Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
The Missing (2014)

По изгледани 2 епизоди можам да кажам дека оваа серија вреди да се гледа. Приказната се врти околу случувањата во едно мало француско село кога на денот кога Франција станува светски шампион во фудбал до 1998ма исчезнува мало детенце на еден британски пар. Во филмот има десетина ликови секој на свој начин поврзан со настаните и сите тие имаа тајни кои што се обидуваат да ги сокријат. Дејството е презентирано напоредно во неколку временски линии и е доста динамично. Сега за сега од мене 9/10

Многу јака, браво за предлогот!

Многу јака, браво за предлогот!
Сум бил грешка во врска со timeline-от на серијата. Детето исчезнува во 2006та а мене првиот впечаток ми беше дека натпреварот е финалето од 1998. На едно место имаше и постер од Трезеѓе. Како и да е одлично се развива серијата

Ја глеал некој Оз?Си глеав од the wire исечоци и во коментарите ја препорачаа, као на слично ниво е.

Хмм на слично ниво не би рекол, послаба е, ама доста добра.

Ја глеал некој Оз?Си глеав од the wire исечоци и во коментарите ја препорачаа, као на слично ниво е.
Мене сосема добра ми беше, голем арсенал на ликови со длабочина, и одлично нараторство има низ серијатa нараторот цело време врти некои егзистенцијални прашања и проблеми на заедницата, и самиот концепт на организираност и хиерархија у еден затвор е интересен и примамлив за гледање, покрај сета визуализација на брутално насилство, nudity, силувања и слични HBO пропратни елементи.

Да ми каже некој предлог серија Sci-Fi, post apocalyptic... нешто како The 100, Terra Nova ...

Не ми е јасно зошто ја гледам и не ми е лоша The Newsroom, ептен потенцијал имаше во серијата.

Не знам колку сте обавестени ама Луд збунет нормален имаат нови епизоди, нова сезона 8. Во истата добитна комбинација, само со малку промени сеа и да живи се. Имаат 9 епизоди од осмата сезона сега за сега снимено, јаки се јаки :icon_mrgr: Еве линкче тука ги имате сите да ги гледате

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom