Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Мех уште 2 недели, кој ќе чека ццццццц..

B1CqWvcCIAQoDAo.jpg

:vozbud:

Малце оф-топик, нели episode calendar сајтот ни го затворија, па сите бараме алтернатива. Ете една андроид апликација за бележење на изгледани епизоди и епизоди кои следуваат. Доста добра и прилично мала апликација.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.battlelancer.seriesguide&hl=en

Малце оф-топик, нели episode calendar сајтот ни го затворија, па сите бараме алтернатива. Ете една андроид апликација за бележење на изгледани епизоди и епизоди кои следуваат. Доста добра и прилично мала апликација.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.battlelancer.seriesguide&hl=en
И TVShowTime има андроид апликација! ;)

Како тоа го „затвориле“? Или апликацијата не работи?

Како тоа го „затвориле“? Или апликацијата не работи?
Не ја затворија, туку ја ограничија на 20 серии за обичните смртници. Ако сакаш повеќе, мораш да станеш премиум корисник.

Не ја затворија, туку ја ограничија на 20 серии за обичните смртници. Ако сакаш повеќе, мораш да станеш премиум корисник.

Повеќе од 20 серии гледате истовремено? :unsure:

Повеќе од 20 серии гледате истовремено? :unsure:
Не, ама еве, за да биде појасно, оти повеќемина прашаа:

Во моментов гледам 9 серии од кои некои се прикажуваат сега, други започнуваат на пролет, трети - во лето:
*American Horror Story
*Downton Abbey
*Game of Thrones
*Looking
*Once Upon A Time
*The Leftovers
*The Walking Dead
*True Detective
*Vratice se rode

Започнати, и прекинати до некаде, но секогаш постои можност да ги гледаш одново, а ако ги архивираш како „гледани“ на episodecalendar, не можеш да ги „одархивираш“ потоа. Вкупно 15 - заедно со тие 9 од погоре прават бројка од 24 серии, а таму можеш да ставиш само 20.
*90210
*Charmed
*Desperate Housewifes
*Dexter
*Eli Stone
*Entourage
*Extant
*Grimm
*HIMYM
*How to make it in America
*Kyle XY
*Malcolm in the Middle
*Spin City
*The Knick
*Touch

Плус, што ако сакам да ставам некоја нова, која сум во план да ја гледам, ама не сум ја почнал зошто немам време? Ќе треба да избришам некоја од тие погоре, и после ќе се чудам до кај сум стигнал со гледање.

Нели ви е поедноставно да ги следите страните на сериите на ФБ или Твитер и таму може да се информираш за тековните епизоди

Нели ви е поедноставно да ги следите страните на сериите на ФБ или Твитер и таму може да се информираш за тековните епизоди
Не. Од проста причина што, еве на пример - со Grimm сум заглавен во втора сезона, шеста епизода - што значи дека не ги гледам од сите серии епизодите тогаш кога излегле. ;)

Јас по една серија гледам, додека не ја завршам не почнувам нова. Тие што не се завршени ги гледам како што излагаат секоја недела и нема шанси да ги побркаш.

Пример: Сега гледам SFU, а ги чекам True Detective и Game of Thrones.

Не знам како не ги мешате дејствијата на толку серии, па и ако правиш поголема пауза се‘ ќе заборавиш што се случувало.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom