Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А што бил проблемот и како ја покакале?
И како тоа со сила да те тераат да плаќаш 3 месеци WADSL?

Во системот ми пишува дека имам уште 5 дена. До крај.

Пред еден месец се јавив да раскинам, ми рекоа тогаш 10 дена пред исткување јави се.

Појдов во понеделникот, однесов договор се и ми рекоа треба да ни пратат од Скопје документ за раскинување за да потпишиш.

Денеска одам да го потпишам тоа за раскнување, ми велат неможи да раскиниш си се префрлил во 11 месец 2007 на WADSL 15gb.

Јас во 11 месец стварно се префрлив на 15гб, но тогаш тој анекс што го потпишав пола час го читав и не пишување ама баш ништо за продолжување на договорот. Како и да е Онет НИКОГАШ не ми прати копија од тој анекс потпишан од мене.

Сега ми велат дека некој Ненад му рекол дека заради прерлањето не сум можел да го раскинам договоорт.

Цел ден го барам тој Ненад да ми прати копија од Анексот во кој што пишува дека ми се продолжува договорот, никаде го нема.

А башка во системот на secure.on.net.mk, ми пишува дека имам уште 5 дена од договорот.

Ти благодарам за објаснувањето. Верувам дека брзо ќе ти се среди проблемот.
Јас сум сигурен дека во анексите за 15GB пишуваше дека договорот се продолжува за 1 година. Но, ако тие навистина го немаат анексот потпишан од тебе, а ти не си знаел за продолжувањето (макар што нечитањето на анексот не го оправдува незнаењето) фер и коректно е да ти овозможат веднаш да го раскинеш договорот. Нормално, затоа што ти истекува за 5 дена.

Со 3 месеци плаќање плус нема да остварат профит, а со тоа што ќе ти излезат во пресрет може само да остават позитивен впечаток. Знаејќи и дека темава е читана и влијателна, верувам дека наскоро (утре, понеделник...) ќе бидеш исконтактиран околу овој проблем и ќе ти биде решен. : )

Јас имам дома АНЕКС, во кој си пишува дека договорот се продолжува за 1 година, а кај тебе како шо е,чудна работа,

Јас во 11 месец стварно се префрлив на 15гб, но тогаш тој анекс што го потпишав пола час го читав и не пишување ама баш ништо за продолжување на договорот. Како и да е Онет НИКОГАШ не ми прати копија од тој анекс потпишан од мене.

Хм, има и друга страна на медаљата. Си потпишал договор кој не си го прочитал убаво, па уште демек немаш ни копија (сите договори у две копии се потпишуваат секогаш), иако законска обврска е да ја чуваш копијата, како и копиите од уплатниците. Јас на пример никад не би потпишал ништо без да добијам идентична копија.

Плус на ова член си на форумов од 2006, па имаш и 800 поста. Сигурно си прочитал дека за зголемување на брзината се потпишува анекс договор со кој се обврзуваш дека ќе користиш уште една година. Ај да те потсетам:
http://www.google.com/search?aq=f&h...m.kajgana.com+teneke+анекс+година&btnG=Search

Иако си ги знаел сите овие работи ти пак си одлучил да земеш MaxADSL 101, иако си можел да се пребациш на On.net Solo 101 што у ствари е истото, со што би ги избегнал сите овие проблеми.

И сеа што праиме? Сигурно дома ќе бидат многу љути што имаш два интернета. Јас на твое место би го ставил тоа MaxADSL у мирување пошто анексот кад тад ќе го најдат и после тешко раскинување без пенали.

Јас на негово место би го отштекал адаптерот од канопито на 24 часа, и утредента би пошол во салон на офнет да барам раскинување на договорот (без пенали наравно) поради не давање на услугата 98% од времето според договорот.
Ама тоа сум јас :)
Едит: MaxADSL 101 не постои.

Хм, има и друга страна на медаљата. Си потпишал договор кој не си го прочитал убаво, па уште демек немаш ни копија (сите договори у две копии се потпишуваат секогаш), иако законска обврска е да ја чуваш копијата, како и копиите од уплатниците. Јас на пример никад не би потпишал ништо без да добијам идентична копија.

Плус на ова член си на форумов од 2006, па имаш и 800 поста. Сигурно си прочитал дека за зголемување на брзината се потпишува анекс договор со кој се обврзуваш дека ќе користиш уште една година. Ај да те потсетам:
http://www.google.com/search?aq=f&hl=en&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=HTv&q=site%3Aforum.kajgana.com+teneke+%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D1%81+%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0&btnG=Search

Иако си ги знаел сите овие работи ти пак си одлучил да земеш MaxADSL 101, иако си можел да се пребациш на On.net Solo 101 што у ствари е истото, со што би ги избегнал сите овие проблеми.

И сеа што праиме? Сигурно дома ќе бидат многу љути што имаш два интернета. Јас на твое место би го ставил тоа MaxADSL у мирување пошто анексот кад тад ќе го најдат и после тешко раскинување без пенали.

1. Договорот го прочитав ПОЛА САТ ГО ЧИТАВ.

2. Сто пати се јавив во Онет, од таму ми потврдија тогаш дека нема продолжување на договорот

3. Не добив копија затоа што требаше во Скопје да се завери и да се врати, никогаш не стаса иако редовно одев во фирмата застапник за да прашам

4. Да член сум од тогаш и добро знам како функционира Онет, се највува нешто, баш како што правиш ти сега, но понудите и пакетите не се формирани и никој појма нема во Онет што е како кога ќе се јавиш

5. Кога го раскинував договорот пред еден месец, се јавува неколку пати во Онет прво да се распрашам за нови услуги и пакети, прашав дали може да добијам WADSL со 2mbps/512kbps и 50 гб лимит по цена на соло 101, типот а и типката после ми рекоа нема дечко да има ништо ново на WADSL, земи си СОЛО 101 баш како што ти ми предлагаш, добро му реков, ај да земам СОЛО 101, ама сакам да имам лимит, неќам да доплаќам, затоа што немам верба во бројачот, а и пасворди се крадат и мац адреси се клонираат, па неќам да живеам во параноја, сакам да имам лимит, фино лепо ме откачија и ми рекоа дека во Онет нема да има такво нешто. Дури бев толку глуп да му предложам да останам на WADSL ама на неопределено време, и за тоа ми рекоа неможи.

Јас на негово место би го отштекал адаптерот од канопито на 24 часа, и утредента би пошол во салон на офнет да барам раскинување на договорот (без пенали наравно) поради не давање на услугата 98% од времето според договорот.
Ама тоа сум јас :)

Имаше периоди кога немав и 10 дена во месецот, и тоа по грешка од оператор, кој не го пријавил добро проблемот. 10 дена чекав, да се среди десттиот ден се јавив и начекав во супорт некој професионалец кој за 15 мин ми пушти интернет.

Тоа ти е, и не го искристив тоа за да раскинам договор.:tapp:

Имаше периоди кога немав и 10 дена во месецот, и тоа по грешка од оператор, кој не го пријавил добро проблемот. 10 дена чекав, да се среди десттиот ден се јавив и начекав во супорт некој професионалец кој за 15 мин ми пушти интернет.

Тоа ти е, и не го искристив тоа за да раскинам договор.:tapp:
Што се секираш не знам?
Прочитај го договорот, треба да има една ставка "98% од времето бла бла". Мислам дека 2% од времето во 30 дена му доаѓаше околу 10 часа. Значи 10 часа во месецот да немаш интернет (или да имаш, ама нестабилен, дупи ги за секој килобајт што ти фали) и можеш да го раскинеш договорот без никакви пенали. На секое немање интернет жали се. И да знаеш зошто немаш нет жали се, колку да те има во нивниот систем дека си пријавил проблем. На крај на месецот само дај барање да го раскинеш договорот врз основ на тој член и чао-пријатно. Немаш проблем.

Што се секираш не знам?
Прочитај го договорот, треба да има една ставка "98% од времето бла бла". Мислам дека 2% од времето во 30 дена му доаѓаше околу 10 часа. Значи 10 часа во месецот да немаш интернет (или да имаш, ама нестабилен, дупи ги за секој килобајт што ти фали) и можеш да го раскинеш договорот без никакви пенали. На секое немање интернет жали се. И да знаеш зошто немаш нет жали се, колку да те има во нивниот систем дека си пријавил проблем. На крај на месецот само дај барање да го раскинеш договорот врз основ на тој член и чао-пријатно. Немаш проблем.

Абе ќе средам на крај, нема да ја оставам оваа работа така, но нервозите се големи, гледаш овај *666* дури се дупи со мене, ме провоцира.

Кој ми е крив тоа ти е, сам си се заебав што зедов воопшто интернет од Онет, па сега ќе се заебава со мене.

Ама знајш како викаат заебиме еднаш срам да ти е, заебиме втор пат срам да ми е.

Втор пат нема да има.

Не се зима интернет од интернет провајдер кој те принудува да склучиш договор од година, две.....

Ама во одредени случаеви кога се нема избор, тоа е.
Ко да си склучил договор со ѓаволот за твојата душа :)

P.S. Дали случајно се поклопува ова со никот на типот од он.нет на форумов? (*666*) [фала Princ]

Многу луѓе се заебаа со ова префрлување од WADSL 10 na WASDL 15 гига во кој и ти за жал teneke брат.Јас пред да сакав да се префрлам на WADSL 15 отидов во салон да прашам дали се продолжува договорот за година или не таа таму ми кажа вика дечко ако си корисник на WADSL година дена и повеќе ти се продолжува договорот за уште една година а ако имаш WADSL помалку од една година договорот не се продолжува туку си останува ист како на почетокот.Е сега јас кога се префрлив до тогаш имав едно 5 месеца само WADSL па мене не ми се продолжил договорот така и во анексот кој ми го дадоа убаво пишува дека си важи стариот договор само се префрламе на WADSL 15.Али ти за жал си бил корисник повеќе од година дена кога си се префрлил на WADSL 15 па затоа ти продолжиле уште година дена договор.Надам се дека ке средиш работа ова со договорите треба многу внимателно да се разгледува.

Едно кратко прашање:

ЗАШТО МОРА ДА СЕ СКЛУЧИ ДОГОВОР СО ВАС (он.нет) ?

Многу луѓе се заебаа со ова префрлување од WADSL 10 na WASDL 15 гига во кој и ти за жал teneke брат.Јас пред да сакав да се префрлам на WADSL 15 отидов во салон да прашам дали се продолжува договорот за година или не таа таму ми кажа вика дечко ако си корисник на WADSL година дена и повеќе ти се продолжува договорот за уште една година а ако имаш WADSL помалку од една година договорот не се продолжува туку си останува ист како на почетокот.Е сега јас кога се префрлив до тогаш имав едно 5 месеца само WADSL па мене не ми се продолжил договорот така и во анексот кој ми го дадоа убаво пишува дека си важи стариот договор само се префрламе на WADSL 15.Али ти за жал си бил корисник повеќе од година дена кога си се префрлил на WADSL 15 па затоа ти продолжиле уште година дена договор.Надам се дека ке средиш работа ова со договорите треба многу внимателно да се разгледува.

Кога потпишав имав уште само 9 месеци. Ете и ти си тип како што сум јас. Убаво се сеќавам го прочитав Анексот 3 пати, немаше продлжување на договорот. Дури и во мемберс ареа каде се проверува трафик ми пишува дека имам само уште 5, сега веќе 4 дена до крајот на договорот.

Значи не тресам зелени, ПОСТОЈАТ ПОВЕЌЕ АНЕКСИ господине *666*.

Кога потпишав имав уште само 9 месеци. Ете и ти си тип како што сум јас.

Значи не тресам зелени, ПОСТОЈАТ ПОВЕЌЕ АНЕКСИ господине *666*.

Брат има разлика меѓу нас дека ти си имал WADSL година и 3 месеци кога си се префрлил на WADSL 15 затоа и ти продолжиле уште година а јас кога се префрлив на WADSL 15 дали имав користено само 4 или 5 месеци WADSL значи помалку од година затоа не ми го продолжиле мене договорот за уште една година и навистина педерски би било од нивна страна да ти продолжиле уште година дена а ти за тоа да не знаеш или во анексот да ти пишува дека се си останува исто дека нема продолжување а они те врзале за уште година.

Брат има разлика меѓу нас дека ти си имал WADSL година и 3 месеци кога си се префрлил на WADSL 15 затоа и ти продолжиле уште година а јас кога се префрлив на WADSL 15 дали имав користено само 4 или 5 месеци WADSL значи помалку од година затоа не ми го продолжиле мене договорот за уште една година и навистина педерски би било од нивна страна да ти продолжиле уште година дена а ти за тоа да не знаеш или во анексот да ти пишува дека се си останува исто дека нема продолжување а они те врзале за уште година.

Абе тоа е проблемот го немам Анексот, и си играат сега со мене.

Инаку еве ми пшува сега дека имам уште 4.85 денови од договорот, ако тогаш ми сменија пакет во 15гб како што пишува оти и времето не се продолжи, барем да знаев да планирав.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom