Орбит - здрави или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ZOKiPOKi
  • Време на започнување Време на започнување
Не мислам дека се здрави, прилично шеќер или засладувач, или што и да е, содржат. Не ми се чини дека тоа е баш здраво.
Али не мислам ни дека се штетни.

Е добро, ај ако не се здрави од утре на школо четка за заби ќе носам! Хелоу?:uvo:
Тоа е тоа, живееме во такво време. Уше какви не ѓубриња не ставаме во нас ради брзиот начин на живот, па за едни мастичиња сте се фатиле..
Остајте ги на раат да живеат, можда здрави не, ама корисни се и те како! И за нас, а богами и тие во блиска околина..

Здрави или не го освежуваат здивот и го убиваат апетитот

Здрави се бе и освежуват здивот на устата:smir:

е од кај ова не се здрави, што да кажеме тогаш за taxi на пример што се продаваат за 5 денари пакетче, овие да не се здрави случајно, исти се сите мастики само квалитетот им е различен

Здрави се, ако не беа немаше да траат толку долго на пазарот, сега знам дека има овде исклучоци, како на пример Коката кола ама за неа имаме слушнато и читано за тоа дека не е здрава, а за познатите брендови на мастики не.

Абе мастики си се мастики, не рачунај сеа ти да ти спречат кариес како што лажат на рекламите, ама ако веќе џвакаш мастики, според мене, џвакај само Орбит. :wink:
Јас нејќам да чујам за други мастики. :)

П.С. Највеќе ги мрзам тие детските мастики, како Чунга Лунга, Кока-Кола мастики, тие се многу благи и според мене, најштетни за забите. :toe:
Такви НИКАКО! :nenene:

Абе здрави , не здрави , убави се!
Нема штета мислам од џвакање Орбит..

Abe zdravi ne zdravi sojma veze itaka jadime po nezdravi raboti taka da za edna mastika vo denot nema nisto da ni bidi.Dodusa jas zavisna sum od mastikite Orbit samo dzvakam.

ja imam mislenje za ovaa tema ... posto ucam za ova na fakultet ke kazam deka Orbit mastikite se mn zdravi poradi toa sto namesto da sodrzat seker koj gi ostetuva zabite,ovie mastiki posebno Orbitot sodrzat sorbitol (povekevalenten alkohor).Prestavuva priroden seker koj ima energetska vrednost ,pogoden e za korekcija na vkusot ,ustvari sorbitolot go pravi takov vkusot na mastikite i ima pomalku kalorii od obicnite mastiki,a go zadovoluva vkusot,odnosno sorbitolot e zasladuva4,namestoto na sekerot koj e mn steten ...

Тапа ми станаа орбит у последниве години...Ервејвс ми се посодржајни и имаат подобри,подлабоки вкусови ...Јест да се 5 денари поскапи али не е проблем тоа пошо се поквалитетни...Да се разбереме, обичните Орбит ми се тапа а овие што се како специјални или не знам си што се ОК....

Нешто ослабеа со квалитет Орбит. Некако многу брзо ми се распаѓаат. Ервејвс ми се подобри во моментов....

Колку само внесуваме исхрана која не е здрава така да и орбит можеби не се ни малку подобри.
Но сепак јас без мастики не можам да живеам
th_nobrain.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom