Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Точно Чернобил искина прва епизода.

Добро почна Чернобил, очекувано за таква серија од ХБО. Има и подкаст, доколку ве интересира повеќе.

Ова веројатно е спојлер. Ама мислам дека приказната во серијата е иста со оваа документарна на BBC https://youtu.be/v40hu54fAvw

Еххх, без Дилан МекКеј, није то то :(

Ја изгледав првата епизода од Чернобил, десетка е. Имам речиси се изгледано за таа хаварија, на факс имав и неколку предмети за нуклеарна енергија, доста време и хоби - интерес ми беше, ако некој сака да изгледа плус, го препорачувам и овој документарец:

Фотографов што збори прелетал со хеликоптер утрината врз реакторот, значи озрачување левел 100000000, си живеел иако секоја година лежел по болници некое време поради радијацијата и лани загинал во сообраќајка бе :pos: , ебати судбината.

Смрт од радијација еј, па ако има нешто погадно еве на :гомце: за 10 минути органите ти се веќе распаднати.

Ја изгледав првата епизода од Чернобил, десетка е. Имам речиси се изгледано за таа хаварија, на факс имав и неколку предмети за нуклеарна енергија, доста време и хоби - интерес ми беше, ако некој сака да изгледа плус, го препорачувам и овој документарец:

Фотографов што збори прелетал со хеликоптер утрината врз реакторот, значи озрачување левел 100000000, си живеел иако секоја година лежел по болници некое време поради радијацијата и лани загинал во сообраќајка бе :pos: , ебати судбината.

Смрт од радијација еј, па ако има нешто погадно еве на :гомце: за 10 минути органите ти се веќе распаднати.
Прочитав една рецензија пред некој ден, кои ги имале порано епизодите добиено, и наводно 2рата епизода, крајот бил превише хорор. Среќа е што сепак имало некој паметен таму, па завршило со помал број на загинати.
Кrajem druge epizode zastrašujuće nove HBO-ove miniserije o jednoj od najvećih katastrofa u povijesti čovječanstva potpuni je mrak na ekranu. Dvije epizode gradi se trenutak koji gledatelj, ali i šačica hrabrih ljudi spašavajući svijet od nezamislive katastrofe, provode u užasavajućem crnilu uz zvukove pomahnitalog Geigerovog brojača i paničnog disanja koji će vas proganjati u najgorim noćnim morama.

@dace@mkd Не те цитирам да не се појави спојлерот, има и во документарецот, тие што биле first responders и пожарникарите де главни што не се случила трагедија пет пати поголема од Хирошима и Нагасаки, како и луѓето што го ставија заштитниот кров (нормално сите овие се починати инстантно од карцином). Сега тој кров треба да се мења годиниве а може и сменет е, баш ќе прогуглам.

Гледај го филмот!
Нз мене ми беше доста глуп филмот, или лоша беше адаптацијата, оваков материјал си бара сериски формат. Добро е што рекоа дека ќе биде “ремикс“ на материјалот, а не адаптација на стрипот.

Треба да изгласат со закон да не биде дозволиво феноменални серии како Шерлок да се снимат во толкав мал број епизоди. 13 епизоди за 7 години, секоја чест. Алал им вера на тие шо чекале, јас дури сеа ја загледав. А и поголем атеншн хор од овој Мофат нема.

Кога сме веќе кај Шерлок, да не имаат план да ја продолжат серијата некогаш? :D[DOUBLEPOST=1557663946][/DOUBLEPOST]
Треба да изгласат со закон да не биде дозволиво феноменални серии како Шерлок да се снимат во толкав мал број епизоди. 13 епизоди за 7 години, секоја чест. Алал им вера на тие шо чекале, јас дури сеа ја загледав. А и поголем атеншн хор од овој Мофат нема.
Најјако е да чекаш нова година, за да гледаш нова епизода од Шерлок :icon_mrgr: Шерлок вс Мориарти се најдобри епизоди за мене евр, ни ГОТ ни мот.

Varya
hdcd4k3qoox21.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom