Орбит - здрави или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ZOKiPOKi
  • Време на започнување Време на започнување
Jas ne mozam bez mastika vo usta i :toe:.I da se zdravi i da ne se jas si dzvakam orbit.

Без мастика, нема шанси...инаку мастиките се прават од глутен, глутенот најмногу го има во брашното, поседува еластични својства па затоа го користат во мастики...

Airwaves ги употребувам најчесто!незнам дали се штетни или пак не но јас за ништо не си ги давам моите мастики!

Веќе подолго време размислував за ова, па еве да споделам со вас... Orbit, Airwave и др се светски брендови на мастики и бомбони, но дали е вистина тоа (Орбит - Бомбони-Мастики кои се добри за вашите заби) или е само маркетиншка кампања за да се привлечат повеќе муштерии, мислам јас знам и да не се толку "здрави" за забите, тешко да се откажам :).

па и не се толку нездрави, го спречуват нормалниот метаболизам на бактериите шо живеат во усната шуплина, башка спречуваат кариес, предизвикуваат зголемено лачење на плунка која овозможува подобро природно чистење на забите и ако им е додаден флуор, ефектот е уште поголем, само при предолго жвакање беспотребно се оптеретуваат мускулите, негативно делува на зглобот на вилицата и доведува до непотребно трошење (абразија) на забите.

aman be dali mastikite se zdravi..koj go interesira toa:uvo:.se znae za sto sluzi mastikata.da ti osveze zdiv i da imas zanimacija..a najcesto i za vadenje na nervi na nekoj pokraj tebe:)

Не знам дали се штетни или не али без мастика у уста НЕ можам!:salut:

Еее се што ти не јадеме па за Орбит сте се фатиле, еее мислам дека е здраво па сега кој знае:toe:

Ја џвакам Орбит секад. Не знам дали се здрави или не, ама ако се здрави болје за мене :baeh:

mislam deka se zdravi.....:toe: go osvezuva zdivot i plus zanimacija... stvarno so ne jademe sega za mastiki sme zapnale...stetni se cunga lunga so znam ti jas sto sozdrzat mnogu seker...a orbit zosto da se stetni?:toe:

таман занимација :)

jas neso bev na lekar na kontrola i dokrorkata mi rece deka moram da namalam so mastikite imale mn stetni sostojki sto znam jas sto i za zabite valda se dobri ama za organizmot ne bile..:S

Orbit станаа дел од мојот живот, особено сега црните..
Па здрави се нормално

мислам дека се здрави ама многу се убави поубави мастики од орбит не постојат

имаше многу полемики али бар едно е сигурно за вкусот стварно сенајдобри :):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom