Омилен жанр на книга

• Креатор на темата Креатор на темата nicole_l
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е вашиот омилен жанр?

• Вкупно гласачи
    38
Секаков вид на фантазија и научна фантастика, но може од време да време и по некоја класика.

Научна литератута само.
Чат пат и sci-fi романи и комедија (посебно комедија на интрига)

aбе некој да ми препорача вака еротика нешо јако за читање преку к*р ми е од комедии , фантастики, белетристики и сл :pos2: Шо да барам коа ќе си ја посетам таа библиотекарицата- теткицата

Јас читам се и сешто. Авантуристички, фантазија, криминалистички, психолошки... се што мислам дека ќе ми биде интересно, не сум ограничен само на едн-две теми... :):pos2:

Трилер дефинитивно!

aбе некој да ми препорача вака еротика нешо јако за читање преку к*р ми е од комедии , фантастики, белетристики и сл :pos2: Шо да барам коа ќе си ја посетам таа библиотекарицата- теткицата

Eрика Јанг.

Психолошко-морални,стручна литература...

Филозофски(повеќе автори),Криминалистички(Агата Кристи),Авантуристички и Научно Фантастични(Жил Верн),Психолошки

Земи читај пример Буковски, Жени, или не знам Бадем можеш да ја прочиташ, или на пример Шангај Бејби. Еве овие ми паднаа први на памет, ако некој се сети на некоја друга нека ти каже.

И кога веќе пишувам барем да одговорам на темата, најповеќе сакам некоја психолошка книга, каде што авторот ја раскажува во прво лице некако ми е по реална, особено ги сакам старите класични психолошкни книги, но за жал немам ни време ни концентрација за тие книги и последно време некако ги одбегнувам, и си читам трилери и некој бестселери, само за тепање време ретко на нешто поучно да наидам.

Земи читај пример Буковски, Жени, или не знам Бадем можеш да ја прочиташ, или на пример Шангај Бејби. Еве овие ми паднаа први на памет, ако некој се сети на некоја друга нека ти каже.

А кај Буковски ептен ќе биде лишен од еротика? :)

Неможам да читам ист жанр постојано некако ми здосадува еден ист стил.Читам скоро се трилер,авантура,крими-романчињата се посебно интересни,некое љубовно романче,историски,драма,фантазија.... :)

Трилер дефинитивно.
Книги кои се заплеткани до самио крај. Имаат одлична приказна. Сидни Шелдон е професионалец за такви книги, затоа ми е омилен писател, покрај Џ.К.Роулинг, која ме натера да ја засакам магаија и фантазијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom