Only Fools and Horses

• Креатор на темата Креатор на темата Гучи
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше тема ваква памтам ама соодветен модератор ќе ја спои.

Серијава е лудница, какво друштво се само Дел Бој, Родни, дедото, чичкото Алберт, глупакон Тригер и Бојзи :pos:

Топ 3 епизоди ми се кога го чистеа лустерот кај богаташката фамилија, кога го згрешија погребот и кога му се роди синот на Дел, Родни се опседна со името :pos:

Една од најдобрите епизоди е кога Дел Бој и Родни одат на собиранката на другарите на Алберт за време на војната во некое француско село, бидејќи Алберт е почина тие одат за да ги известат за веста.
Најјакиот дел е кога седнати во бар, единствениот жив другар од војната им објаснува на Дел Бој и Родни, како нивниот чичко се криел во француското село за време на војната и во селото само жени бидејќи мажите биле во војната и дека Алберт многу ги сакал жените и жените многу го сакале него. Додека така живиот другар објаснува во барот поминуваат разни луѓе, како градоначалникот, конобарот и слично и сите имаат некоја сличност со нивниот чичко, кој брадата, кој начинот на одење.
На ова сум се цепел од смеење, бидејќи ова тешко може да се пренесе преку текст само треба слика.

Серијава е лудница, какво друштво се само Дел Бој, Родни, дедото, чичкото Алберт, глупакон Тригер и Бојзи :pos:

Топ 3 епизоди ми се кога го чистеа лустерот кај богаташката фамилија, кога го згрешија погребот и кога му се роди синот на Дел, Родни се опседна со името :pos:
хахахахаа да да да со Демијан внук му :pos:

Какви ѕверови еј,секоја епизода се тркалав !

П.С. Америве мислам ќе ја посерат ако прават римејк :cautious:

Памтам кога патуваа со брод до Холандија, и таман стигнаа до каналите, полињата со лалиња, ветерниците; се што е специфично за Холандија; Родни прашува: „Стигнавме ли во Холандија?“. Дел Бој на ова само ладнокрвно одговара: „Не бе Родни, зарем не е очигледно - ние сме во bloody Бугарија!“ :D :D :D
--- надополнето: 1 февруари 2012 во 16:11 ---
А иначе, мислам оти евентуалната американска преработка нема да вреди ни пет пари!

Чекај чекај, сакате да ми кажете дека тек сега тема се отвори за ова ремек дело?

Facepalm.jpg

Чекај чекај, сакате да ми кажете дека тек сега тема се отвори за ова ремек дело?

Facepalm.jpg

Има и постара , сеа ќе ја најдам :)

Да касно го видов твојот пост горе :)

Терајте во оваа, некој поранешен модератор made a cock up, ја споил со некоја за најдобри комедии по грешка :eek:

Па и он имаше ко божем 14 години тогаш,ради одморот за млади деца сликари што го добија на наградна игра.Ради тоа не можеа и да подигнат милионот од лотарија,Дел сите документи му ги фалсификуваше и не можеше да докаже дека има преку 18 години. :D
Многу јака епизода. :)
Пред некој ден гледав клипче од тоа, ја пуштија на фб фан страната:
п.с.
427438_265909813479617_183903635013569_681949_1588605392_n.jpg

--- надополнето: 1 февруари 2012 во 17:28 ---

Ембрејс јуарселф родерс :pos:
--- надополнето: 1 февруари 2012 во 17:31 ---
Кој има асален торент, нека кажи, на пиратското и замунда, не мрда од 10кб/с...
Јас можеби цел месец ја симнував пред 3-4 години, компјутерот ми стоеше пуштен цела ноќ за да се симне целата. Можда на приватниве тракери има нешто, али не сум сигурен.

Јас почнав да ја комплетирам, т.е. средувам цела серија пред година дена и ме замрзи, до 4та сезона знам дека ми се комплетирани со се божиќните епизоди, деновиве ќе гледам да ја средам, па ќе ви кажам дали ми фалат некои и може некако да ви аплоудирам епизоди ако ви фалат.

И така Америве зезнаа уште една серија:tapp:

Ја гледав серијава на хрватската тв пред некоја година.Секој ден даваа по една епизода.ја емитуваа цела серија сосе специјалните епизоди кои траат преку саат време/епизода.
Заедно со Дефектен Пансион(Fawlty Towers) и Црна Змија(Black Adder),трите најјаки британски(а богами и светски) серии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom