НајскапотоЗдраво
Кое масло е најдобро за астра ј 1.4 турбо 140кс 2018
Тоа се дешава кога нема фреон. Треба да ја наполниш и да се види од каде пушта и да се поправи. Овие што полнат клими ќе ти средат работа.Имам опел аста х 1.7 цдти 2007 година.
Денес приметив дека климата не ми функционира, а пред една недела убаво си ладеше.
Не ми е климатроник туку има копче на кое се стиска за да почне да дува, ама сеа коа ќе упалам само свети дека е упалена климата, а климата не се пушта, пред тоа праеше барем некој звук дека почнува да работи фа дува сеа тоа го нема.
Што би можело да биде?
Јави се во Астра-МС види дали можат да направат нештоДобар мајстор за Опели ? Имам Астра H 1.7 цдти 2007 година и треба да ми се менуват чашки во моторот и уште некои други ствари оти меша уље во водата.
Му вртев на Ето ми рече 200-250евра ама трета недела веќе како ми вика дека нема време да ја среди и ми рече дека и за два месеци дури незнае дали ќе има време.
Држач на мотор, перката на парното/вентилаторот.Во последно време почнаа да се слушаат вибрации нешто над контролната табла на опелот, штом ја поставам раката, вибрациите ги снемува.
Што можи да ги предизвикува вибрациите?