Орбит - здрави или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ZOKiPOKi
  • Време на започнување Време на започнување
zdravi se za zabite, ama stetni za zeludnikot... ama koga ke mi tekne kakvi se "kvalitetni" jadenja jademe, najmal problem se mastikite...

Ма веќе не се знае што е здраво, а што не.
Земете си примерок од “24 часа здравје“, се соочувате со написи дека цвеклото, брокулата и целерот (што се водат за здрава храна), биле штетни за тие што имале срцева маана (лупам пример без врска).
emoticon-0108-speechless.gif

Гуми за џвакање џвакам од кога паметам и досега не сум имал конкретен проблем од нив. Така да, јадете што ви се јаде, па после видете каков ефект ќе има врз вас
emoticon-0122-itwasntme.gif

цигарите се штетни ама има кампањи против нив
не сум видел кампањи против гуми за џвакање
гет ит?:toe:

Секој ден си џвакам:toe: а дали се здрави нз. А штетни сигурно не се штом сите ги џвакат.
П.С. Џвакам ленти а најубави ми се белите мммммммммм:kesa::helou:

Секој ден си џвакам:toe: а дали се здрави нз. А штетни сигурно не се штом сите ги џвакат.
П.С. Џвакам ленти а најубави ми се белите мммммммммм:helou::kesa:

еееееееее штетни ни јас немам слушнато :P :D:P

сеедно дали се здрави или не орбит маститките се поинакви од другите поубави и не би се откажал од нив:icon_lol:
п.с читав некаде дека една мастика ако ја џвакаш повеќе од 30мин не било добро и затоа сеа пола сат џвакам и ја плукам одма бе

не гледам ништо штетно што би можеле да содржат, а тоа што се реномирани брендови уште повеќе го потврдува нивниот квалитет. И нема причина зошто да се откажеме од нив, напротив. Секако, општо познато е дека мастиката не треба да се џвака подолго од 20 мин или максимално 30мин. зошто после тоа веќе и престанува дејството, иако тоа некои ретко го применуваат:pipi:

Има делови од животот каде што се битни % (процентите).
И тој што дели.
Конкретно Orbit и Colgate...
и те како добро делат.
( покрај тоа што имаат реално добар производ).

Дали се здрави?
Треба да видите како изгледа производствена линија...
и едни големи казани со мешалици у кои што се става некаква `здрава` материја у промили.
И после целиот тој казан се пакуе у едно милион парчиња.
Хехехехе...
колкава е веројатноста баш ти да ја добиеш пастата у која што има Potassium Citrate или пак Potassium Hydroxide?
:toe:
А го пишуе на секоја опаковка.

сеедно дали се здрави или не орбит маститките се поинакви од другите поубави и не би се откажал од нив:icon_lol:
п.с читав некаде дека една мастика ако ја џвакаш повеќе од 30мин не било добро и затоа сеа пола сат џвакам и ја плукам одма бе
Ќе си го поебеш темпоромандибуларниот зглоб со време,ако многу...џвакаш.
(ќе го износиш :) )
Што као за вмро-овче со јака вилица и памет ко крокодил...
и не би било лошо,право да ти кажам.
:pos2: :back:
Мастики... може?

Освен што има разни натриумови соединенија, од кои некои за некои е покажано дека се канцерозни, има и засладувач, аспартам кој е неуро-токсин, канцерозен и што уште не (истиов бил забранет 8 години од FDA, но го вратиле повторно во употреба, веројатно поради неговата ниска цена и притисокот од произведувачите, па еве сега пак не трујат со него).

Значи, да, можда Орбитот малку ќе ти ги зачисти забите, али здрав сигурно НЕ е.Пошо на крају краева, и солна киселина ќе ти ги исчисти забите, абе џам ќе ти ги напраи, али ќе ти го спржи и желудникот.

Плус, поради екцесивно џвакање на мастики, имам дислокација на зглобот на вилицата...и тоа боли, поштено боли.

Ма не знам дали се здрави ама јас ги џвакам...
особено при секој шмек..го правам следниов ритуал...
Палам цигарче...си ставам у рака две орбит мастики (секогаш две ставаат на рекламите :) )...и идам у поход..:)

секој ден ги џвакам ама не мојт да се здрави мислам

Незнам дали се здрави ама јас ретко ги употребувам,повеќе сакам Ервејс :pipi:

Орбитот,нема штетно влијание на забите.
Како гума за џвакање ги стимулира плувачните жлезди да лачат повеќе плунка,а со тоа и ја чистат усната празнина од заостанати наслаги од храна.
Исто така не содржи шеќер кој што би можел да се разгради од пируват и лактат и да причини киселини во устата кои би го раздградувале дентинот.

Нездрави се, дрога ставале во нив.
И да се штетни ги џвакам дури не скинам конци, и то.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom