On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Абе финтата е што мал е лимитот на он нет, за 1300 денари. А се шушка нешто дека мт нет ке давале 100 гига за 600 денари. И ако го сторат тоа, и ако не падне цената.... ке биде заебано.

Да кажеше 600 денари и еден бубрег можда ќе ти поверував. :pos2:

Добар е нетот бе стабилен брз колку што нудат али мајката никако да добиеме повеќе од 15 гига само една понуда е ни повеќе ни помалку не нудат а заглавени сме со договори.Треба да користам до Февруари 2009 и што до тогаш ке ме ремети со 15 гига а сите ке имаат скоро неограничен а да раскинам договор по мое барање ке ме кошта доста скапо.Никако не си.

Аууу стварно проблем, јас се нервирам што имам договор до јули 2008, а пак ти до Февруари 2009...

Он Нет, или МТ Нет?

сега имам WADSL 10gb, и сакам да го менувам, зашто не сум задоволен у последно време од Он нет,сакам да земам ADSL од МТ НЕТ, 100гб 2056/256, имал ли некој искуство со ова??поздрав

Со што? Со АДСЛ на Мт.њет или со префрлањето?
И јас имав WADSL па се префрлив на 100 гига од МТ. Едноставно ќе почекаш месец кога просекот на достапност до услугата е под 98% (секој месец се случуваше тоа порано, не верувам нешто да се сменило) и ќе се повикаш на член од договорот кој се бавеше со таа проблематика (член 4, во постарите договори... во поновите ја тргнаа таа ставка :)) па ќе си побараш раскинување на договорот поради нивно непочитување, нормално без плаќање на пенали.
Инаку, ептен задоволен од MaxADSL 100 сум.

Со што? Со АДСЛ на Мт.њет или со префрлањето?
И јас имав WADSL па се префрлив на 100 гига од МТ. Едноставно ќе почекаш месец кога просекот на достапност до услугата е под 98% (секој месец се случуваше тоа порано, не верувам нешто да се сменило) и ќе се повикаш на член од договорот кој се бавеше со таа проблематика (член 4, во постарите договори... во поновите ја тргнаа таа ставка :)) па ќе си побараш раскинување на договорот поради нивно непочитување, нормално без плаќање на пенали.
Инаку, ептен задоволен од MaxADSL 100 сум.

ОК, фала многу идам у Он нет да го раскинам договорот,поздрав

Тапаџии се овие од он нет. Прво им требаше по сто јавувања да ме префрлат од 768кбит/8гб на 512кбит/10гб а сега со зголемувањето на 1мбит/15гб кај мене само ја зголемија брзината, додека лимитот ми е сеуште 10гб.

И плус сега е нов месец веќе 2 часа а сеуште не ми ја зголемиле брзината. А знаат одма да ја намалат кога ке се пречекори лимитот.

Добро е што за два месеца ми истекува договорот, изгледа ке се префрлам на кејбл тел. За 950ден имам кај нив 2мбит/15гб.

Со ваков однос сигурно ке ги губат корисниците.

Опаааа! Ај да частиш! Јас уште 23 дена.

stvarno treba da go napravat poaren intenetot malku pobrzi 1.5mb i 15 giga
togas mozebi ke bide dobar za tie pari

Јас точно 14 од денес,и крај на договор. :)

мене арен ми е ни ме крадат ни па спор е

лелелелелеле шуба реклама за он.нет ... :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
се радвет луѓево шо ќе се исклучвет...:pos2::pos2::pos2:

Па нормално дека ќе се исклучуваат, 1mbps - down, 128kbp - up, 15gb и за нив те малтретираат да потпишуваш договори, некој се сеуште на 10гб. Нема поголем лимит, ни да си доплатиш, барем 50 гб да имаше.
Техничка подршка кој е со пари. Нема можност за услуга без договор на една година, т.е. месец за месец, кај МТнет се доплаќа само 200ден месец за месец, кај кабловскиве воопшто нема договори.

Едниствен плус за Онет WADSL е тоа што не ти треба телефонска линија(ова е многу дискутабилно со оглед дека ти треба за барем еднаш месечно да се јавиш за поддршка) и има невиден пинг, стварно е брзо отворањето на страните.

Останато време (денови) 587.12

Абе овие мајтап си играат со мене ? Имав WADSL скоро 1 година, од март - 2007, и во декември мигрирав на Solo 15, нели договор е 2 години. Кој *** пишува тука уште 587.12 дена ?

Опаааа! Ај да частиш! Јас уште 23 дена.

А дали си го прочитавте договорот. Во мојот има една ставка во кој вели дека треба да ги известите во Онет дека го раскинувате договорот 1 месец пред тој да заврши, инкаку тој автоматски се продолжува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom