Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Луцифер најкулијана серија што постои низ нетов, боље тепање време без мислење и замарање за серија што како зашто теории меории нема.
Том Елис роден за улогава, :drk::drk:, ѓаволот никад не изглеал боље, ноу хомо.
Него, не знаев дека инспирација за серијава се стрипови од DC, ако добро разбрав, од Vertigo серијалот на стрипови.

И се пробав пред година, две пред да ја прешалтаат на Нетфликс, изгледав 5-6 епизоди и не ја продолжив. Али да, ѓаволот никогаш не изгледал подобро, и тие неколку епизоди ради него и се надевав дека ќе ме заинтересира.

Еден од најважните романи на 20от век, секако на запад, не кај нас. Инаку Кеч 22 парадоксот може совршено да се примени во Македонија.
A catch-22 is a paradoxical situation from which an individual cannot escape because of contradictory rules or limitations. The term was coined by Joseph Heller, who used it in his 1961 novel Catch-22.

An example is:

"How can I get any experience until I get a job that gives me experience?"
Имаше мошне добро објаснување и во серијата:
не можеш да избегаш од летање ако не се пријавиш дека си луд, а ако се пријавиш, значи свесен си дека си луд, што значи не си луд и нема да те приземјат, а ако стварно си луд, тогаш нема да се пријавиш, и пак ќе си леташ.
:pos:

И се пробав пред година, две пред да ја прешалтаат на Нетфликс, изгледав 5-6 епизоди и не ја продолжив. Али да, ѓаволот никогаш не изгледал подобро, и тие неколку епизоди ради него и се надевав дека ќе ме заинтересира.

Isto i mene mi se sluci, posle 5 epizodi ja prekinav. Vikam ludi se so olku se potresuvaat.

Ama denovive ja gledam povtorno, nekade 2ra sezona i tek ja ukapirav magijata. Lagana serija za da ide u pozadina. Formatot poznat, nesto nalik... Mentalist, nebitni slucaevi sekoja epizoda so malku razvivanje na pozadinskata prikazna na luci.

Mislam deka vodi za naj binge-ana serija na netflix.

Akterov seksi mofo. Epten dobar casting.

Isto i mene mi se sluci, posle 5 epizodi ja prekinav. Vikam ludi se so olku se potresuvaat.

Ama denovive ja gledam povtorno, nekade 2ra sezona i tek ja ukapirav magijata. Lagana serija za da ide u pozadina. Formatot poznat, nesto nalik... Mentalist, nebitni slucaevi sekoja epizoda so malku razvivanje na pozadinskata prikazna na luci.

Mislam deka vodi za naj binge-ana serija na netflix.

Akterov seksi mofo. Epten dobar casting.

Абе викам ради актеров повеќето ја гледаат, ептен е погоден, женска популација претежно бар. :D
Имам лагани серии и еден куп недогледани од овие што ги гледам, јас не би и давала втора шанса, али не е лоша за тепање време.

Homeland е потценета серија, поготово перформансот на Клер Дејнс.

Какви работи се случувале во Бразил, со што ја изгледав Killer Ratings од Netflix [emoji106].

За оние што ја немаат гледано одлична е и Mechanism.

https://www.imdb.com/title/tt2701582/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

И друг пат чинам имам потено за серијава. Одлична е. И визуелно средена цакум пакум, и секоја епизода со интересна приказна.
Тој што гледал Шерлок од 80-ти и Поаро, ќе му се бендиса.
Едино ако можи да се замери, а и не е така за замерување е што една епизода трае по сатипол време.

Го глеав трејлерот од шест и пол минути и ми се чини дека продукцијата не е баш на GoT ниво. Малку повеќе накај Халмарк продукција ми личи. Од друга страна и Шапковски не може со Мартин да се спореди.

едит - фан филм било тоа велат, така и ми личеше и така и ќе помислев да немаше Нетфликс лого

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom