- Член од
- 26 октомври 2016
- Мислења
- 2.089
- Поени од реакции
- 1.583
Da.1.4 турбо мислиш така?
@Blue BGT kardas Skopje.
Opel club macedonia na fb imas dosta so prodavat delovi.
Da.1.4 турбо мислиш така?
Fala Batica
Со ланче е тој мотор? И на колку км отприлика е голем сервис и колку би чинело вкупно цел сет со водна пумпа споредено со 1.6?
1.4Turbo set lance kosta od 12,000 do kaj 15,000 denariСо ланче е тој мотор? И на колку км отприлика е голем сервис и колку би чинело вкупно цел сет со водна пумпа споредено со 1.6?
друг лагер (аксијален лагер) најверојатно. Тој лагер е битен пошто секогаш кога стискаш потисната допира у него и ако не е добар се јавуваат звуци.Здраво.
Имам Опел астра х 2008 год. 1.9cdti 74kw.
Проблем кога ќе стиснам кумплуш до крај се слуша некое дрмање прави тррр трр не секогаш.
Сет замаец сменето пред 20000км.
Бев на мајстор не знаат што да речат.
Во прв момен мајсторот велеше можеби е радалица има аксиона луфта ,но ја провери и вика дека не е до тоа.
Вика не знам што да кажам.
Luk set stavi ?Здраво.
Имам Опел астра х 2008 год. 1.9cdti 74kw.
Проблем кога ќе стиснам кумплуш до крај се слуша некое дрмање прави тррр трр не секогаш.
Сет замаец сменето пред 20000км.
Бев на мајстор не знаат што да речат.
Во прв момен мајсторот велеше можеби е радалица има аксиона луфта ,но ја провери и вика дека не е до тоа.
Вика не знам што да кажам.
Taja marka Luk e katastrofa. Toa sto ti grebi e lagerot,fajka na vrvot od potisnata i za nekoe vreme mozi da go skrsi i da propadni pedaloto. Radi toj set na luk 3 pati spustav trap i menvav setovi. Na kraj staviv valeo keramicka.Сетот е Лук сменет пред 20000км