Oscars 2010

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување

Кој од следниве филмови ќе го добие Оскарот за најдобар филм?

• Вкупно гласачи
    161
  • Гласањето е завршено на .
Вчера гледав само почетокот и оскарот за Кристоф Валц од Неславни Копилиња.Многу ми е мило шо тој го зеде п0ошо улогата му беше феноменална.Браво.

Па за потсмевање е работата, долги години работел на овој филм, на крај ништо. Тоа што е добар на финансиски план не мора да значи дека е и добар филм. Тврдам дека толкава заработувачка и гледаност имаше пред се поради огромната прашина која се крена околу него како прво, а второ сите сакаа да ја погледнат завршената работа на суперкомјутерите во 3Д на Имакс.

Кој ништо. Ги зеде 3 те оскари за визулени работи.
Незнам оти не го почитуваат многумина овие работи, филмот изгледа одлично. Не само ефектите туку целата фотографија и сцените. Многу важен дел од филмот.

И немој така суперкомјутерите ова она. Како прво ништо од тоа не е автоматски сработено, сетоа е од човек и тука имало работа, монгу работа ептен многу работа. Суперкомјутерите ја прават завршната постапка, рендерирање.
Ела ти направи го тоа.

Ги глеав речиси сите филмови во основа заслужени награди
Хурт Локер е супер филм од сите аспекти....
Иако не добија некои награди Up in the Air i posebno Serious Man se odlicni super rezija Posebno Serious Man ama Brakjata Coen zemaa Oskarce prehlani i imaa ton nagradi pa da ne idat u overdose...
Crasy Heart osven glumata na Brigges ne e nisto posebno...
Basterds e fin standard Tarantino...
Presious e Interesen i Monique e stvarno Jaka
Invictus e mentalno retardiran osven Morgan Freeman ostatokot e tesok Bullshit.
Avatar se samo hipercool efekti Maloumna prikazna i Katastrofalna "Gluma"
Julia&Julie , District 9 i Messinger Taka i taka ne loso ama ne nisto ekstra
Up i Sandra Bulock ne sum gi gleal ama najverojatno i nema :helou:
Spored mene film na godiniata e Serious Man posle Hurt Locker ama nema veze moze i vaka...

Иако не добија некои награди Up in the Air i posebno Serious Man se odlicni super rezija Posebno Serious Man ama Brakjata Coen zemaa Oskarce prehlani i imaa ton nagradi pa da ne idat u overdose...

Посебно овој не требаше ни да биде номиниран.

претпоставував дека Оскарите оваа година ќе бидат режирани у оваа насока, да му се посерат у фаца на Џејмс... не им се бендиса изглеа скриената порака.

битно 2 и кусур билиони се инкасираа на негов рачун, мислите дека дрољетината Кетрин се промовираше себеси како ѕвезда на сметка на Камерун :wtf:

тие безвредни 6 парчиња лиено фејк злато може у гениталии да си ги набие...

и покрај патот, ептен ми е мило што вашите НЕСЛАВНИ копиљиња и покрај што се согласува придавката сеа станаа и она првото :smir:

Hurt Fucking Locker не ме зезај!

Го профураа Ирак/Авганистан филмот што реално беше најтиња од сите номинирани.

Подобри беа лани оскарите:)

Jebi ga ne e e sve Avatar i MMORPG...:pos2:

Не е све обид за интелигентен хумор, јбг.
Inglorious Basterds, Up in the Air па и сите остали номинирани како и Blind Side се над Serious Man.

Oбид за нешто. Резултат ништо. :toe:

Hurt Fucking Locker не ме зезај!

Го профураа Ирак/Авганистан филмот што реално беше најтиња од сите номинирани.

Подобри беа лани оскарите:)

и лани беа тормозење...

Оскарите веќе се бедоини после ерата на Lotr...

Златна Бубамара ми беше позанимљива... Стив тапа, очекуев поише од него, Болдвин N.C.

Најзборуваниот филм ретко добива Оскар(во случајов Аватар),се ќе искочи некое филмче од некоја страна и сите ќе ги запрепасти,не знам дали вреди овој филм за толку Оскари,но жалосно што Клуни не доби Оскар за својата улога оваа година ..
И морам да кажам,страшно ми е жал што Неславните копилиња не се прославија а заслужија:nesum:

.............and this is Alec Baldwin:pos2:

воведот беше многу добар на овие оскари,само не знам зашто беше толку сериозен Џорџ Клуни

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom