Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Едно кратко прашање:

ЗАШТО МОРА ДА СЕ СКЛУЧИ ДОГОВОР СО ВАС (он.нет) ?

Заради ова:

Неофицијално, повторувам неофицијално, вака ќе биде:

...

4. Договорот ептен неофицјално ќе биде на година дена. Ќе има можност и за неопределено. Во тој случај ќе се наплаќа инсталацијата и месечната цена ќе биде повисока.

...

сте приметиле некој од т-хоум вака да изнесува неофицијални информации,у стилу ја работам таму,курац палац?мене овие он.нет ми се тешки лузери кои преку форуми пробуваат да се рекламираат со некои си бомбастични најави,а на крај ништо не искача од ова.папаци

сте приметиле некој од т-хоум вака да изнесува неофицијални информации,у стилу ја работам таму,курац палац?мене овие он.нет ми се тешки лузери кои преку форуми пробуваат да се рекламираат со некои си бомбастични најави,а на крај ништо не искача од ова.папаци

Тоа што се рекламираат преку форуми е позитивна работа по мене, и за мала фирма како Онет (во споредба со Т-хоме) најбитен елемент е директната комуникација со клиентите.

Проблем е што овај што ги рекламира овде е безобразен, циничен и арогантен, како и некои други во Онет и му го упропастува целиот труд на сите квалитетни и професионални кадри кои се трудат да ја направат Онет салам фирма.

Тоа што се рекламираат преку форуми е позитивна работа по мене, и за мала фирма како Онет (во споредба со Т-хоме) најбитен елемент е директната комуникација со клиентите.

Проблем е што овај што ги рекламира овде е безобразен, циничен и арогантен, како и некои други во Онет и му го упропастува целиот труд на сите квалитетни и професионални кадри кои се трудат да ја направат Онет салам фирма.

Друже а што не закупат фреквенција да ти дадат WiMAx опрема,да го зголемат сообраќајот,брзината и не те остават мене тебе и другите на мира да си сурфаме и бркаме работа.

Зошто некој не сака до го реши проблемот,сигурем сум дека форумот треба да се искористи за паметни работи за се има решение сум гледал луѓе со оригинални идеи како прават топ работи, знам дека транзицијата е тешка за приватниот сектор ама никој нема да не пушти во Нато и ЕУ ако сме тврдоглави не е надвор од контекст реченицата.

Јас си реков ќе се приклучам на ОнНет ама само под еден услов а тоа е нема исклучоци.

Животот се комплицира без потреба......ајде чао

Тоа што се рекламираат преку форуми е позитивна работа по мене

да,ама ако рекламираш исполни го,а не кога ќе објават понуда боли глава,ама баш буквално :)

Се среди денеска, ми раскинаа договор.

Потврдија дека имало проблем од нивна страна, двете копии од анексот се кај нив во Скопје и не ми пратиле копија, а воедно и анексот не спомнува продолжување на договорот за 1 година, затоа што мојот договор бил од старите договори од 2006 во кои не се наведува дека промена на услугата повлекува продолжување на договорот, што значи и за тој дел сум бил во право како што разбрав.

Се среди денеска, ми раскинаа договор.

Потврдија дека имало проблем од нивна страна, двете копии од анексот се кај нив во Скопје и не ми пратиле копија, а воедно и анексот не спомнува продолжување на договорот за 1 година, затоа што мојот договор бил од старите договори од 2006 во кои не се наведува дека промена на услугата повлекува продолжување на договорот, што значи и за тој дел сум бил во право како што разбрав.

Ооо некој треба да части :) Не е мала работа да раскинеш договор со он нет :)

Едно прашање.
На колку часа се мења ип адресата на он нет ?

Pa bi trebalo na sest casa no sepak OnNet si e OnNet moze i na 3 ,zasto da ne a moze i da nemas Internet ama nema veze.:tapp:

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Му се јавиле на еден другар дома, кој инаку има од Т-Геј интернет пакет. Понудата била следнава: 10мбпс/256кбпс (немам појма дали се заебаваат со 256кбпс како аплоуд брзина), бесплатни разговори во мрежата на ОнТел и 300 минути бесплатен разговор во мрежата на Т-Хоум. Цена - 1750 денари. И пред да прашате, не гледам причина зошто би ме лажел.
Некој доброволец да се јави и да потврди за понудава?

Jas mislam najdobro da investiraat pari i neka ja pokrijat cela makedonija so telefonija da si gi sredat paketite kako so treba ,da napravat kvalitetni paketi i da sfatat zosto korisnicite sakaat dobra usluga,da bidat podobri prema korisnicite normalno i pousluzni a profitot sam ke im dojde,bez reklami ,svinjarii od tipot vratete go kabelskiot i taka nataka......

Da ne zaboravime deka nekoi firmi pocnaa mnogu skromno mnogu mnogu skromno i nemaa ni I od internet ponuda pa sega gi presisaa i Telekom,do nekade.

Zivotot e psihologija i kompromis ili ke igras po pravila ili ke letas.

Koga toa ke se sluci jas ke im davam sekoj mesec po 1500 den nema potreba da mi davaat internet ova,ona ako sakate ke se kladam so niv, samo sakam da mi dokazat deka mozat da imaat golem broj na zadovolni korisnici,koi ke uzivaat vo toa sto go plakjaat bez rip off metodi(doplati,no support,izmisleni dogovori,zaveri i kodosenje).

A toa okolu brzinite ne e nisto novo ,sega na zapad imaat po 20Mbit pa toa si e normalna rabota,dali ke simnes nesto za 15 minuti ili 1 minuta ne e bitno vo sporedba so toa da nemas ic internet vo tekot na denot.

Му се јавиле на еден другар дома, кој инаку има од Т-Геј интернет пакет. Понудата била следнава: 10мбпс/256кбпс (немам појма дали се заебаваат со 256кбпс како аплоуд брзина), бесплатни разговори во мрежата на ОнТел и 300 минути бесплатен разговор во мрежата на Т-Хоум. Цена - 1750 денари. И пред да прашате, не гледам причина зошто би ме лажел.
Некој доброволец да се јави и да потврди за понудава?
Тачно, ама upload-от е 1мегабит ко што знам. Нема шанса 256kbps.

Тачно, ама upload-от е 1мегабит ко што знам. Нема шанса 256kbps.

И јас така мислев. Што знам зошто рекла 256kbps. А зошто уште сега почнуваат со јавувања? Да се создаде buzz или од август ќе може да се земе пакетов?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom