Нормално, може.знае некој дали може да се мигрира на соло пакетите откако ке се поптисе анексот ?
Cekaj malku sakas da kazes deka ako potpisam aneks dogovor imam obvrska plus uste edna godina da bidam nivni korisnik.Ili potocno potpisavme za 2 i sega plus 1 =3godini:nesvest:Океејјј.... хммм на анекс договоров пишува дека си обврзан уште 1(една) година да го користиш ВАДСЛ-от, знае некој дали може да се мигрира на соло пакетите откако ке се поптисе анексот ?
WIMAX bratce i pogolemi brzini od ovie inaku nisto,slusam toa opremata slovencite im ja tutnale tuka poso na zapad ne proagjala ko so treba .Da receme deka opremata ima max brzina do14Mbit i eve posto proizvoditelot laze, realna e 8Mbit i linkot na onnet e preku sila 30 Mbit a na edna bazna podrzuva 1024 korisnici ke videte koja e realnata brzina.Времетраењето на договорот се нулира. Значи ако си имал уште 7 месеци од WADSL-от, ако потпишеш анекс за Solo договорот се продолжува на 2 години (или колку и да им беше минимумот таму). Или ако имаш уште 13 месец, со потпишување на нов анекс пак одиш на 2 години. Ако си им нивен корисник 27 месеци, ќе ти дужат 3 месеци )
Туку, стварно ептен никаков WADSL-ov. Се конектирав на него по незнам колку време... ужасно често паѓа.
The old bad WADSL
зашто лупате зелени...ОННЕТ монтира WADSL уште пред да ги купат словенците..само да се лупнело нешто без врска..бре, што народ сме само да се оговара :kesa::kesa::kesa:WIMAX bratce i pogolemi brzini od ovie inaku nisto,slusam toa opremata slovencite im ja tutnale tuka poso na zapad ne proagjala ko so treba .Da receme deka opremata ima max brzina do14Mbit i eve posto proizvoditelot laze, realna e 8Mbit i linkot na onnet e preku sila 30 Mbit a na edna bazna podrzuva 1024 korisnici ke videte koja e realnata brzina.
Ajde da ziveeme nadvor vo ruralna sredina peki ama ovaa oprema ne moze da se meri so modemcinata za aDSl i Kabelsko!
Колку што знам не... Тоа е така ако мигрираш од WADSL на Solo15/100.Чекај, јас ако потпишам за 15 гига ќе треба да го користам уште година дена?
Срањееееее!
Или ако мигрираш од WADSL на WADSL 15, што значи во овој случај Да, уште една година ке бидеш корисник на он.нет.Колку што знам не... Тоа е така ако мигрираш од WADSL на Solo15/100.
да раскинеш договор дека ти даваат повеќе него што треба.хммм....ти дечко изгледа имаш некој проблем :uvo::uvo:Или ако мигрираш од WADSL на WADSL 15, што значи во овој случај Да, уште една година ке бидеш корисник на он.нет.
"Член 2. Корисникот се обврзува да ја користи WADSL 15 услугата во период 1 (една) година сметано од денот на потпишување овој Анекс"
Е сега, пошто овдека пишува "Интернет пристап со брзина 128/512 kbps" а веке WADSL-от фура со 1024, може да се раскине договорот. :pos2: