One Оператор - Генерална Дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Кај овие сум нов корисник на постпејд, зошто понудата ми се виде прилично добра.... и ок си е понудата, ама друго ме нервира
1. немат детална сметка за тековниот период и доколку сакам да дознам уште колку минути и пораки ми имат преостанато, треба да праќам порака, која доплнително се наплаќа 6 денари
2. те терат една сметка унапред да платиш... зошто?! нели при пејд беше то: плати па троши, а пост пејд троши па плати, прат некој малверзаци
3. во фактурата ми пиши за реализираните повици, ама во секунди: значи,
Повици кон T-Mobile 12 1.507 0,00
12 повици, кои вкупно траеле 1507 секунди и ме чинат 0 ден (дека од фондот од претплата ми троши) а тарифирањето е на минута, и така воошто неможам да имам евиденција!!!

Тарифата пола претплата им е демек и ние сме во чекор во т-мобиле и вип.
По глупа претплата по некое време чекајте пак од оне

One односно џабест се супер :) 99 денари број, за 79 денари неделно добиваш 500 смс, 500 мин, и 500 мб. И кога ставаш кредит добиваш 1000 минути кон сите џабест. Ти требаат 100 денари неделно и толку. Не ми се допаѓаше тоа што кога ќе потрошиш интернет не те известуваат, само немаш интернет. И тоa што нема секогаш и секаде 3G... Ама за тие пари сè е супер :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ај да видам дали некој има вакво искуство...

зедов на претплата со тројно повеќе, и денес сакав да направам промена на сопственост, значи да гласа на мене, и сега, успеавме то, и од ко потпишав, ми викат дека ова се рачуна како нов договор, и има шанса да ја изгубам промоцијата со тројно и да сум на пола месечна, а то не сакам!!! дали некој знај? во 181 незнат, утре дури ќе ми се јавеле, ама искрено не вервам дека ќе ми кажат точно. фала

Јас сакам да прашам што точно значи ова:

ЏаБест неделен пакет

Сите Џабестери можат да го активираат и ЏаБест неделниот пакет.

ЏаБест неделен пакетдобиваш
Бесплатни минути во цела ONE мрежа500 минути
Бесплатни SMS во цела ONE мрежа500 SMS
Бесплатен мобилен интернет500 МB
Неделна претплата79 денари
Пакетот важи 7 дена.

Интервал на тарифирање: разговори - на 1 минута, интернет - на 10 КB.

Конкретно за болдираното ме интересира. Дали тоа значи дека ако на пример потрошам 100 минути, ми останува само 4 гб интернет? Или немаат врска едно со друго, сите си се посебно едно од друго и имам 500 минути + 500 смс + 5 гб интернет?

Ај да видам дали некој има вакво искуство...

зедов на претплата со тројно повеќе, и денес сакав да направам промена на сопственост, значи да гласа на мене, и сега, успеавме то, и од ко потпишав, ми викат дека ова се рачуна како нов договор, и има шанса да ја изгубам промоцијата со тројно и да сум на пола месечна, а то не сакам!!! дали некој знај? во 181 незнат, утре дури ќе ми се јавеле, ама искрено не вервам дека ќе ми кажат точно. фала

Промоцијата ти останува, не ја губиш
--- надополнето: 19 септември 2012 во 20:48 ---
Јас сакам да прашам што точно значи ова:

ЏаБест неделен пакет

Сите Џабестери можат да го активираат и ЏаБест неделниот пакет.

ЏаБест неделен пакетдобиваш
Бесплатни минути во цела ONE мрежа500 минути
Бесплатни SMS во цела ONE мрежа500 SMS
Бесплатен мобилен интернет500 МB
Неделна претплата79 денари
Пакетот важи 7 дена.

Конкретно за болдираното ме интересира. Дали тоа значи дека ако на пример потрошам 100 минути, ми останува само 4 гб интернет? Или немаат врска едно со друго, сите си се посебно едно од друго и имам 500 минути + 500 смс + 5 гб интернет?

немаат врска едно со друго, само немаш 5 гига нет, него 500мб

Немам One, ама мислам дека не се акумулираат тие минути, пораки и интернет. Значи ти плаќаш 79 денари, и за таа недела имаш 500мин, 500смс и 500МБ интернет. Пакетот ти трае 7 дена, после тоа ако ставиш пак 79 денари почнуваш пак со почетните 500+500+500.
Тарифирањето значи дека и да збориш 59 секунди, и да збориш 13 они ќе ти истарифираат како една минута. Исто и за интернетот, и да отвориш само google.com (што може и самата страна е 10кб) ќе ти наплаќаат на интервали од 10 килобајти, што е ок (не се многу).
Претпоставувам ова те интересираше.

Шо прајме со ONE и моментална електронска сметка ? Овие два поими никако заедно, никако да се управат. Незнам која им беше целта со сервисот мој.оне ? Речиси исто со esmetka.

imam paket internet,telefon i boom.i sakam da go raskinam,Ima li nekoj raskinato dogovor bez da gi plati tie penali od po 5000 den po usluga ,kako da e uslugata pesplatni avionski letovi niz evropa :mad: ?

Шо прајме со ONE и моментална електронска сметка ? Овие два поими никако заедно, никако да се управат. Незнам која им беше целта со сервисот мој.оне ? Речиси исто со esmetka.
Мора да ти земат пари за инфо преку смс. А тоа се акумулира

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Како да се деактивира пакетот со 500 бесплатни неделно? Џабест ли се вика, 79 денари се плаќа по 7 дена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom