Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
дајте предлог комедија слична на THE INBETWEENERS ? :)

dobar si deka ne e iskomercijalizirana ;)
Па ако има 1 милион гледаност клипот, не значи одма дека е искомерцијализирана. Ти даде Плух пример за такви серии. Пример јас не знам ниеден што ја гледа, а има еден куп што ги гледаат овие другиве комедии.

Пример јас не знам ниеден што ја гледа, а има еден куп што ги гледаат овие другиве комедии.
Замарате веќе со ова. Дружете се со други луѓе па ќе знаете многу шо гледаат и похипстерски комедии од оваа

Што да правам, криви луѓе познавам.

Ај препорачајте која да ја гледам од овие..

Six feet under, Homeland, Person of interest, Carnivale, The Killing, Sons of anarchy или Boardwalk empire?

Односно Six feet under не, по претходните коментари гледам дека е тешка серија за гледање и дека бара внимание, треба целосно да и се посветам, а искрено во моментов немам желба за ледање ваква тешка серија. :)

Six feet under, Homeland, Person of interest, Carnivale, The Killing, Sons of anarchy или Boardwalk empire?

Односно Six feet under не, по претходните коментари гледам дека е тешка серија за гледање и дека бара внимание, треба целосно да и се посветам, а искрено во моментов немам желба за ледање ваква тешка серија. :)
Не е тешка. Споро одат дејствијата, а лесно се следи и сфаќа

Тоа и мислев под "тешка".
Па не е тешко тоа, можеби само на моменти да ти биде здодевно. Пример карнивале е слична колку шо знам

Не да ти се изнабутаат 10 дејствиа у 5 минути и ништо да не запамтиш од тоа

Carnivale и Six feet и двете се многу тешки за гледање.
Од ова тука прво The Killing и Homeland да ги гледаш најпрво, другото понатаму.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Carnivale и Six feet и двете се многу тешки за гледање.
Од ова тука прво The Killing и Homeland да ги гледаш најпрво, другото понатаму.

Фала. Претпоставувам дека овие две серии се повеќе chill, така да ќе ги искомбинирам. Првин ќе ја гледам The Killing, па SFU. Па после другите две. Да имам некој биланс, да не ми дојде ептен ако по ред ги изгледам SFU, па Carnivale. :)

Па не е тешко тоа, можеби само на моменти да ти биде здодевно. Пример карнивале е слична колку шо знам
Nope. Carnivale единствено може да се спореди со Twin Peaks. Не е класична драма како СФУ.

Епа ако не сакаш бавни, а овие сите што ги наброја ти се такви, почни од побрзите. За Sons of anarchy и Person of interest не знам, ама ако ти кажам кои се најбавни елиминирај си.
1. Six feet under - најбавна, и има многу сезони, и е само драма.
2. Carnivale - има само две сезони, ама значително помалку епизоди. Ако сакаш Линч елементи во серија (како Твин Пикс), Карневал воопшто нема да ти биде бавна. Има многу мистерија во серијата и оригинални ликови што верувам ќе ти се допаднат. Carnivale е една од најпотценетите серии на светот.
3. Boardwalk Empire - не е бавна како останативе, ама имаш многу ликови за паметење и многу ситуации, динамично е дејството ама дур се уходаш во ликовите и приказните ќе ти биде потешко, после лесно е. Одма се гледаат.

Другите не знам... Ама верувам дека Homeland и The Killing ти се далеку побрзи серии. :D

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Фала. Претпоставувам дека овие две серии се повеќе chill, така да ќе ги искомбинирам. Првин ќе ја гледам The Killing, па SFU. Па после другите две. Да имам некој биланс, да не ми дојде ептен ако по ред ги изгледам SFU, па Carnivale. :)

Sakas Fenomenalna Akcija i Prikazna ona da uzivas...zimaj Person of interest...

Sakas Fenomenalna Akcija i Prikazna ona da uzivas...zimaj Person of interest...
Феноменална е малку претежок збор... серијата е одлична само мене ми дојде „многу од истото“ после 15-16 епизоди. Плус тоа нарацијата за предшколска возраст ме убива. Сум им рекол сто пати: ако правите серии со нарација, или платете го Морган Фримен или не се заебавајте...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom