Oмилен писател

• Креатор на темата Креатор на темата Stefanos_M
  • Време на започнување Време на започнување
Од Николо Аманити се имам прочитано, Како што сака Господ ми е омилена.
Порано Роберт Ладлам многу го читав, ама како што повеќе го читав делата почнаа да наликуваат едно на друго. Тука исто ја ставам и Агата Кристи од која се заситив.
Од Сидни Шелдон имам скоро се прочитано, ниту една книга не ме разочарала.
Даниела Стил ми е исто добра, само има некои книги кои и се навистина глупави и не вредат за потрошеното време(како 5 дена во Париз), но има и добри книги.(како Злоба и Накит)
Од нашиве Горјан Петревски ми е останат од детството, сум пораснала со неговите книги, а од Сашо Тасевски ни една книга нема утка, омилена ми е Шмизла.
И од класиците Драјзер со неговата Американска трагедија ќе ми остане засекогаш во сеќавање.
И други, ама ај да не го тупам.

Порано Роберт Ладлам многу го читав, ама како што повеќе го читав делата почнаа да наликуваат едно на друго. Тука исто ја ставам и Агата Кристи од која се заситив.
Даниела Стил ми е исто добра, само има некои книги кои и се навистина глупави и не вредат за потрошеното време(како 5 дена во Париз), но има и добри книги.(како Злоба и Накит)
Од нашиве Горјан Петревски ми е останат од детството, сум пораснала со неговите книги, а од Сашо Тасевски ни една книга нема утка, омилена ми е Шмизла.
И од класиците Драјзер со неговата Американска трагедија ќе ми остане засекогаш во сеќавање.

Леле не ми се верува. Со исклучок на Даниела Стил (која за мене е најголем среќник у свет пошто дефинитивно не ја заслужува популарноста), листава е од моите омилени автори!!!!
Чисто како препорака, еве книги кои се меѓу моите омилени, чисто информативно:
Мери Хигинс Кларк - Крик во ноќта
Џоди Пико - Заедно
Ијан Пирс - Случај патоказ (малце е долга ама крајот е невиден)
Дона Вулфганг Крос - Папата Јована
Венко Андоновски - Вештица

Како јас да сум го пишувал текстов, није нормално човече. Поготово Американска трагедија, ремек дело, језда може малце да ги скрати описите а и некако ептен ме потсетува на Мартин Идн:)

Петре М.Андреевски(многу нормално нели) :), но и Зафон, Кејти Хикмен, Халед Хосеини (ако има напишано само две книги за сега,многу ми се допаѓа начинот на пишување), Џин Калогридис.....

Достоевски, Маркез, Хесе, Кортасар, Мураками, Орвел, Ремарк, Кундера, Толстој, Пруст, Хосеини, Дикенс, Буковски, Бах и Селинџер од странските автори, а од домашните
Т. Арсовски, Г. Смилевски, М. Стефановски.

Зафон,Достоевски и многу други.

Џ. К. Роулинг, Џорџ Р. Р. Мартин, Карлос Руиз Зафон, Ен Рајс, Џејн Остин, Шарлот Бронте, Чарлс Дикенс, Марк Твен, Ханс Кристијан Андерсен, Фјодор Михаилович Достоевски...

Достоевски, Мураками, Зафон, Хесе, Толстој, Иго, Балзак, Толкин, Ирвин Д. Јалом.

Можда имам спомнато а можда не ама до сега Платон, Ниче и Кроули...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom