One Оператор - Генерална Дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Чек сега, секое воспоставување на повик ти зема 2,5 ден. а наредните минути ти се бесплатни како што разбрав ?
500 ден поделено со 2.5 ден е еднакво на 200 повици што значи со цела претплата имаш фора да повикаш 200 броеви со просек од 25 минути разговор било каде за секој повик.Мислам дека попроста математика од оваа нема за да може секој да ја разбере.Во секој случај исплатливо е.

500 ден поделено со 2.5 ден е еднакво на 200 повици што значи со цела претплата имаш фора да повикаш 200 броеви со просек од 25 минути разговор било каде за секој повик.Мислам дека попроста математика од оваа нема за да може секој да ја разбере.Во секој случај исплатливо е.

или околу 7 повици во просек дневно.. што и не е така лошо.

или околу 7 повици во просек дневно.. што и не е така лошо.
Баш така или најпрецизно 6.66 повици на ден но поради таквото тарифирање односно мал број на повици а многу минути за разговор ова е најисплатливо за корисниците на фиксната телефонија на Телеком затоа што таму плакаат 350 ден претплата плус ддв а ништо не добиваат за тие пари исто како во бунар да ги фрлиле.Бидејки во денот остваруваат помеѓу 5 и 10 повици а се забораваат на слушалка ова им е идеална понуда за нив и засекогаш да го откачат лоповскиот Телеком.Што се однесува до најголемиот дел на корисниците на мобилната телефонија каде побитно им е да вртат повеке пати но да остваруваат кратки разговори оваа понуда не сум сигурен дека ке им биде исплатлива.

Абе супер е понудава и уште 300 - 350 денари плус за воспоставување повик да дадеш ке се утепаш од зборење . башка и пораки и интернет. Таман на Вип ми завршува договорот за две недели одма се префрлам на ONE. Супер понуда за празнициве .

Значи сепак понудава не била без платно...

При повици со просечно времетраење од 25 минути во рамки на претплатата се искористуваат 5000 минути месечно со тарифниот модел МEGA 5000 и 10000 минути со МEGA 10000.

напишано со мали букви ... некој да го протолкува ова ... не ми е најјасно ...
--- надополнето: 8 декември 2012 во 09:58 ---
зошто е дадено ограничување од 25 мин.?

Мајкему, кажете како да проверам колку сум потрошил од интернетов на телефон?
на 181 не можи, на странана од оне не можи:mad:

напишано со мали букви ... некој да го протолкува ова ... не ми е најјасно ...
зошто е дадено ограничување од 25 мин.?
Не е ограничување, него само ти пресметуваат просечна должнина на повик. 25мин.*200повици=5000 минути

^ Оваа понуда те ограничува т.е доколку зборите по 3-4 позива дневно е ок, додека доколку ви е потребен телефонот по цел ден
ништо од математикава...што сега ќе ставам цртки колку ќе зборам ??? Али во секој случај е подобро од Т-mobile ама од VIP далеку се сеуште.

Имам два броја за давање, ако некој е заинтересиран да земе еден од нив, пишете порака:
Еден од роденденската понуда на ВИП
Еден на пола претплата (295 ден. 1000 мин во мрежата на ВИП)

^ Оваа понуда те ограничува т.е доколку зборите по 3-4 позива дневно е ок, додека доколку ви е потребен телефонот по цел ден
ништо од математикава...што сега ќе ставам цртки колку ќе зборам ??? Али во секој случај е подобро од Т-mobile ама од VIP далеку се сеуште.

Е што е добро во понудава, те молам објасни ми? Тоа што наплаќаат 2.5 денари за воспоставување повик? Не сфаќате дека ве замајува и привлекува бројката од 5000 минути, а фусноти не читате? ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom