Only Fools and Horses

• Креатор на темата Креатор на темата Гучи
  • Време на започнување Време на започнување
OFAH е критика кон општеството, периодот кога е сниман е најтешкиот период за Англика во поновата историја, невработеност, сиромаштија, прикажано низ животот и маките на Дел и Родни. Friends се осврнати на врски помеѓу луѓе.

Различен хумор е во прашање, џабе се споредбиве...
Да бе, англискиот е подобар нели :D

Нема гајле, јас се дупчев. Повеќе алудирав на меинстримот кој го ужива Пријатели, наспроти овие кои идат како понепозната серија што не крева толку галама, а заслужува да крени.

Во стилот, глеш ситкоми. Да бе пријатели.

Можеме да споредуваме Friends so Coupling пример, пошто таа е тематиката, и овие вториве се побрутални нели без цензури.

Турвиор и вечната битка со меинстримот. :D
Абе види вкусови се во прашање :D На Only јас памтам, татко ми станувал да ме проверува шо се дешава од шо сум галамел, урлал од смеа и испади во ниедно време (пошто навечер ја гледав и некако ми е како серија за после 00, онака да си грми).

Пријатели е одлична серија, со повеќе драма елементи и развој на ликови, и со хумор на кој не сум се напалил ко Хорсиве, пошто е целосно различен. Повеќе ги имав оние кратки ХЕХ моменти на пријатели и то е то :)

Фолти не ги спомнувам оти ептен че заминам со Џон, не Ред Џон него Клис. :D

Еј тро имам пиено, не ме замерувајте важи, од слава сидам:pos:

Различен хумор е во прашање, џабе се споредбиве...
Иди глеј Girl или како и да ти се викаше таа серијата :)

Турви, меинстрим е во Македонија, во Англија например е признаена за најгледана ситком оф ол тајмс...

Абе види вкусови се во прашање :D На Only јас памтам, татко ми станувал да ме проверува шо се дешава од шо сум галамел, урлал од смеа и испади во ниедно време (пошто навечер ја гледав и некако ми е како серија за после 00, онака да си грми).

Пријатели е одлична серија, со повеќе драма елементи и развој на ликови, и со хумор на кој не сум се напалил ко Хорсиве, пошто е целосно различен. Повеќе ги имав оние кратки ХЕХ моменти на пријатели и то е то :)

Фолти не ги спомнувам оти ептен че заминам со Џон, не Ред Џон него Клис. :D

Еј тро имам пиено, не ме замерувајте важи, од слава сидам:pos:

Па не би рекол дека Friends има поише драма елементи, драмата у OFAH е многу подобра и подлабока него у Friends ( реално еднина драма у Friends беше со Рос и Рејчел што поише тапкање у место него драма :icon_lol:)

Иди глеј Girl или како и да ти се викаше таа серијата :)

Турви, меинстрим е во Македонија, во Англија например е признаена за најгледана ситком оф ол тајмс...
Се согласувам целосно, култ си изградија тие ликови таму, нели и титула кркна Дел Бој ради улогата и придонесот.

Порано кеф ми беше да пробам на народов да му дам некоја сугестија, како шо ми беше кеф да примам сугестија околу серија/филм и слично. Сега овај првиов ми се изгуби и себично го уживам, а вториов уште го негувам и слушам од одредени ликови предлози и ги прифаќам.

Памтам на Сител едно време одеа Only Fools, ама сезона/две и ги чкрапнаа......

@Down да се додефинирам, мислев на драма во стилот ставање акцент на сите главни ликови и разработка на нивните животи, интриги, кроз глупостите. Ваму повеќе до израз се прикажани онака директно глупстите рс рс чао, што ете мене повеќе како хумор ми легнува :D, башка запознавањето на ликовите.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Се согласувам целосно, култ си изградија тие ликови таму, нели и титула кркна Дел Бој ради улогата и придонесот.

Порано кеф ми беше да пробам на народов да му дам некоја сугестија, како шо ми беше кеф да примам сугестија околу серија/филм и слично. Сега овај првиов ми се изгуби и себично го уживам, а вториов уште го негувам и слушам од одредени ликови предлози и ги прифаќам.

Памтам на Сител едно време одеа Only Fools, ама сезона/две и ги чкрапнаа......
На Алфа ги издаваа сите али не по ред, која како им дојде. МаЌедоња ин а натшел.

Кога е прашање комедија британците се закон, Ало Ало да не ја спомнувам, 10 пати боља од све америчко, америте само 2-3 сезони на ниво и после ќе усерат све живо. Едино Фрејзер сум ја изгледал од почеток до крај.

Трескав шо трескав зелени, да се посмејме сега малку.

Сценава ми беше една од омилените, а уште ми еден од омилените хумор моменти од севкупно помината кинематографија во оваа сфера. Кога ќе се прават мајстори во таа скапата палата.

:pos:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom