On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Значи небило само кај мене, си помислив канопито голтна вода

Интернетов денес е шит :)
Незнам шо му е о.0 На секое мрежата ми паѓат.. :\

kaj mene e taka mesec i polovina nema nisto podobruvanje.

завчера 507 мб останато. сега надминат лимитот. (во меѓувреме 2 песни симнати). но.нет идете у...

завчера 507 мб останато. сега надминат лимитот. (во меѓувреме 2 песни симнати). но.нет идете у...
Ма остај ги, не се нормални. Како може 500мб за 2 дена да потрошиш?
Пффф... Крадат ко луди. А ти само 2 песни си симнал... Нит си сурфал, нит ништо.

Башка, знаеш дека бројачот се апдејтува дури откако ќе се дисконектираш така? Значи може да се случи да се конектираш и во тој момент да имаш уште 507 мегабајти останато. Па после да сурфаш (ден-два) и кога ќе провериш пак да имаш пак 507 мб. Дури откако ќе се дисконектираш/конектираш и провериш - ќе ја видиш точната состојба.

Морам пофалба,цел месец најфер нет,цело време (добро во некои 90%) испорачаната мегабитна брзина,само што јбг на 20ти надминав лимит.
Ама и сега намален,ми иде побрзо од порано намален :)

Како и да е,да имаа подобри понуди од кејблтел,можда и ќе размислев за две недели кога ќе се селам да земам од нив

не бе па ти... Он-нет се арамиишта и крадат. Само не ми е јасно, како кај сите крадат, а кај мене немам ништо забележано? Или некој претерува со спуштањето и муабетите!

Абе хајфајв е фората,една страна е од 3-5 мб.Сестра ми на тоа го корне мојот :)

Плус на 15 гига,зашто би ти краделе 507,за да те нервираат ли само ?

Ма остај ги, не се нормални. Како може 500мб за 2 дена да потрошиш?
Пффф... Крадат ко луди. А ти само 2 песни си симнал... Нит си сурфал, нит ништо.

Башка, знаеш дека бројачот се апдејтува дури откако ќе се дисконектираш така? Значи може да се случи да се конектираш и во тој момент да имаш уште 507 мегабајти останато. Па после да сурфаш (ден-два) и кога ќе провериш пак да имаш пак 507 мб. Дури откако ќе се дисконектираш/конектираш и провериш - ќе ја видиш точната состојба.
1.не се случува ова само кај мене
2.откако потрошив за 3-4 дена 9гб претпазливоста беше максимална (како што наведов во претходниот ми пост симнував минимално)
3. знам како се апдејтува бројачот

Добар е нетот бе стабилен брз колку што нудат али мајката никако да добиеме повеќе од 15 гига само една понуда е ни повеќе ни помалку не нудат а заглавени сме со договори.Треба да користам до Февруари 2009 и што до тогаш ке ме ремети со 15 гига а сите ке имаат скоро неограничен а да раскинам договор по мое барање ке ме кошта доста скапо.Никако не си.

1.не се случува ова само кај мене
2.откако потрошив за 3-4 дена 9гб претпазливоста беше максимална (како што наведов во претходниот ми пост симнував минимално)
3. знам како се апдејтува бројачот
Нуб си, затоа ти се дешава тоа.
Јас 2 пати во живот имам надминато лимит. И која е логиката да те „крадат“ кога ништо не се доплаќа после 10гига? Размисли малку... Никој рачно не рачуна мегабајти, па да ти додаде или одземе нешто. Научи да си ги распоредуваш магабајтите, намали со hi5 и торенти и се ќе иде „мазно“.

јас сум нуб, он нет се совршени, а исто и ти.

Тури си од МТ пер, они се чесни. :pos:

едит: намали и со тоа мрсните сајтови...чд

jas nadminav limitot od 10gb,i ne se zalam, zs znam kaj sum potrosil, simnav (samo jas na mojot komp) 3 windowsa, edna igrica i dnevno po 5-6 saata na komp, epa sega tova e, do 1vi april ke se vleckam,pozz

Абе финтата е што мал е лимитот на он нет, за 1300 денари. А се шушка нешто дека мт нет ке давале 100 гига за 600 денари. И ако го сторат тоа, и ако не падне цената.... ке биде заебано.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom