Opel Club Macedonia

Член од
28 јануари 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво
Кое масло е најдобро за астра ј 1.4 турбо 140кс 2018

Член од
5 август 2008
Мислења
6.015
Поени од реакции
5.336
Имам опел аста х 1.7 цдти 2007 година.
Денес приметив дека климата не ми функционира, а пред една недела убаво си ладеше.
Не ми е климатроник туку има копче на кое се стиска за да почне да дува, ама сеа коа ќе упалам само свети дека е упалена климата, а климата не се пушта, пред тоа праеше барем некој звук дека почнува да работи фа дува сеа тоа го нема.
Што би можело да биде?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.256
Поени од реакции
43.006
Имам опел аста х 1.7 цдти 2007 година.
Денес приметив дека климата не ми функционира, а пред една недела убаво си ладеше.
Не ми е климатроник туку има копче на кое се стиска за да почне да дува, ама сеа коа ќе упалам само свети дека е упалена климата, а климата не се пушта, пред тоа праеше барем некој звук дека почнува да работи фа дува сеа тоа го нема.
Што би можело да биде?
Тоа се дешава кога нема фреон. Треба да ја наполниш и да се види од каде пушта и да се поправи. Овие што полнат клими ќе ти средат работа.

Член од
12 ноември 2020
Мислења
17
Поени од реакции
2
Добар мајстор за Опели ? Имам Астра H 1.7 цдти 2007 година и треба да ми се менуват чашки во моторот и уште некои други ствари оти меша уље во водата.
Му вртев на Ето ми рече 200-250евра ама трета недела веќе како ми вика дека нема време да ја среди и ми рече дека и за два месеци дури незнае дали ќе има време.

Roronoa

Македонец
Член од
20 декември 2014
Мислења
94
Поени од реакции
121
Добар мајстор за Опели ? Имам Астра H 1.7 цдти 2007 година и треба да ми се менуват чашки во моторот и уште некои други ствари оти меша уље во водата.
Му вртев на Ето ми рече 200-250евра ама трета недела веќе како ми вика дека нема време да ја среди и ми рече дека и за два месеци дури незнае дали ќе има време.
Јави се во Астра-МС види дали можат да направат нешто

Член од
13 август 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво
Предложете добар мајстор од ск, куманово за опел астра ј 1.7 cdti 125 ks ми губи улје.
Под акумулаторот тој дел е мрсен, на друго место нема никаде.
Ми покажува engine oil level low.

Член од
10 март 2014
Мислења
1.033
Поени од реакции
1.287
Во последно време почнаа да се слушаат вибрации нешто над контролната табла на опелот, штом ја поставам раката, вибрациите ги снемува.
Што можи да ги предизвикува вибрациите?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.193
Поени од реакции
8.930
Во последно време почнаа да се слушаат вибрации нешто над контролната табла на опелот, штом ја поставам раката, вибрациите ги снемува.
Што можи да ги предизвикува вибрациите?
Држач на мотор, перката на парното/вентилаторот.

Kajgana Shop

На врв Bottom