и креатиевен, добра работа со музика и звук...Црна ,Интересна и течна приказна додуше малку мутен крај и почеток и малку прееврејски и забеган за општа публика :toe: Хумор?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Ќути боље на Сандра Булок него на онаа дебелана од Precious, да добиеше таа немаше више Оскари да глеам. :pos:

А Стив Мартин и Алек Болдвин ѕверки, комедијанти. Јако им беше тоа со Paranormal Activity. :)
Таа дебелата барем знае нешто што Сандра не знае: да глуми.

Paranormal Activity закон! :)

Ќе ве пукам за Сандра озбилно!! Во Blind Side беше одлична и т о ч к а .
Појма нема, помири се! :pos:
Прв посериозен филм и одма и дадоа оскар. :)

Сандра Булок е ЕКСТРА глумица. Згодна, Смисла за Хумор и опасна глумица кога се во питање сериозни улоги.
[sarcasm]опасна глумица кога се во питање сериозни улоги[/sarcasm]

Hurt Fucking Locker не ме зезај!

Го профураа Ирак/Авганистан филмот што реално беше најтиња од сите номинирани.
Оваа година фурање американски приказни како никогаш порано. Секогаш по еден филм кој има „американска приказна“ го туркаат, но оваа година туркаа четири, колку што изброив. The Hurt Locker, Messenger (тешка пропаганда и срање од филм), Precious (не толку за содржината на филмот, другпат пошироко за ова...) и The Blind Side (кој е добар филм ама оскар за Сандра... :tapp: )

Најмногу бодеше во очи изборот за најдобар филм во кој за прв пат можеше да победи жена или за прв пат да победи црнец. Нешто како Хилари Клинтон/Обама. Да има нешто првпат, да се пишува историја...

Како и да е, шоуто интересно како и секогаш и за тоа вреди да се седи до сабајле. Сакам да го видам и тој аргентинскиот филм, типот на ХРТ го уби од фалење...

P.S. го заборавив и Бен Стилер, кој лудак... :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Тапа година за филмови воедно и тапа филмови т.е (просечни) Немам некој посебен коментар затоа што нема филм којшто заслужува да се коментира. Се надевам дека 2010 ќе биде подобра година :helou:

Аха и ако Сандра Булок е опасна глумица (поготово за серизони улоги) ја сум Бред Пит.

Оскарот за најдобра женска улога = Вера Фармига без конкуренција за (Ап ин Тхе Аир)

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
1.522
Американците си снимаа филм за нивната херојска и братољубива војна во Ирак и Авганистан и си го наполнија со оскари за сите ние да го изгледаме и да си го испереме мозокот со тоа како тоа тие се херои на човештвото и колку се фер со тоа што ги пукаат арапите и му ја пијат нафтата.

Ова оскариве знаат да бидат безвеза ама... До таму одат со перење мозок што имаат и бесплатна игра за PC (FPS - first person shooter) се вика Americas Army.

За да можеме сите ние уште од мали да ја засакаме USA војската во Ирак и Авганистан и да ни се што по симпатични (уа арапи, апаши едни).

The Hurt Locker нема да го гледам.

Според мене една од нај заслужените награди одкога гледам јас филмови ја доби Кристоф Валц (главниот негативец во Ingorious Basterds, Ханс Ланда). 1000000000% заслужено.

п.с. Нормално дека се работи за индивидуален вкус, но мене лично The Road ми е еден од нај добрите филмови од оваа година....

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Кристовер Валц ја доби заслужено иако немаше да биде незаслужено и ако ја добиеше Стенли Тучи.

Од филмовите кои вклучуваа војни по Ирак/Авганистан, само Brothers (2009/I) не беше пропаганда. Нормално, филмот не доби ни номинација, а камо ли оскар, иако е далеку подобар од Hurt Locker и Messenger, има приказна, има одлична актерска екипа и Tobey Maguire одглуми за класи подобро од дечкото кој беше номиниран за Hurt Locker.

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
Најсреќен сум што аватар не зема оскар за најдобар филм. Не за друго него заради сите кајганџии што им беше најдобар филм за 2009 уште пред да го гледаат :smir:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Кој ништо. Ги зеде 3 те оскари за визулени работи.
Незнам оти не го почитуваат многумина овие работи, филмот изгледа одлично. Не само ефектите туку целата фотографија и сцените. Многу важен дел од филмот.

И немој така суперкомјутерите ова она. Како прво ништо од тоа не е автоматски сработено, сетоа е од човек и тука имало работа, монгу работа ептен многу работа. Суперкомјутерите ја прават завршната постапка, рендерирање.
Ела ти направи го тоа.
Па не е ништо, но не е далеку од ништо. Јас ја ценам глумата повеќе од тоа, на еден Ал Пачино, Хенкс или Де Ниро не им требаат визуелни ефекти за да направат добар филм.

10 години да работиш на еден проект и да земеш само три оскари и тоа само за визуелните ефекти, голем успех. Инаку да де, баш тие си зедоа оскар, баш тие што работеле на визуелните ефекти, браво за нив, останатото тапа.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
1.522
Кристовер Валц ја доби заслужено иако немаше да биде незаслужено и ако ја добиеше Стенли Тучи.

Од филмовите кои вклучуваа војни по Ирак/Авганистан, само Brothers (2009/I) не беше пропаганда. Нормално, филмот не доби ни номинација, а камо ли оскар, иако е далеку подобар од Hurt Locker и Messenger, има приказна, има одлична актерска екипа и Tobey Maguire одглуми за класи подобро од дечкото кој беше номиниран за Hurt Locker.
The Brothers некако го одбегнувам да го изгледам цело време.... Некако тематиката ми е .....гнасна :) Двајца брака се вљубуваат во една иста жена... шознам

Член од
15 февруари 2007
Мислења
2
Поени од реакции
1
Ете јас се зезнав и катастрофа ми е компјутеров сега (а пред 2 дена го форматирав). Ако можеш помогни ми Ibrakadabra :toe:

Вирус даваш бе момче... В И Р У С !!!

Немој некој друг да се заебе ко мене да кликне на линкот, потоа ќе бара да се спушти некој codec, Active нешто... И после почнува маката!!!

Ако се заебал некој, нека пише пп, ќе кажувам процедура...

Едит од џимеј: линкот е отстранет.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ма му завидуваат на Аватар за 3-те миљарди долари!

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Факт- последите 3-4 години нема ниту еден саламен, квалитетен филм кој отскокнува со тоа што е подобар од другите.
Криво ми е за Тарантино, уште повеќе за Мерил Стрип :))
И дебелата ја преферерирам пред Сандра. Ама Булок е појава.
Секој втор филм е подобар од „најдобриот лани“. Ебате американската анти-целсвет пропаганда. Казабланка на пример, е далеку поинтересен филм, со феноменални глумци и приказна.Препорачувам,ако е од 1942.
Кај од оваа година номинираа 10 филмови, се тапа. Тука е проблемот. Како да ги номинират на рандом. Да ги изгледам сите номинирани од странско говорно подрачје верувам дека ќе бидат поарни од 10те амерички.
Едно е сигурно - криза е за филмови. Холивуд да направи квалитетен филм итно.

Член од
30 март 2009
Мислења
251
Поени од реакции
20
Факт- последите 3-4 години нема ниту еден саламен, квалитетен филм кој отскокнува со тоа што е подобар од другите.
Криво ми е за Тарантино, уште повеќе за Мерил Стрип :))
И дебелата ја преферерирам пред Сандра. Ама Булок е појава.
Секој втор филм е подобар од „најдобриот лани“. Ебате американската анти-целсвет пропаганда. Казабланка на пример, е далеку поинтересен филм, со феноменални глумци и приказна.Препорачувам,ако е од 1942.
Кај од оваа година номинираа 10 филмови, се тапа. Тука е проблемот. Како да ги номинират на рандом. Да ги изгледам сите номинирани од странско говорно подрачје верувам дека ќе бидат поарни од 10те амерички.
Едно е сигурно - криза е за филмови. Холивуд да направи квалитетен филм итно.
Оскарите секоја година ги гледам заради Мерил, која како појава ми е многу попривлечна од Сандра.
Со оглед на тоа дека и двете глумеа улоги на жени кои навистина постоеле ќе направам мала споредба.

Сандра, многу повеќе ми се допадна во Premonition од 2007 отколку во сегашниот филм, Слепата страна. Цело време не покажа никаква емоција, некоја жена таму се грижи за некое дете бездомник и му помага да стане спортист...:tapp: приказната е навистина неверојатна, (да земеш дете и да се грижиш за него без да имаш никаква корист) ама не и глумата на Сандра, па и на другите актери. Не и одговар неа плава коса, а со облеката и понашањето ужасно ме потсеќаше на Викторија Бекам (или Чак Норис)
Приказна гром, реализација лом.

Мерил како и секогаш имаше прекрасна изведба во Џули и Џулија, успеа да ја ископира во изгледот, зборувањето, изразот на лицето, апсолутно во се, на некој начин ја оживеа брилјантната Џулија Чајлд. Според мене тоа е глумата

Најмногу ми е криво што не и дадоа оскар за улогата на Миранда Престли во Ѓаволот носи Прада, иако и улогите во Музика на моето срце и Мостовите на Медисон Каунти беа перфектно изиграни.

Ама тоа е... знам дека неможе секоја година таа да го добива оскарот. Добра идеја е да се направи категорија Мерил Стрип :pipi:

Другите номинирани актерки не ги коментирам, не го гледав нивните филмови

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233

Џабе...Оскар не освоија...Али што им е гајле коа се напунија со пари....

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
^ ја тоа им го зборам на овие, а момциве мислат дека се забавни ако го исмејаваат Аватар и Џејмс(на момциве од форумов мислев не на Стилер бидејќи него платено му е тоа да го прави)...

две и кусурте билиони на Џејмс > шесте парчиња лиено железо на средовечната Кетрин која може комотно да ги шитне у Турска чаршија за 5к $

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Да, а тука зборуваме за најдобар филм.

Kajgana Shop

На врв Bottom