Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Да не излезе дека е Волшебнички во машка верзија. Тоа не би го гледала :)
Не е до толку де :). Инаку ги имам гледано првите две сезони. Понатаму не знам што се дешава.

Вреди ли да се погледне Supernatural? Има многу добар рејтинг на ИМДБ, а ми се гледа нешто од научна фантастика, бар додека не почне True Blood, а тоа е тек лето. Ова има доста сезони, па ај да видам, препорачувате да се гледа или?
Аууу НЕ. Те молам не. Одвратна серија е. Имам изгледано 2 сезони и прекинав, а и нив едвај ги изгледав... глупости живи е.

Можда претерав ама мене ич не ми беше по вкус. Веќе видена работа е.

Дајте предлог за комична серија.

Што за кого е комично, е широк појам, знам. Мене до сеа највише ми се свиѓале следниве:
Monty Python
My Name is Eаrl
Trailer Park Boys ((y) )
Sponge Bob S.P.
South Park
The Simpsons
Futurama
Ali G Show
Andy Milonakis Show
Flapjack
The Scrubs
TLN

Неќу Family Guy, American Dad, повеќето ситкоми

Што за кого е комично, е широк појам, знам. Мене до сеа највише ми се свиѓале следниве:
Monty Python
My Name is Erl
Trailer Park Boys ((y) )
Sponge Bob S.P.
South Park
The Simpsons
Futurama
Ali G Show
Andy Milonakis Show
Flapjack
The Scrubs
TLN

И мене воглавно ми се свиѓаат овие што ги наброја, освен Futurama, никогаш не ја догледав, хуморот на Family Guy ми се свиѓаше повеќе затоа што е ретардиран.

Ја немаш ставено во листата Only fools and horses, за мене најсмешна серија што сум ја гледал, ама сигурен сум дека ја имаш гледано веќе.

Да, секако дека ги имам гледано.
Не гледам баш комични серии, ама во секој случај да ти ги спомнам и овие две:
It's always sunny in Philadelphia имам гледано една сезона само ради немање време, ама многу ми се бендиса хуморот.
Исто ми ја препорачаа и 30 Rock, ама уште не сум ја гледал. Што е најбитно и во неа немало монтирано смеење, што мене многу ми смета, па затоа ќе ја ѕирнам,

Monty Python
My Name is Eаrl
Trailer Park Boys ((y) )
Sponge Bob S.P.
South Park
The Simpsons
Futurama
Ali G Show
Andy Milonakis Show
Flapjack
The Scrubs
TLN

И мене ми се свиѓаат повеќето серии што ги наброја (и Family guy и American dad), па би ти го препорачал мојот омилен жарн за комични серии - Mockumentary. Тука спаѓа и серијата Trailer parks boys. Други добри мокјументари серии имаш набројано во темата.

А, настрана од тој жарн ќе ти ги препорачам сериите што ги гледам, а немаат смеење во позадина (нешто што највеќе мразам):
Chuck - гикови и тајни агенти. Има неколку inside geek jokes, ама повеќето се стереотипови - како и да е смешна е.
Community - мешан хумор, има епизоди што исмејуваат и ситкоми, и мокјументариес и акциони филмови, покрај пародиите има и нормален (?) хумор. Екипа од стари, млади, забегани, кул, религоизни, атеисти. Има и еден лик (гик за филмови, серии, стрипови) во кој мислам дека ќе се пронајдат повеќето филмаџии. Wow, и јас гледам многу филмови и ги сфаќам многуте референци, wow.
The League - сличен хумор со it's аlways sunny. Пријатели и ладење.
Flight of The Conchords - австралиски, awkward, geek хумор. Двајца не многу успешни музичари. Меѓу сцените има и песни од нив (btw они и во реалниот живот се музичари и имаат издадено неколку албуми со комична музика) со смешен текст и спот.

Другите серии ги имам пишано во мокјументарис темата. Само едно да ти напоменам, за повеќето комични серии треба да изгледаш повеќе епизоди за да ја оцениш серијата, бидејќи во многу од сериите треба прво добро да ги запознаеш ликовите за да ги сфатиш шегите.

30 Rock е единствената комедија која ја пратам. Добра е.

Monty Python
My Name is Eаrl
Trailer Park Boys ((y) )
Sponge Bob S.P.
South Park
The Simpsons
Futurama
Ali G Show
Andy Milonakis Show
Flapjack
The Scrubs
TLN

1. Spin City
2. Yes Minister(политички хумор)
3. The Big Bang Theory

Вреди ли да се погледне Supernatural? Има многу добар рејтинг на ИМДБ, а ми се гледа нешто од научна фантастика, бар додека не почне True Blood, а тоа е тек лето. Ова има доста сезони, па ај да видам, препорачувате да се гледа или?
Пвите 5 сезони беа супер. Со шестата малку ја отупеа работата, а во седмава некако ми се враќаат на стариот ритам.
Дај и шанса, има и доста добар хумор барем за мене.
И џимеј доста ми ја исплука серијава да не ти почнам да ти кењам за 24 :)

Кажете некоја серија, која ќе биде слична со некоја од следниве кои ги гледам моментално :)
CSI x3, Dexter, Homeland, Hawaii Five-0, Nikita, Burn Notice.

Unforgettable, Blue Bloods, The Mentalist, NCIS LA (poveke akcija ima od obicniot NCIS), gledaj ja i Killing, Kidnapped, Life so glumecot od Homeland ja imase nekoe vreme na telma, The Unit, Sleeper Cell - dosta slicna so Homeland ista tematika terorizam, Spooks MI5 - odlicna spijunska serija, britanska. Strike Back - akciona serija, imas 2 sezoni do sega, Dark Blue - undercover policiska serija, i sekako Breaking Bad, gledaj nema da zazalis. Mozam do utre da nabrojuvam, imam gledano preku 60 serii do sega.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom