Факт- последите 3-4 години нема ниту еден саламен, квалитетен филм кој отскокнува со тоа што е подобар од другите.
Криво ми е за Тарантино,
уште повеќе за Мерил Стрип )
И дебелата ја преферерирам пред Сандра. Ама Булок е појава.
Секој втор филм е подобар од „најдобриот лани“. Ебате американската анти-целсвет пропаганда. Казабланка на пример, е далеку поинтересен филм, со феноменални глумци и приказна.Препорачувам,ако е од 1942.
Кај од оваа година номинираа 10 филмови, се тапа. Тука е проблемот. Како да ги номинират на рандом. Да ги изгледам сите номинирани од странско говорно подрачје верувам дека ќе бидат поарни од 10те амерички.
Едно е сигурно - криза е за филмови. Холивуд да направи квалитетен филм итно.
Оскарите секоја година ги гледам заради Мерил, која како појава ми е многу попривлечна од Сандра.
Со оглед на тоа дека и двете глумеа улоги на жени кои навистина постоеле ќе направам мала споредба.
Сандра, многу повеќе ми се допадна во Premonition од 2007 отколку во сегашниот филм, Слепата страна. Цело време не покажа никаква емоција, некоја жена таму се грижи за некое дете бездомник и му помага да стане спортист...
приказната е навистина неверојатна, (да земеш дете и да се грижиш за него без да имаш никаква корист) ама не и глумата на Сандра, па и на другите актери. Не и одговар неа плава коса, а со облеката и понашањето ужасно ме потсеќаше на Викторија Бекам (или Чак Норис)
Приказна гром, реализација лом.
Мерил како и секогаш имаше прекрасна изведба во Џули и Џулија, успеа да ја ископира во изгледот, зборувањето, изразот на лицето, апсолутно во се, на некој начин ја оживеа брилјантната Џулија Чајлд. Според мене тоа е глумата
Најмногу ми е криво што не и дадоа оскар за улогата на Миранда Престли во Ѓаволот носи Прада, иако и улогите во Музика на моето срце и Мостовите на Медисон Каунти беа перфектно изиграни.
Ама тоа е... знам дека неможе секоја година таа да го добива оскарот. Добра идеја е да се направи категорија Мерил Стрип
Другите номинирани актерки не ги коментирам, не го гледав нивните филмови