Општи дискусии за ТВ серии

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Zaso me prelazavte da gledam when they see us :mad:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ја изгледав Good Omens ииии meh.
Серијата пробува да биде интересна за сите ама мислам дека има многу недостатоци.
Повеќе пати CGI-от ми беше тапа, приказната тук-таму интересна, глумата одлична ама делува на моменти исфорсирана... вклучува некои референци полу интересни, се обидува да користи тактики што ги користат другиве серии како Stranger Things и Dark со децава... не знам.
И многу глуп момент на крајот кога
се појави ѓаволот, и детево го утепа со тоа што му рече ти не си мојот татко, лол
Имаше и еден кадар кај што музиката некако ми засецна некако чудно односно се смени (s01e06 27:41) и заедно со fail cgi-от на моменти, ептен ме разочара.
Ликот на Мајкл Шин ептен... сто пати виден, предвидлив.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Ја изгледав Good Omens ииии meh.
Серијата пробува да биде интересна за сите ама мислам дека има многу недостатоци.
Повеќе пати CGI-от ми беше тапа, приказната тук-таму интересна, глумата одлична ама делува на моменти исфорсирана... вклучува некои референци полу интересни, се обидува да користи тактики што ги користат другиве серии како Stranger Things и Dark со децава... не знам.
И многу глуп момент на крајот кога
се појави ѓаволот, и детево го утепа со тоа што му рече ти не си мојот татко, лол
Имаше и еден кадар кај што музиката некако ми засецна некако чудно односно се смени (s01e06 27:41) и заедно со fail cgi-от на моменти, ептен ме разочара.
Ликот на Мајкл Шин ептен... сто пати виден, предвидлив.
Па ја следат книгата/стрипот во чекор, не отстапуваат никако дури дијалозите се исти такви. Нз како би била подобра, освен да направат оригинална серија.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Што ти сметаше?
Posteno propagandata, donald trump sve toa.. Epten on the nose, mi stvori odbivnost kon slucajot, koj ne e takov ni prv ni posleden, io otvori tema za vakvi kriminalisticki i site do eden vo temata na kvalitet se podobri i rado bi gi rewatchnal nego vremeto na ovaa serija. Bez elan pravena, apla za shok i gledanost, bez gram originalnost (nacin na raskazuvanje) , od gotovi likovi napravile dvodimenzionalni a tolku izbrzano a tolku dosadno.. I toa e talent.

Lani making a murderer, ted bundy tapes, confession tapes etc milina da gledas... Ili eve OJ koa sme kaj crnci, top napraena

Ne znam, da ne delam vlakno, ic ne mi legna, se iznervirav duri, ne se povrzav so n-i-k-o-j

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Posteno propagandata, donald trump sve toa.. Epten on the nose, mi stvori odbivnost kon slucajot, koj ne e takov ni prv ni posleden, io otvori tema za vakvi kriminalisticki i site do eden vo temata na kvalitet se podobri i rado bi gi rewatchnal nego vremeto na ovaa serija. Bez elan pravena, apla za shok i gledanost, bez gram originalnost (nacin na raskazuvanje) , od gotovi likovi napravile dvodimenzionalni a tolku izbrzano a tolku dosadno.. I toa e talent.

Lani making a murderer, ted bundy tapes, confession tapes etc milina da gledas... Ili eve OJ koa sme kaj crnci, top napraena

Ne znam, da ne delam vlakno, ic ne mi legna, se iznervirav duri, ne se povrzav so n-i-k-o-j
Ама се тоа што ги спомнуваш се документарни серии, ако не се лажам, а оваа не е. Башка, моментот со Трамп навистина се случил, и да изгледа како пропаганда, реален е. За неповрзувањето со ликовите не можам да говорам, тоа е индивидуално и не секогаш мора да зависи од тоа што се гледа, туку и од гледачот. Неретко се случува додека гледам мислите да ми се растргнати на друга страна, или да сум во mood кога не можам целосно да се внесам во филмот, па да се случи да не можам да се поврзам со ликови и од класици или masterpieces, а не па со ова.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
Луцифер најкулијана серија што постои низ нетов, боље тепање време без мислење и замарање за серија што како зашто теории меории нема.
Том Елис роден за улогава, :drk::drk:, ѓаволот никад не изглеал боље, ноу хомо.
Него, не знаев дека инспирација за серијава се стрипови од DC, ако добро разбрав, од Vertigo серијалот на стрипови.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Препорака за Cunk on Britain за сите што го сакаат хуморот, сатирата и сарказмот на Чарли Брукер.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Уште една одлична минисерија од 2019 (ќе биде жестока битка за ЕМИ), Catch-22 на Хулу (ја има на HBO GO). 6 епизоди, снимена според некој роман кој според коментарите на TVTime им е познат на многумина (мене не). Станува збор за една (анти)воена-драма-сатира за бесмисленоста на војната. Дејството се случува во Италија за време на Втората светска војна. Ми се допадна особено кинематографијата, и умешноста во секој момент да биде она што има намера да биде - одлично вклучува и хумор и болно-реални моменти од кои застанува здивот. Препорака од мене.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.220
Поени од реакции
8.328
Уште една одлична минисерија од 2019 (ќе биде жестока битка за ЕМИ), Catch-22 на Хулу (ја има на HBO GO). 6 епизоди, снимена според некој роман кој според коментарите на TVTime им е познат на многумина (мене не). Станува збор за една (анти)воена-драма-сатира за бесмисленоста на војната. Дејството се случува во Италија за време на Втората светска војна. Ми се допадна особено кинематографијата, и умешноста во секој момент да биде она што има намера да биде - одлично вклучува и хумор и болно-реални моменти од кои застанува здивот. Препорака од мене.
многу јака, и од мене препорака нема да згрешите

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Еден од најважните романи на 20от век, секако на запад, не кај нас. Инаку Кеч 22 парадоксот може совршено да се примени во Македонија.
A catch-22 is a paradoxical situation from which an individual cannot escape because of contradictory rules or limitations. The term was coined by Joseph Heller, who used it in his 1961 novel Catch-22.

An example is:

"How can I get any experience until I get a job that gives me experience?"

Kajgana Shop

На врв Bottom