- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 2.202
- Поени од реакции
- 1.943
Мене оризот најсладок ми е со домати и кромид...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
обожавам ориз и го сакам во комбинација со грашок и пченка или како рижото дали со морски плодови, месо или зеленчук не е важно само нека е варен, ориз тава несакам да видам, јадам не викам не, но не со апетит.
ориз,пченка,грашок,кромид и црвена пиперка - убаво зачинето и се’ заедно да се крчка во бело винце
и на крај резултатот
![]()
браааво-токму така и го спремаме, винцето какво вкус му дава прсти да излижеш па и печурки кога ќе се додадат е убаво, а најубав ми е оризот со долго зрно.
Пробував повеќепати да направам тава ориз... де ќе ми загори... пробав го затворив со фолија, не загорува, ама како варен нешто излегува... би ми помогнал многу некој/а ако знае да ми каже... и за вкус некои додатоци, зачини...
На празна тепсија му велиш повели да пробашПрегледај го приврзокот 89276 еве што остана од денешниот ручек, тавче ориз со пилешки копани,така е секогаш јас кога го правам.
Секое зрно си се двои и си е само за себе,милина да не ти се станува од маса+ладен шприцер а може и пиво,салата обавезно.
Види го дното на тавата,нема ни едно зрно залепено ниту пак загорен,ако си во близина повели да пробаш,
види ги и ивиците на тавата,ни таму нема ништо загорено,тавата не ја покривам,вода не дотурам.