ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Се надевам дека си на тешка дрога или си со превисоко ниво на сарказам како мене по некогаш :)
Да не се лажеме и пред спојувањето имаше пакети со бесплатни минути кон сите (One, Vip, Telekom), така што нема некоја промена. Треба навистина да си за да сфатиш дека ова е маркетиншки трик.
Друго, алооо, кај со 10Mbps интернет во 21 век? Знаат ли они дека законски од не знам точно кој датум, минималната брзина треба да изнесува 30Mbps? Или зошто не си позајмат кабел од Телеком или некој друг оператор и си понудат како што треба брзини на интернетот, туку си ги користат и понатаму WADSL? Не знам колкумина знаат, но тие антени односно бежичниот интернет со јадни 1-2-3Mbps бежично што тераше, било предвидено да биде донација за основните и средни школи, но милите од On.net тогашен, направиле некоја далавера и си ги земале за себе и така си станале оператор кој нуди и бежичен интернет. После се чудев јас зашто 4 години имав јаден интернет со едвај 1Mbps интернет и често беа оптоварени базните станици.

Мене што ме шокира е тоа што најефтиниот Комбо пакет има 2 пати побрз интернет од поскапиот најефтин АДСЛ пакет... Лудаци незнам стварно :(

епа таа линија се изнајмува од телеком, затоа им е со таа цена.

во секој случај треба да си луд да отидеш на овие лите пакети ;

Наместо да биде ако ништо друго 15mbps adsl пошто немаат ни IPTV ни ништо кај скапо кај споро... страшно луѓе престрашно

Веќе го спомнав во темата Blizoo дигитална телевизија, но ајде да го спомнам уште еднаш.

Еве го наједноставното решение со кое Вип можат да нудат Интернет телевизија без никакви дополнителни технички проблеми.

http://www.zora.com.mk/index.php?option=details&pid=382&lang=mk

GOSPELL 7660B DVB-C HD +OTT ANDROID Conax Contego

orig_1450193250.jpg

Превземи спецификација

За информатички неписмените, OTT е кратенка од Over The Top, што во информатичката технологија е друг израз за емитување на аудио, видео и други видови на податоци, без потреба од некоја специфична опрема која операторот ја дава на користење - како што се IPTV рисиверите за MaxTV на Македонски Телеком.

Ако еден Нетфликс може да функционира на кристално истиот овој принцип преку конзоли за видео игри како што се Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 и PlayStation 4, како и преку бројни рисивери кои ги има во изобилие низ целиот свет, вклучувајќи го и погоре прикажаниот рисивер, тогаш можат и Вип да го применат кристално истиот принцип за нудење на Интернет телевизија.

Во своја одбрана, телевизиските оператори ќе речат дека Нетфликс не е телевизиски оператор, што е точно, но затоа па Неотел е телевизиски оператор, кој од неодамна нуди Интернет телевизија преку IPTV рисивери, но и преку Андроид апликација, која може да се користи и со погоре прикажаниот рисивер.

Инаку, Зора има решение и за телевизиските оператори кои се алергични на Андроид апликации и сепак би сакале да даваат сопствени IPTV рисивери на користење.

http://www.zora.com.mk/index.php?option=details&pid=379&lang=mk

MAG 250 IPTV SET TOP BOX

orig_1425039171.jpg

Така да, проблемот не лежи во техничките можности, туку во (не)заинтересираноста на телевизискиот оператор, кој не само што соработува со Зора, туку исто така соработува и со Мак Сат, кои сигурно имаат што да понудат наспроти понудите на Зора.

Мене што ме шокира е тоа што најефтиниот Комбо пакет има 2 пати побрз интернет од поскапиот најефтин АДСЛ пакет... Лудаци незнам стварно :(
Немој толку, бидејќи што имаат овие идиотиве да не` изненадат, не си воопшто свесен. Веројатно ни јас не сум за се`.

Веќе го спомнав во темата Blizoo дигитална телевизија, но ајде да го спомнам уште еднаш.

Еве го наједноставното решение со кое Вип можат да нудат Интернет телевизија без никакви дополнителни технички проблеми.

http://www.zora.com.mk/index.php?option=details&pid=382&lang=mk

GOSPELL 7660B DVB-C HD +OTT ANDROID Conax Contego

orig_1450193250.jpg

Превземи спецификација

За информатички неписмените, OTT е кратенка од Over The Top, што во информатичката технологија е друг израз за емитување на аудио, видео и други видови на податоци, без потреба од некоја специфична опрема која операторот ја дава на користење - како што се IPTV рисиверите за MaxTV на Македонски Телеком.

Ако еден Нетфликс може да функционира на кристално истиот овој принцип преку конзоли за видео игри како што се Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 и PlayStation 4, како и преку бројни рисивери кои ги има во изобилие низ целиот свет, вклучувајќи го и погоре прикажаниот рисивер, тогаш можат и Вип да го применат кристално истиот принцип за нудење на Интернет телевизија.

Во своја одбрана, телевизиските оператори ќе речат дека Нетфликс не е телевизиски оператор, што е точно, но затоа па Неотел е телевизиски оператор, кој од неодамна нуди Интернет телевизија преку IPTV рисивери, но и преку Андроид апликација, која може да се користи и со погоре прикажаниот рисивер.

Инаку, Зора има решение и за телевизиските оператори кои се алергични на Андроид апликации и сепак би сакале да даваат сопствени IPTV рисивери на користење.

http://www.zora.com.mk/index.php?option=details&pid=379&lang=mk

MAG 250 IPTV SET TOP BOX

orig_1425039171.jpg

Така да, проблемот не лежи во техничките можности, туку во (не)заинтересираноста на телевизискиот оператор, кој не само што соработува со Зора, туку исто така соработува и со Мак Сат, кои сигурно имаат што да понудат наспроти понудите на Зора.
Не ме смеј, они сега едвај ги обновија Neta и овие другиве ресирвери со Gospell, ти сакаш со нешто уште помодерно. Понекогаш се прашувам, дали се до толку што ги мрзи и да постојат воопшто.

а зошто воопшто да инвестираат, да трошат пари?

а зошто воопшто да инвестираат, да трошат пари?
И тоа што викаш, гајле им е, си лапаат пари они. Мани тоа во загуба биле, само не знам дали јас со две намалени сметки оти ме ребраа со нетот сум виновен или тоа што ќе ги тужам пак, што ме ребрат околу декодирање на телефон, кој работи само со картица од екс One, но не и со Vip, а не знам кој ѓавол ме натера да се префрлам :(

Јас искрено незнам што се дешава у државата...нели законски мораа да уведат сателитска телевизија?

Јас искрено незнам што се дешава у државата...нели законски мораа да уведат сателитска телевизија?
Законски не, но со одобрението за спојување да :)
Но како и да е, колку што пишување, им е наложено да ја воведат сателитската, а DVB-T (односно екс BoomTV, сегашен Vip TV Lite) да го продадат. Сепак не сум правник, но до толку знам да прочитам што пишува низ тие правни материи.

Za site onie korisnici na ONE sto sakat da ja probat 4G LTE mrezata na VIP bez nova tarifa ili nov dogovor. Se sto treba da napravat e da zemat Vip uSim karticka i da aktivirat dopolnitelen internet paket od internetot vo pretplata sto go imaat.
1GB 4G = 149 denari za 1 mesec
http://www.vip.mk/postpejd/tarifi/opcii

Za site onie korisnici na ONE sto sakat da ja probat 4G LTE mrezata na VIP bez nova tarifa ili nov dogovor. Se sto treba da napravat e da zemat Vip uSim karticka i da aktivirat dopolnitelen internet paket od internetot vo pretplata sto go imaat.
1GB 4G = 149 denari za 1 mesec
http://www.vip.mk/postpejd/tarifi/opcii

Значи ти пишува дека за Вип тарифите е 4Г а ние на Оне сме обичен 3Г. Кај Вип има предзнак 4Г ЛТЕ а кај Оне нема.

На Припејд сум на ВИП и се префрлив на тарифен модел Џабест и сега пробувам да го активирам интернетот 39 ден/300MB ама вика не е точен текстот а ипратив порака на 181 NEDELEN NET и не сака.Па се јавив на 1414 и преку тоа активирав за 49 ден 200MB.Ако знае некој зошто не сака ова?

Дали некој од Оне ја заменил старата сим картичка со нова?

Дали некој од Оне ја заменил старата сим картичка со нова?
Нема потреба од промена, се менува картицата само ако го промениш тарифниот модел од One во Vip.
Иначе јас ја променив, бидејќи бев при-пејд од One, а сега сум на пост-пејд од Vip тарифите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom